Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Βενιζέλος: Από την BMW στο SKODA

Τέλος η αλεξίσφαιρη BMW για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος πήγε στην Βουλή για την ορκωμοσία των βουλευτών με ένα ασημί SKODA.

Όπως είναι γνωστό, ο κ. Βενιζέλος από τη στιγμή που ανέλαβε υπουργός Οικονομικών επί κυβερνήσεως Γιώργου Παπανδρέου, χρησιμοποιούσε μια αλεξίσφαιρη, αλεξίβομβη BMW που είχε αγοραστεί εν μέσω κρίσης στην τιμή των 750.000 ευρώ και η οποία πλέον βγήκε «στο σφυρί», με απόφαση της τωρινής κυβέρνησης.

Όλοι στο Σύνταγμα. «Ντράγκι δώστα όλα».

Για να χρωστάμε στο διηνεκές. Για να αναδείξουμε το ανθρώπινο πρόσωπο του καπιταλισμού. Γιατί οι τραπεζίτες είναι τελικά φίλοι μας.

Τι μας νοιάζει τέλος πάντων αν από διαγραφή και κούρεμα περάσαμε αμέσως σε «εξόφληση των υποχρεώσεών μας στο ακέραιο»; Τι μας νοιάζει αν θα χρωστάμε επ’ άπειρον; Τι μας ενδιαφέρει αν «επενδύσεις» σημαίνει μονοπώλια, τραστ και πολυεθνικές; Τι μας κόφτει ποιος είναι ο Τσίπρας, ποιος είναι ο Βαρουφάκης και ποιος ο Κοτζιάς; Τι σημασία έχει εν τέλει αν η αριστερά δεν είναι αριστερά;

Δεν έχουν σημασία τα πρόσωπα, οι λέξεις, οι έννοιες, οι ιδεολογίες.

Σημασία έχει το χρήμα. Για όλους. Για τους ισχυρούς έχει σημασία το πολύ χρήμα. Για τα ανθρωπάκια όπως ελόγου μας έχει σημασία το λίγο χρήμα. Τα ψίχουλα. Καμιά θεσούλα, καμιά συνταξούλα, καμιά επιχειρησούλα κτλ.