Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Εζυγίσθησαν, εμετρήθησαν και ευρέθησαν ελλιπείς

Τελικά το ύψος των ιεραρχών μας έχει υπερεκτιμηθεί και μάλλον ξεγελά λόγω του μεγέθους της μήτρας.

Οι ιεράρχες με το δουλικό λόγο της κολακείας προς τους άρχοντες του αιώνος τούτου προσπαθούν να περιχαρακώσουν τα κεκτημένα, ή αλλιώς να "λειτουργήσουν" μόνοι τους με κλειστές πόρτες άντε και με μερικές κάμερες για τη ματαιοδοξία. Μόνο που ο αναστάς Κύριος (αν δεν αποφασίσουν κι αυτοί να μεταθέσουν την Ανάσταση) θα τους συντρίψει ως σκεύη Κεραμέως.

Πραγματικά προκαλεί γέλιο η προσπάθεια των εν Ελλάδι ιεραρχών να χρησιμοποιήσουν φαναριώτικες μεθόδους. Ούτε τη γνώση έχουν, ούτε την πείρα, ούτε το ανάστημα. Και αν δεν κάνω λάθος ούτε τον μουσουλμάνο κατακτητή απέναντι. Ή μήπως κάνω λάθος;

Οι κλειστές εκκλησίες λοιπόν ικανοποιούν τον εαυτό τους (δεν θα μείνουν αλειτούργητοι) τους άρχοντες του κόσμου τούτου γιατί ήταν το ελάχιστο που ήθελαν από την αρχή και ένα αίσθημα ότι κάτι καταφέραμε.

Από την άλλη μάθαμε επιτέλους πως υπάρχει και απόδοση της εορτής. Και πάλι καλά που δε μας είπαν πως έτσι που γινόταν η αναστάσιμη λειτουργία τροχάδην για να προλάβουμε τη μαγειρίτσα δεν είχε και αξία.

Φανταστείτε να μας παρουσιάσουν και καμιά επιτυχία του τύπου να μας κάνουν τη μέρα αυτή αργία. Μετά θα μας επιτρέψουν οι φωτισμένοι ιεράρχες να ψήσουμε και αρνί που δεν θα μπορέσουμε το Πάσχα. Τι και αν οι πατέρες ορίσαν κατάλυση ιχθύος. Και πάει λέγοντας…

Το μόνο θετικό είναι η απόφαση να μη μιλούν. Όχι για το λόγο που το κάναν μην τολμήσει κάποιος ιερέας κυρίως να πει κάτι. Αλλά γιατί θα ηρεμήσουν τα αυτιά μας.

1 σχόλια:

petaloudas είπε...

σε ευχαριστουμε πολυ για την αναρτηση τις πρεσβειες της Παναγια μας να εχουμε

Δημοσίευση σχολίου