Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Ο Ελληνισμός της Αλάσκας θα έχει την δική του Εκκλησία

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Ελληνισμού της Αλάσκας, το φετινό καλοκαίρι οι ορθόδοξοι θα έχουν την δική τους εκκλησία στο Άνκαρατζ, την μεγαλύτερη πόλη της πολιτείας.

Οικοδομήθηκε ολοκληρωτικά από δωρεές πιστών, αλλά και έσοδα του ετήσιου φεστιβάλ που διοργανώνεται στην πόλη, όπου περίπου πενήντα ελληνικές οικογένειες δίνουν το δικό τους παρόν, όπως αναφέρει η ελληνική υπηρεσία της «Φωνής της Αμερικής».

Οι περισσότεροι εξ αυτών ασχολούνται με τα εστιατόρια.

Ο ναός, βυζαντινού ρυθμού, θα εξυπηρετεί τις ανάγκες όχι μόνο των ομογενών μας, αλλά και των αλλοεθνών ορθοδόξων της περιοχής (Γάλλους, Σέρβους, Άραβες, Αρμένιους, Ρουμάνους, Σλάβους, Ουκρανούς και Αμερικάνους).

"Μία μόνο εικόνα του Χριστού σ΄ ένα άθεο σχολείο μπορεί να φέρει πανικό στο σύστημα"

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

1. “Μια μόνο εικόνα του Χριστού σ΄ ένα άθεο σχολείο μπορεί να φέρει πανικό στο σύστημα.”

2. Ρώτησαν κάποιον Πολωνό επίσκοπο με ποιο τρόπο η Εκκλησία θα αντιταχθεί στον κρατικό αθεϊσμό. Ο επίσκοπος απάντησε με μόνο δυο λέξεις, Ο Θεός παντού.

3. Αυτό είναι το πνευματικό όπλο κατά του κρατικού αθεϊσμού, ο Θεός παντού και ειδικότερα η καθαρή καρδιά που βλέπει το Θεό παντού.

4. Στον πεντηκοστό ψαλμό της Μετανοίας ζητούμε από το Θεό να μας χαρίσει καθαρή καρδιά, για να τον βλέπουμε παντού και πνεύμα ευθές, για να φερόμαστε στους άλλους με ειλικρίνεια και ευθύτητα.

Προθεσμία μέχρι τις 20/03 έδωσε η Ρωσία σε Ελλάδα και Βουλγαρία για Μπουργκάς-Αλεξ/πολη

Περιθώριο έως τις 20 Μαρτίου δόθηκε από την Ρωσία στην Ελλάδα και την Βουλγαρία για να εξοφλήσoυν το συσσωρευμένο χρέος των 7,3 εκατομμυρίων ευρώ για τη λειτουργία της διεθνούς εταιρείας του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη. Άυτό ήταν το αποτέλεσμα των διήμερων διαπραγματεύσεων της κοινοπραξίας στην Ρώμη, με την Ρωσία να απειλεί είτε με αποχώρηση είτε με "πάγωμα" μέχρι νεωτέρας (βασικά μέχρι να αλλάξουν οι κυβερνήσεις σε Αθήνα και Σόφια και να βρεθούν κυβερνητικά σχήματα "φιλικά" στον αγωγό), σύμφωνα με τον Μιχαήλ Μπάρκοφ, αντιπρόεδρο της ρωσικής συντονίστριας εταιρείας του έργου «Τρανσνιέφτ».



Η ελληνική και η βουλγαρική πλευρά αθέτησαν τις δεσμεύσεις τους να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους έναντι της Trans-Balkan Pipeline Β.V. έως τις 15 Δεκεμβρίου. Στη συνεδρίαση του Εποπτικού Συμβουλίου της εταιρείας υιοθετήθηκαν οι ρωσικές προτάσεις για ελαχιστοποίηση των εξόδων και ειδικότερα για περιορισμό του προσωπικού και των ενοικίων, ενώ η επόμενη συνεδρίαση ορίστηκε να πραγματοποιηθεί στις 2 Ιουνίου.



