Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Η συνάντηση του Αγ. Αντωνίου με τον Αββά Παύλο

Μια μέρα, καθώς θερμά προσευχόταν, του ήρθε ένας λογισμός, που αμέσως τον έκανε να ρωτήσει εναγώνια τον Θεό:

- Άραγε υπάρχει κάτι ακόμα στην πνευματική ζωή που δεν το ξέρω; Υπάρχει κάτι για το οποίο πρέπει ακόμη ν’ αγωνιστώ; Υπάρχει κάποιος πιο έμπειρος να με διδάξει το δρόμο προς άλλες πνευματικές κορυφές; Τότε ήταν που άκουσε Άγγελο Κυρίου να του λέει:

- Αντώνιε, σήκω και πήγαινε βαθύτερα στην έρημο. Εκεί θα συναντήσεις τον Αββά Παύλο και πολύ θα ωφεληθείς.

Η Veolia στην Θάσο


Αν νομίζατε ότι οι Γάλλοι πλασιέ είναι λιγότερο γλοιώδεις από τους Γερμανούς κάνετε λάθος. Η «μεγάλη» Veolia έχει και αυτή τον τρόπο της. Πάει σε μικρά, ήσυχα και φτωχά μέρη και τάζει χάντρες και καθρεφτάκια στους φυλάρχους της Αυτοδιοίκησης και ψέματα με το κιλό στους ιθαγενείς. Δείτε την περίπτωση της Θάσου. Θα αρχίσω από το δια ταύτα, και θα σας πω τα ψέματα.

«Φυτώριο των δικτατόρων οι οικονομικές κρίσεις». Μια «προφητεία» από το 1981

«Έχουμε ένα ιστορικό ραντεβού με ένα Παγκόσμιο Δικτάτορα και η εμφάνισή του φαίνεται ότι δεν θα αργήσει. Πάντα μετά την κατάρρευση της οικονομίας ενός κράτους, αναδεικνύεται ένας ισχυρός ηγέτης που αποκαθιστά την αξία του νομίσματος και την τάξη. Ο Ναπολέων, ο Στάλιν, ο Χίτλερ, όπως και ο Μάο Τσε Τούνγκ αναδείχθηκαν πανίσχυροι εξουσιαστές μέσα από τα ερείπια μιας οικονομικής καταστροφής. Οι κρίσεις είναι το φυτώριο των δικτατόρων που εμφανίζονται με την μάσκα του κοσμοσωτήρα..» (Julian Snyder, Σύμβουλος Οικονομικών Επενδύσεων στην Αμερική).

Και άλλοι χάρηκαν αλλά όχι τόσο φανερά ...


Η Εφημερίδα όμως του κ. Μπόμπολα δεν μπορεί να συγκρατηθεί ...