Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Το δημοψήφισμα που κάνουμε είναι σοβαρό ή της πλάκας;;;

Να προσέξει πολύ η κυβέρνηση ώστε να μην ευτελίσει τον σοβαρότατο αμεσοδημοκρατικό θεσμό του δημοψηφίσματος. 200 χρόνια περίμενε ο ελληνικός λαός για να του ζητηθεί η απόφασή του με ένα δημοψήφισμα (πλην εκείνων που αφορούσαν τον βασιλιά). Όμως τα πράγματα δεν δείχνουν να γίνονται στα σοβαρά, αν και οι στιγμές είναι άκρως σοβαρές.

Η σαφήνεια του ερωτήματος, αμφισβητείται έντονα από την αντιπολίτευση. Πραγματικά ποιο είναι το ερώτημα; Η πρόταση της κυβέρνησης προς τους δανειστές ήταν 8,5 δις ευρώ μέτρα και η πρόταση των δανειστών 10 δις ευρώ μέτρα. Μεταξύ αυτών των δύο ψηφίζουμε;; Είναι δυνατόν αυτό να είναι σοβαρό αντικείμενο δημοψηφίσματος;;;

"Εκεί που απελπίζεσαι, ο Θεός σου στέλνει κάτι που δεν το περιμένεις"

Γέροντας Πορφύριος: «Εκεί που απελπίζεσαι, ο Θεός σου στέλνει κάτι που δεν το περιμένεις».

Να ξέρεις, παιδί μου, ότι ο πονηρός όταν δεν μπορεί να μας νικήσει εσωτερικά, τότε μας κάνει αυτές τις εξωτερικές επιθέσεις με διάφορα συμβάντα, που επιτρέπει ο Θεός, για να μας φοβίσει.

Δεν υπάρχει απελπισία μέσα στην Εκκλησία, ο,τι και να έχεις κάνει, ο,τι και να έχεις υποστεί.

Δεν υπάρχει απελπισία. Στενοχώρια μπορεί να έχεις, αλλά απελπισία όχι. Ο Θεός, μέσα από την εξομολόγηση σε βοηθά και ξεπερνάς αυτά τα οποία μπορεί να σε οδηγήσουν στα έσχατα όρια της απελπισίας.