Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Κουτσόγιωργας (τ. σύντροφος Παγκάλου): Μία αδημοσίευτη αλλά ενδεικτική ιστορία…

Ο αείμνηστος (αν και πολλοί σύντροφοι του θα ήθελαν να τον ξεχάσουν) Μένιος Κουτσόγιωργας, ήταν από τους στυλοβάτες του συντροφικού ΠΑΣΟΚ, απλά υπηρξε πιο ανυπόμονος. Οι άλλοι, κινήθηκαν μεθοδικότερα, προώθησαν άλλους συντρόφους για να κάνουν την βρωμοδουλειά (βλ. Παντελής “Βαποράκι”) και είναι ακόμα και σήμερα πάμπλουτοι, ζωντανοί και ελεύθεροι! Ο Μένιος έφυγε νωρίς. Ίσως η αιτια να ήταν ακριβώς αυτή η ανυπομονησία του. Σας παραθέτουμε ένα άγνωστο περιστατικό από την χρυσή εποχή και βγάλτε μόνοι σας τα συμπεράσματα σας:

Την εποχή της παντοδυναμίας του Ανδρέα, πριν το σκάνδαλο Κοσκωτά, το σύστημα ελέγχου και η τότε ΕΥΠ, ήταν πανίσχυρα και παρακολουθούσαν τους πάντες. Ακόμα και τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, ο Ανδρέας να γνωρίζει τα πάντα. Τις συνομιλίες τους, τις συναντήσεις τους, ΟΛΑ.

Υπόθεση Βατοπεδίου: Ο πρόξενος, η κατάθεση και η γρίνια στο ΠΑΣΟΚ!

Η πολύκροτη υπόθεση Βατοπεδίου έχει αρχίσει-ένεκα των πρόσφατων εξελίξεων- να προκαλεί έντονους τριγμούς στο εσωτερικό του κυβερνητικού σχηματισμού.
Μετά την απαλλαγή του Θεόδωρου Ρουσόπουλου απο την ολομέλεια της Βουλής με ψήφους του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ και της Αριστεράς δημιουργούνται  νέα δεδομένα αλλά και σοβαρός σκεπτικισμός στην υπό  εξέλιξη υπόθεση. Γιατί ο πρώην υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του κ. Καραμανλή είχε θεωρηθεί ο εμπνευστής των  ανταλλαγών αλλά και ο ηθικός αυτουργός  κάτι το οποίο τελικά δεν διεφάνη ούτε κατά την διάρκεια των δυο εξεταστικών, ούτε στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.
Εάν μάλιστα θεωρηθούν έγκυρα τα πρόσφατα έγγραφα απο το  intelligence report τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας και τα οποία αναφέρουν ότι:   «Για να ξεπεραστεί το εμπόδιο Ρουσόπουλου σύντομα κάποιοι μελετούν την παγίδα που θα τον σπρώξουν και  ήδη ετοιμάζουν τις λεπτομέρειες του σχεδίου...».

Ο ποδηλάτης στην Αλμυρά έρημο...

Οπως μάζευε ο μακαρίτης (κι εν τω επέκεινα, μακαριστός) Χριστόδουλος υπογραφές για τις ταυτότητες, έτσι τώρα κι ο Γιωργάκης ο Ψευτοθόδωρος μαζεύει υπογραφές για ευρωομόλογα, έτσι στο άντε, στο γιούργια, τζέρτζελο να γίνεται, σαν μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση που βαράει μύγες (για να τις προστατέψει) κι αίφνης ξυπνάει (σαν να την τσίμπησε μύγα) και εκστρατεύει στο Αφιόν Καραχισάρ για βρούβες (και λοιπές βιοποικιλότητες)...

Από κοντά στην τουρνέ και η Ν.Δ. (ντιντήδες και παλληκάρια, όλοι μαλλιά κουβάρια) για ομολογολαχανάκια στις Βρυξέλλες -ταξιδιάρα χώρα

Ο καθεδρικός ναός του Σωτήρος στην Αθήνα

του Σπύρου Μπαζίνα
από το περιοδικό «Φωτεινή Γραμμή», τεύχος 45, Οκτ-Δεκ. 2010

Γράφω αυτές τις γραμμές για να υποστηρίξω την θέση ότι οφείλουμε επιτέλους να κτίσουμε ένα καθεδρικό ναό στην Αθήνα στο όνομα του Χριστού Σωτήρος.

