Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

«Tὸ δικό μου» καὶ «τὸ δικό σου»

Ὅσο γιὰ τοὺς ὅρους ποὺ χρησιμοποιοῦμε: «τὸ δικό μου» καὶ «τὸ δικό σου» πρόκειται γιὰ ἁπλὲς λέξεις, ποὺ δὲν ἀνταποκρίνονται στὴν πραγμα τικότητα. Καὶ πράγματι, ἂν ἰσχυριστεῖς ὅτι τὸ σπίτι σου εἶναι δικό σου, ὁ ἰσχυρισμός σου αὐτὸς θὰ εἶναι ἁπλὸ σχῆμα λόγου, χωρὶς ἀνταπόκριση στὴν πραγματικότητα. Ἁπλούστατα γιατὶ καὶ ὁ ἀέρας καὶ τὸ οἰκόπεδο καὶ τὰ διάφορα ὑλικὰ μὲ τὰ ὁποῖα εἶναι κατασκευασμένο ἀνήκουν στὸν Δημιουργὸ καὶ σὺ ἀκόμα ὁ κατασκευαστής του καὶ ὅλα τὰ ἄλλα ὄντα. Κι ἂν ὁπωσδήποτε σοῦ ἀνήκει ἡ χρήση (τοῦ σπιτιοῦ καὶ γενικὰ τῶν ὑλικῶν ἀγαθῶν), ὅμως κι αὐτὴ εἶναι ἀβέβαιη, ὄχι μόνο ἐξ αἰτίας τοῦ θανάτου, ἀλλὰ καὶ πρὶν ἀπ’ αὐτόν, λόγω τῆς ἀστάθειας γενικὰ τῶν ὅρων τῆς ἐπίγειας ζωῆς. Αὐτὰ λοιπὸν ἔχοντας συνεχῶς βαθιὰ χαραγμένα στὸ μυαλό μας, ἂς δοῦμε μὲ φιλοσοφικὴ διάθεση τὸ θέμα τῆς ἰδιοκτησίας καὶ νὰ εἴμαστε βέβαιοι ὅτι θὰ βγοῦμε διπλὰ κερδισμένοι: καὶ εὐχαριστημένοι δηλ. θὰ εἴμαστε πάντοτε, εἴτε ἔχομε, εἴτε ἀπὸ ἀνώτερη βία στερούμεθα τὰ ὑλικὰ πράγματα καὶ δὲν θὰ ὑπάρχει κίνδυνος νὰ ὑποδουλωθοῦμε σὲ πράγματα ποὺ κι εὔκολα μεταβάλλονται καὶ δὲν μᾶς ἀνήκουν...

Για να το λένε και οι ξένοι, πάει να πει ότι έγινε πραξικόπημα.

Μου λένε οι παλαιότεροι, ότι επί Χούντας, αν ήθελες να μάθεις τι γίνεται, έπρεπε να βρεις καμιά ξένη εφημερίδα ή να ακούς ξένους ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Σήμερα, οι New York Times το λένε ωμά:

Έγινε πραξικόπημα στην Ελλάδα και την Ιταλία, με σκοπό την προστασία του ...ευρώ. Το πραξικόπημα το ενορχήστρωσε τον περασμένο μήνα η λεγόμενη Ομάδα της Φρανκφούρτης, ή "Groupe de Francfort (GdF)", δηλαδή η Μερκοζύ, και λίγοι Ευρωκράτες και Τραπεζίτες. Ο άξονας Βερολίνου-Βρυξελλών-Παρισιού. Οι Άγγλοι δεν εκλήθησαν.

Και τώρα που πέρασε η κρίση, θα υπάρξει λαϊκή νομιμοποίηση; Μάλλον όχι. Τώρα που το έστησαν, ιδίως οι Γερμανοί, με την δικαιολογία ότι αυτοί πληρώνουν, δεν πρόκειται να το αφήσουν. Ωστόσο η "Ευρωπαϊκή Ένωση" δεν έχει υπάρξει ακριβώς λαοπρόβλητη. Τα δημοψηφίσματα είτε δεν έγιναν, είτε έγινα και ξανα-έγιναν μέχρι να βγει το ποθητό αποτέλεσμα και οι λαοί της Ευρώπης πότε δεν ήταν ευτυχείς να ανταλλάσσουν την εθνική κυριαρχία τους για περισσότερη "ενότητα".

Tο μνημόνιο και το πολιτικό σύστημα νικώντας θα πάθουν πανωλεθρία!

