Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Ελευθερία και δουλεία

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Πολλοί έχουν την εντύπωση ότι ελευθερία είναι η απουσία υποχρεωτικών κανόνων. Γι' αυτό μισούν τους υποχρεωτικούς κανόνες και αναζητούν τον τρόπο να τους αποφεύγουν, για να είναι δήθεν ελεύθεροι.

Αλλά, δεν είναι ευτυχισμένοι με αυτού του είδους την "ελευθερία" και ελευθερία χωρίς ευτυχία δεν είναι ελευθερία. Ο πραγματικά ελεύθερος είναι ευτυχισμένος. "Το δε ευδαίμον, το ελεύθερον". Ο Περικλής θεωρούσε ευτυχία, το να είσαι ελεύθερος.

Βέβαια με τα παιδιά τους που τους μιμούνται κι αποφεύγουν να τηρούν τους υποχρεωτικούς κανόνες, μπερδεύονται. Θέλουν τα παιδιά τους να κάνουν υπακοή. Αλλά ποιον θα μοιάσουν τα παιδιά τους στην υπακοή; Δεν θα μοιάσουν τους ίδιους;

Εσφαλμένη και κακή είναι η ύπαρξή σας.

Οι ψευτοσοσιαλιστές ξαναχτύπησαν. Ανάμεσα στις πομφόλυγες των ψευτοαριστερών (... ρατσισμός, μπλα, ξενοφοβία, μπλα-μπλα, Χρυσή Αυγή μπλα-μπλα-μπλα ...) για την απόφαση του ΣτΕ που απλώς επισημαίνει το από το Σύνταγμα αυτονόητο (ψήφος δικαίωμα μόνο των Ελλήνων), δύο βαρύγδουπες δηλώσεις ψευτοσοσιαλιστών:
Βενιζέλος: εσφαλμένη η απόφαση.
Ραγκούσης: κακή η απόφαση.

Κι εκείνη η χιλιοπιπιλημένη καραμέλα «δεν σχολιάζουμε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης» τι έγινε ρε συντρόφια; Την ξεχάσατε; Εμ βέβαια, αυτές οι υποκριτικές χαριτωμενιές δίνανε και παίρνανε όταν όλα έβαιναν καλώς. Τώρα όλα βαίνουν κακώς για σας και την παρέα σας, οπότε καταφεύγετε σε βία (λεκτική και όχι μόνο).

Η ατομική ιδιοκτησία προστατεύεται μόνο όταν υπάρχει εθνική κυριαρχία.

Μην κοροϊδευόμαστε. Το ατομικό δικαίωμα της ιδιοκτησίας σε κάθε κράτος, ρυθμίζεται από το δίκαιο του αντίστοιχου κράτους, που απορρέει από την εθνική του κυριαρχία.

Όταν για παράδειγμα ένα κράτος χάνει την εθνική του κυριαρχία, επειδή νικήθηκε σε πόλεμο και κατακτάται από τον νικητή, δηλαδή βρίσκεται υπό κατοχή, τότε ισχύει το δίκαιο που επιβάλει ο νικητής. Μπορεί κανείς σκλάβος να ισχυριστεί πλέον σε ένα καταλυμένο κράτος ότι έχει ατομική ιδιοκτησία; Με ποιο δίκαιο άραγε, όταν το δίκαιο που ρυθμίζει την ιδιοκτησία έχει καταλυθεί και ισχύει πλέον το δίκαιο των δυνάμεων κατοχής; Το ίδιο ισχύει σε κάθε περίπτωση απώλειας της εθνικής κυριαρχίας.

Τα παιχνίδια αναπαλαίωσης της Δεξιάς

Μπορεί και ο πλέον αδαής να αντιληφτεί το τι θα επακολουθήσει στη ΝΔ μετά τη συντριβή της στις εκλογές (ευρω-εκλογές, Δημοτικές).
Η αποσύνθεσή της είναι τέτοια που βυθίζει το καράβι και πριν από τις εκλογές: Ο Σαμαράς αμφισβητείται ανοικτά από πλήθος στασιαστών…
Μετά την ανταρσία του Τζιτζικώστα ο οποίος θα κατεβεί ως υποψήφιος στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κόντρα στις επιλογές Σαμαρά, τώρα έχουμε μία ακόμα βροντώδη ανταρσία: Του Νικήτα Κακλαμάνη.

Αρνείται και αυτός την επιλογή Σπηλιωτόπουλου (επιλογή της ΝΔ) και γνωστοποίησε την ανεξάρτητη κάθοδό του για τη δημαρχία της Αθήνας.