Συμφωνώ με την άποψη ότι είναι υπόθεση συνέπειας και ευπρέπειας να τηρήσουμε τον λόγο που έδωσαν οι πατέρες μας στην Δ’ Εθνοσυνέλευση στο Άργος το 1829. Είναι θέμα αρχής.

Συμφωνώ επίσης με την άποψη ότι η ανοικοδόμηση του καθεδρικού ναού στην Αθήνα θα έχει και σημαντικά πρακτικά οφέλη για την πόλη και την Χώρα.

Βρέθηκαν τα λεφτά (και θα το συνηθίσετε)

Πολύς κόσμος, αντιπολιτευόμενος ή διαμαρτυρόμενος, έχει χλευάσει την έκφραση «Λεφτά Υπάρχουν». Κι, όμως, 8 μήνες αφού ξεκίνησα να υπερασπιστώ την τιμή του Δεύτερου Νόμου, καταλήγω ότι ο Πρωθυπουργός δεν έλεγε ψέματα. Λεφτά υπάρχουν!

Αν η τιμή του ρεύματος της ΔΕΗ αυξηθεί κατά 30% (χωρίς να αυξηθούν τα έξοδά της), η ΔΕΗ θα εισπράττει περίπου €1,5 δις παραπάνω τον χρόνο, από τους λογαριασμούς ρεύματος. Αν το κόστος αυξηθεί κατά 60% (εκεί έχουν πει ότι θέλουν να το πάνε), θα εισπράττει €3,0 δις παραπάνω τον χρόνο.

Τι σήμαινε το ολόιδιο ντύσιμο Παπανδρέου και Ερντογάν;

Επειδή πολύ κουβέντα γίνεται με το ότι τάχα οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της Τουρκίας, καθώς και όλο το ακροατήριο φορούσαν γαλάζια κασκόλ που υποτίθεται συμβολίζει το χρώμα του Αιγαίου και όλοι οι Έλληνες ενθουσιάστηκαν και οι δημοσιογράφοι έκαναν λόγο για συμβολισμό ειρήνης και διάφορα τέτοια, θα ήθελα να σας γνωρίσω τα ακόλουθα:

1. Το χρώμα των κασκόλ ΔΕΝ είναι γαλάζιο αλλά τυρκουάζ.
2. Η λέξη τυρκουάζ είναι γαλλική και σημαίνει τουρκικά.
3. Το χρώμα αυτό συμβολίζει την έννοια του παντουρκισμού, γιαυτό και αν θυμάστε η σημαία των Ουιγούρων στην Κίνα που είχαν επαναστατήσει πέρισυ ήταν η ημισέλινος σε τυρκουάζ φόντο.Όπως καταλαβαίνετε, η επιλογή του χρώματος δεν ήταν καθόλου φιλική ή ειρηνική, αλλά καθαρά σοβινιστική και εχθρική.

Αργά βαδίζει ο Χριστός*

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Ένας αμερικανός ποιητής του μαύρου χιούμορ, ονόματι Μπλοκ, γράφει στο ποίημά του “Δώδεκα τρόποι να σκοτώσεις έναν άνθρωπο”, πως ο πιο σίγουρος, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να σκοτώσεις έναν άνθρωπο είναι να τον αφήσεις να ζει σε μια σύγχρονη μεγαλούπολη.

Η κεντρική ιδέα του ποιήματος είτε ο ποιητής μιλάει στην κυριολεξία είτε μεταφορικά είναι ότι η σύγχρονη μεγαλούπολη σκοτώνει τον άνθρωπο.Κανένας δεν αναζητά έναν αληθινό άνθρωπο σε μια σύγχρονη μεγαλούπολη. Δεν θα βρεις ακέραιους, ειλικρινείς ανθρώπους στις ξιπασμένες διασκεδάσεις, στις άσκοπες περιπλανήσεις, στα φαγητά και τις οινοποσίες.

Γιατί πρέπει να ρυθμίσουμε... την υφαλοκρηπίδα μας; Για όσους έχουν απορίες.

Τι σημαίνει υφαλοκρηπίδα και τι η "διευθέτησή" της. Ο Αντώνης Κακαράς απόστρατος αξιωματικός του ΠΝ και σήμερα συγγραφέας,μέλος της ΚΕΘΑ, εξηγεί με απλά λόγια σ΄ένα κείμενό του  τι είναι η υφαλοκρηπίδα αλλά και γιατί είναι απαραίτητο να τη ...ρυθμίσουμε.