Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Άφθαρτοι άγιοι στην ορθοδοξία

Η αφθαρσία του σώματος είναι η πιο «εντυπωσιακή» φανέρωση της αγιότητας ενός ανθρώπου. Είναι μια ιδιότυπη κατάσταση ανεξήγητης «μουμιοποίησης», κατά την οποία το σώμα εμφανίζει μερική αφθαρσία (δεν έχει υγρά) και διατηρεί την ευλυγισία του ζωντανού σώματος, χωρίς φυσικά να υποστεί ταρίχευση.

Η απουσία ταρίχευσης είναι προφανής κι από το ότι άφθαρτοι άγιοι αναδεικνύονται σε όλες τις εποχές και όχι μόνο σε χριστιανικές χώρες όπως το Βυζάντιο ή η τσαρική Ρωσία, αλλά και στην οθωμανική αυτοκρατορία, στο σημερινό Ισραήλ κ.λ.π. Θα έπρεπε να υπάρχει μια μυστική μέθοδος ταρίχευσης, γνωστή σε όλες τις εποχές σε όλους τους ορθόδοξους χριστιανούς (όλους τους επισκόπους ενδεχομένως), αλλά άγνωστη στην ιατρική, που χρησιμοποιείται επιλεκτικά, με ανεξήγητα κριτήρια επιλογής, σε τυχαίους ανθρώπους, με χρονική απόσταση αιώνων και τεράστια γεωγραφική απόσταση, ενώ δε χρησιμοποιείται σε μεγάλους αυτοκράτορες ή σε άλλους αγίους κ.τ.λ. Δε φαίνεται να υπάρχει τέτοια συνομωσία κατασκευής άφθαρτων αγίων.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα υποδεχθεί την Αγία Ζώνη στη Ρωσία

Την Αγία Ζώνη θα υποδεχθεί με τιμές αρχηγού κράτους αύριο τις απογευματινές ώρες στην Αγία Πετρούπολη, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr ο πρωθυπουργός της Ρωσίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν.

Να αναφερθεί ότι στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου βρίσκονται ήδη ο εκπρόσωπος του Αγιώτατου Πατριάρχη Μόσχας και πάσων των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλου, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Γκάτσινας κ. Αμβρόσιος και πρύτανης της Θεολογικής Ακαδημίας και Σεμιναρίου Αγίας Πετρουπόλεως.

Επίσης ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, Υπουργός Βλαντιμίρ Γιακούνιν και πρόεδρος του φιλανθρωπικού Ιδρύματος «Απόστολος Ανδρέας» μαζί με 25μελή αντιπροσωπεία η οποία αποδίδοντας τιμές στην Αγία Ζώνη θα την συνοδεύσει καθόλη τη διάρκεια του ταξιδιού, από τη Μονή Βατοπαιδίου στη Ρωσία.

Μαθαίνω μακροοικονομικά

Οι κεντρικές τράπεζες δεν είναι σκοτεινοί οργανισμοί που απεργάζονται σενάρια κατά των λαών και της ανεξαρτησίας τους. Όχι με καβαλιστική ή ...σατανική έννοια. Οι κεντρικές τράπεζες ασχολούνται με την διαχείριση ρευστότητας που είναι απαραίτητη για την κατανάλωση και τις επενδύσεις. Φυσικά και υπάρχουν "πολλαπλασιαστές" στο χρήμα που κυκλοφορεί, και εάν σε μερικούς δεν αρέσει, επισημαίνω ότι είναι σχετικά ελεγχόμενο και μετρήσιμο. Αυτοί οι"πολλαπλασιαστές" ανακυκλώνουν την ρευστότητα, και αυτοί σας επιτρέπουν είτε να βρίσκετε γεμάτα τα σούπερ μάρκετ,είτε να έχετε λεφτά να ψωνίσετε.

Θα προσέξατε ίσως ότι ανέφερα το "σούπερ μάρκετ". Κατανάλωση! Το χρήμα (δανειακό ή άλλο) επίσης χρειάζεται για επενδύσεις και κεφάλαιο κίνησης της "παραγωγής", είτε αυτή εξάγεται, είτα καταναλώνεται. Το δανειακό χρήμα, για εξαγωγές, βοηθάει την βιωσιμότητα της οικονομίας, το δανειακό χρήμα για κατανάλωση (και δη εισαγωγών) δεν την βοηθάει καθόλου.

Εξαιρούνται από περικοπές οι υπάλληλοι σε γραφεία υπουργών, βουλευτών, κομμάτων

Ακόμα όμως και κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες η πρόβλεψη για ανώτατο πλαφόν στους «ημετέρους» τετραπλάσιο από αυτό που ισχύει στο σύνολο των υπαλλήλων αποτελεί, σύμφωνα με συνδικαλιστές, πρόκληση μπροστά στη μείωση των αμοιβών έως και 60% που επιφέρει το νέο μισθολόγιο.

Τροπολογία-σοκ κατατέθηκε τη Δευτέρα στο πολυνομοσχέδιο από την κυβέρνηση με την οποία δίνεται η δυνατότητα παροχής έως και 90 ωρών μηνιαίως για τους αποσπασμένους και διατεθειμένους υπαλλήλους στα γραφεία υπουργών, βουλευτών αλλά και κομμάτων, την ίδια στιγμή που το ανώτατο όριο υπερωριών για όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο είναι μόνο 20 ώρες.