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Το μνημόνιο και το πολιτικό σύστημα νικώντας θα πάθουν πανωλεθρία! Το μνημόνιο και το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα πανηγυρίζοντας το θρίαμβό τους θα πάθουν πανωλεθρία και μάλιστα σύντομα! Το Κακό εξαφανίζεται όταν θριαμβεύει, όπως πεθαίνει το μυρμήγκι επάνω στο γλυκό. Αυτό σημαίνουν τα λόγια του Ευαγγελίου, που εύχεται αυτός που αδικεί ας αδικεί ακόμα, γιατί ο χρόνος της πανωλεθρίας του πλησιάζει. Η νύχτα προχώρησε και η μέρα πλησιάζει. Ας πετάξουμε τα όπλα του σκότους και ας ενδυθούμε τα όπλα του φωτός.

Όταν δείς, ευγενικέ αναγνώστη, το μνημόνιο να γίνεται ολοένα και πιο σκληρό, πιο βάρβαρο, και το πολιτικό σύστημα να γίνεται εφιάλτης που παραδίδει τη χώρα σου στον Εχθρό αμαχητί, να χαίρεσαι κάθε χαρά! Η Ορθοδοξία νικάει όταν ηττάται, γιατί προπορεύεται ο Ιησούς και μετατρέπει τις ήττες σε νίκες. Στην αποθάρρυνσή σου συμβαδίζει ο Ιησούς και εγκαθιστά βέβαιες ελπίδες.

Έγγραφο-σοκ δίνει τα "κλειδιά" του Α.Αιγαίου στην Τουρκία!

Αφού έβαλε την χώρα στο ΔΝΤ, προετοιμάζοντας το έδαφος με «προσωπικές ενέργειες» και με ανήκουστες δηλώσεις όπως «Προσπαθούμε να αποτρέψουμε έναν ΤΙΤΑΝΙΚΟ», αφού εργάστηκε με συνέπεια για να εγκατασταθεί στην Ελλάδα η παρακυβέρνηση του Χορστ Ράϊχενμπαχ, τώρα ετοιμάζεται να παραδώσει στην Τουρκία τα «κλειδιά» νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και της Δωδεκανήσου, πάντα βάσει του ... Μνημονίου.

Γιατί περί «παράδοσης» πρόκειται όταν τα νησιά αυτά θα εξαρτώνται από την Άγκυρα σε ότι αφορά τις ανάγκες τους σε ηλεκτρικό ρεύμα, όπως σχεδιάζει να κάνει ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της XOΥΡΙΕΤ.

Μάλιστα με έγγραφο του ΠΕKΑ, όπως πληροφορείται το defencenet.gr, έχει ήδη αποφασιστεί να επιβληθεί "η υποχρέωση της χώρας μας μέχρι την 31η Μαρτίου 2011 να συμπεριλάβει και τα μη διασυνδεδεμένα νησιά (σ.σ. με το κεντρικό δίκτυο) στην προσαρμογή με το τρίτο ενεργειακό πακέτο".

Οι αμετανόητοι

Γράφει ένας Θρησκευόμενος Πολίτης

Μια ματιά στον κυριακάτικο γραπτό Τύπο αρκεί για να πείσει και τον πιο δύσπιστο ως προς το ποιοί και πώς ευνόησαν την άνοδο του Γιώργου Παπανδρέου στην εξουσία μέσα από τη λυσσαλέα επίθεση κατά του Κώστα Καραμανλή, με κύριο μοχλό την παραπληροφόρηση και τη μηχανορραφία της κατευθυνόμενης σκανδαλολογίας. Είναι οι ίδιοι που σήμερα «ξεφορτώθηκαν» μεν τον Γιώργο Παπανδρέου, αφού οδήγησε την Ελλάδα στην καταστροφή και την παγκόσμια απαξίωση, πλην όμως «σπεύδουν», κυριακάτικα, να περισώσουν ό,τι μπορούν από την ανύπαρκτη βεβαίως υστεροφημία του πρωθυπουργού, ο οποίος άφησε πίσω του συντρίμμια και διέσυρε την ίδια του τη χώρα.

Και για του λόγου το ασφαλές ρίξτε μια ματιά στο κύριο άρθρο το οποίο δημοσιεύει το «ΒΗΜΑ», καθώς και στη συνέντευξη του Καθηγητή κ. Πάρκερ που φιλοξενεί η «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ». Ο Γιώργος Παπανδρέου εμφανίζεται, περίπου, ως ο «αναμορφωτής» της Ελλάδας, που δεν έγινε κατανοητός από το λαό και, επιπλέον, σε μια επίδειξη πολιτικής «μεγαλοψυχίας» αφήνει το θώκο του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ ως υπέρτατη προσφορά στο κόμμα του και τη δημοκρατία! Θου Κύριε!!!