Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Υπερβολικὴ λύπη


Ἡ ὑπερβολικὴ λύπη κρύβει μέσα της ὑπερηφάνεια. Γι᾿ αὐτὸ εἶναι βλαβερὴ καὶ ἐπικίνδυνη, καὶ πολλὲς φορὲς παροξύνεται ἀπὸ τὸ διάβολο, γιὰ ν᾿ ἀνακόψει τὴν πορεία τοῦ ἀγωνιστῆ.

Οι πιο πρόσφατες πολιτικές ενέργειες του Τζέφρυ...

25/7/2011
Παπανδρέου: Να μην χαθεί ούτε μια μέρα

..........

13/8/2011
Οι πιο πρόσφατες πολιτικές ενέργειες του Τζέφρυ...

Στο σύνορο των δύο κόσμων

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Διάβασα κάπου τα λόγια, "η τέχνη είναι η μοναδική μας σωτηρία από τον τρόμο της ΥΠΑΡΞΗΣ". Τί σημαίνει "η τέχνη είναι η μοναδική σωτηρία από τον τρόμο της ύπαρξης"; Η τέχνη σώζει την ύπαρξη από το φόβο της ύπαρξης; Η τέχνη είναι ζωή χωρίς φόβο;

Πώς η τέχνη, που όπως έλεγε ο Πλάτων είναι "τρίτον τι της αληθείας", δηλαδή όχι η ίδια η αλήθεια, είναι σωτηρία της ύπαρξης; Πως η τέχνη σώζει τη ζωή ενώ η ίδια δεν είναι ζωή, παρά μόνο σπουδή για τη ζωή. Η αληθινή ζωή αρχίζει μετά την τέχνη.

Με ποια έννοια η τέχνη είναι σωτηρία; Μήπως εννοούν τα λόγια αυτά την τέχνη ως τη δαιμονική έκσταση ή ως τη λήθη του εαυτού ή ως μια μορφή ανυπαρξίας; Μήπως εκφράζει στο βάθος της τον ενδόμυχο πόθο του μη υπάρχειν;

Το Τείχος μας… προστάτευε από τη Μέρκελ

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ

Η 13η Αυγούστου είναι μια από τις ημερομηνίες κατά τις οποίες η Ιστορία… είχε κέφια. Και δια μέσου των ετών, κατέγραψε σημαντικά συμβάντα τη συγκεκριμένη ημερομηνία, που έμελλε να επηρεάσουν καθοριστικά την ανθρωπότητα. Σε ευρύτερα παγκόσμιο ή και σε τοπικά εθνικό επίπεδο.

Για εμάς τους Έλληνες για παράδειγμα, η 13η Αυγούστου του 2004 ήταν η ημερομηνία της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Τότε που το ολυμπιακό πνεύμα επέστρεφε σπίτι του, χωρίς όμως να αποτελέσει και το εφαλτήριο για μια «Νέα Ελλάδα», όπως πιστεύαμε τότε.

Το 1968, έναν χρόνο μετά το πραξικόπημα των συνταγματαρχών, ο Αλέκος Παναγούλης επιχείρησε να δολοφονήσει τον δικτάτορα Γεώργιο Παπαδόπουλο. Δεν τα κατάφερε, συνελήφθη, και το καθεστώς επιβίωσε για άλλα 6 χρόνια, με τις γνωστές, ολέθριες για τον ελληνισμό συνέπειες.

Ήθη και έθιμα του 15Αύγουστου

 

Μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της Ορθοδοξίας είναι η 15η Αυγούστου, ημέρα της Κοίμησης της Θεοτόκου. Στον ελληνικό λαό η επίκληση της Παναγίας είναι η περισσότερο καθιερωμένη. Η Παναγία διεκδικεί τα περισσότερα προσωνύμια που προέρχονται από:

Άγιον είχε η Miranda Jaffa

ΣΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΟΥ STRAUSS KAHN

Συμφωνα με ανεπιβεβαιωτες πληροφορίες, το στελεχος του κομματος της Δράσης - των Στεφανου Μάνου, Αβραντίνη, Μπουτάρη, Βερέμη, και Σια - και διεθνής οικονομολόγος κα Μιράντα Ξαφά (Miranda Jaffa), στο τσακ γλύτωσε από το ενδεχόμενο παρενόχλησης από τον κο Strauss Kahn κατα την διάρκεια της θητείας της ως Αναπληρώτριας Εκτελεστικής Διευθύντριας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (IMF), το οποίο εδρεύει στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Πολιτειών, την Ουάσινγκτον (Washington).

Η κυρία Ξαφά παλαιότερα υπήρξε εκπρόσωπος της χώρας μας στο ΔΝΤ, ενώ με άδεια από το ΔΝΤ διετέλεσε και οικονομική σύμβουλος του τέως πρωθυπουργού κου Μητσοτάκη στην κυβέρνηση της ΝΔ το διάστημα 1990 ως 1993. Την ίδια περίοδο δηλάδη που ο κος Στέφανος Μάνος είχε αναλάβει εργολαβία τις αποκρατικοποιήσεις με την βοήθεια τού κου Γιαννη Σφηνιά, επίσης στελέχους του κόμματος της Δράσης.

ΜΚΟ = Μισθωμένες Κομματικές Οργανώσεις (ή αλλιώς πράττουν ότι κατήγγειλαν)

Αυτό το καλοκαίρι θα μας μείνει αξέχαστο για δυο επιπλέον λόγους πολιτικής αήθειας από την κυβέρνηση.
Και δεν αναφέρομαι στα της οικονομικής πολιτικής και στα του φανερού σπρωξίματος της χώρας στην κατοχή της παγκόσμιας διακυβέρνησης. Αναφέρομαι στην χείριστη έκφανση πολιτικής υποκρισίας και ανακυβίστησης των μελών της κυβέρνησης στο θέμα των blogs και στο θέμα των ΜΚΟ.

Για τα blogs και την υποκριτική στάση του ίδιου του ΓΑΠ ο οποίος λιδωρούσε την ΝΔ για το θέμα των blogs και προασπιζόταν την ελευθερία της έκφρασης μέσω των ανεξάρτητων και αδέσμευτων ελεύθερων απόψεων, ενώ σήμερα ετοιμάζει πραξικοματικό νομοσχέδιο για τον έλεγχο και το κλείσιμο αυτών των ελευθεριών, έχουμε αναφερθεί πολλάκις τον τελευταίο καιρό. Ας δούμε και το θέμα με τα "stage" νέας γενιάς και το "πάρτυ" με τις ΜΚΟ.

Πρίγκηπος


Η Πρίγκηπος

Η Πρίγκηπος είναι το μεγαλύτερο από τα εννιά Πριγκηπόνησα της Προποντίδας. Ως “Νήσος του Πρίγκηπος” αναφέρεται από βυζαντινούς χρονικογράφους από τις αρχές του 9ου αιώνα μ.Χ. μιας και αποτελούσε τόπο διαμονής ή εξορίας των πριγκήπων της βυζαντινης αυτοκρατορίας.