Οι ημικρανίες βλάπτουν τον εγκέφαλο;

Ακόμα και οι πιο έντονες ημικρανίες δεν βλάπτουν τον εγκέφαλο. Οι άνθρωποι που πάσχουν από χρόνιες και δυνατές ημικρανίες, μπορεί να υποφέρουν, αλλά τουλάχιστον δεν χρειάζεται να ανησυχούν ότι θα πάθει κάποια βλάβη ο εγκέφαλός και το μυαλό τους.

Αυτή τη διαβεβαίωση παρέχει μια νέα γαλλική επιστημονική έρευνα, που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι και οι πιο δυνατοί πονοκέφαλοι δεν κάνουν κακό στα εγκεφαλικά κυκλώματα.

«Σχεδόν πάντα το πρώτο πράγμα που ρωτάνε οι ασθενείς με ημικρανίες είναι αν κινδυνεύει ο εγκέφαλός τους. Τώρα, μπορούμε να δώσουμε μια απάντηση: δεν πρέπει να ανησυχούν καθόλου», δήλωσε ο υπεύθυνος της νέας μελέτης γιατρός-νευροεπιδημιολόγος Κριστόφ Τζουριό, ερευνητής του πανεπιστημίου «Πιερ και Μαρί Κιουρί» του Παρισιού και του Ινστιτούτου INSERM.

Θέλεις να δοξασθής;

"Δεν μπορεί κανείς να επιτύχη την δόξαν με άλλον τρόπον, παρά μόνον με την αποφυγή της. Γιατί όσον καιρόν την επιδιώκουμε, εκείνη μας αποφεύγει, ενώ όταν την αποφεύγουμε, μας καταδιώκει. Αν επιθυμής να είσαι ένδοξος, μη γίνεσαι υπερήφανος. Εκτός τούτου, εκείνον, που δεν επιθυμεί την τιμή, τον τιμούν όλοι, ενώ εκείνον που την επιζητεί, τον περιφρονούν."

Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος (Ομιλία εις Φιλιππησίους)

Kατασκεύασαν συσκευή που απορροφά τις ακτίνες λέηζερ! - Αλλάζουν όλα στην μορφή των επιχειρήσεων

Φαίνεται ότι η παντοκρατορία του λέηζερ στο πεδίο της μάχης τελειώνει, αφού ομάδα φυσικών κατασκεύασαν την πρώτη αντι- λέιζερ, συσκευή που μπορεί να ακυρώσει μια εισερχόμενη ακτίνα, απορροφώντας την εντελώς! Μία εφαρμογή που θα μπορούσε να αλλάξει την μορφή των επιχειρήσεων όπως τις ξέρουμε σήμερα σε όλους τους τομείς: Στις αεροπορικές επιχειρήσεις (τα περισσότερα όπλα σε αποστολές αέρος-εδάφους "ιππεύουν" ακτίνα λέηζερ για να κατευθυνθούν προς το στόχο, ενώ και κάποια αντιαεροπορικά χρησιμοποιούν για στοχοποίηση και αποστασιομέτρηση λέηζερ), στίς αντιαρματικές επιχειρήσεις κλπ.

Επίσης οι συσκευές θα μπορούσαν να λειτουργήσουν στους υπερυπολογιστές της επόμενης γενιάς. Οι υπερυπολογιστές θα κατασκευάζονται με υλικά που χρησιμοποιούν φως αντί για ηλεκτρόνια.

Ο φόβος στο Νοσοκομείο

Η 7η Φεβρουαρίου έχει οριστεί ως ημέρα κατά του φόβου.
Με την ευκαιρία λοιπόν αυτή προτείνω τη θέσπιση μιας ημέρας του χρόνου ως ημέρας αποενοχοποίησης του φόβου, και ιδιαιτέρως του φόβου που εκφράζεται από τα παιδιά.

Το ερέθισμα μού έχει δοθεί από τη δουλειά μου με τα παιδιά στο Παιδοχειρουργικό τμήμα του Νοσοκομείου που εργάζομαι.

Τα τελευταία λοιπόν χρόνια υποδεχόμαστε τα παιδιά στο τμήμα μας με το σύνθημα-προτροπή

"μη φοβάστε να φοβάστε"