Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Όταν λέμε ότι είναι ένοχοι όλοι, εννοούμε όλοι...

Αφού τους «ακυρώσαμε», σχεδιάζουν να μας εξοντώσουν

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, είναι γεγονός πως οδεύουμε σε πολιτειακή ανωμαλία, αφού τα στρατηγεία των κομμάτων (κυρίως των μνημονιακών) δείχνουν να επεξεργάζονται λύσεις οι οποίες δεν επαφίενται επακριβώς στο Σύνταγμα της χώρας.

Παρακάμπτοντας την λαϊκή εντολή, την οποία προσχηματικά και μόνο χρησιμοποιούν στις αναφορές τους, γίνεται πασιφανές πως το ένοχο και επί πολλά χρόνια διεφθαρμένο και άρρωστο πολιτικό σύστημα, θέλοντας να αποφύγει την επερχόμενη τιμωρία του, επιλέγει την οδό της ανομίας, προφασιζόμενοι τις απειλές που έχουν εξακοντίσει οι «φίλοι», οι «εταίροι» και οι «δάνειες δυνάμεις».

Μονόδρομος η κυβέρνηση αποστασίας.

Στο χωριό μας λένε «όποιος γλιτώνει από τα ώρα τον παίρνει ο χρόνος». Αυτή τη στιγμή και με δεδομένη τη δυναμική άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ, Σαμαράς και Βενιζέλος γνωρίζουν πως αν πάνε πάλι σε εκλογές, σε ένα μήνα το πολύ, δεν θα είναι αρχηγοί στα κόμματά τους. Και μπορεί οι κ.κ. Παπανδρέου και Καραμανλής να επιβιώνουν πολιτικά, χάρη στην ανήθικη δημοκρατικά πρόβλεψη να εκλέγονται χωρίς σταυρό οι πρώην πρωθυπουργοί, αλλά οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος θα εξαφανιστούν από το πολιτικό στερέωμα. Επομένως ό,τι κερδίσουν από χρόνο, μπορεί να τους βγει σε καλό. Ειδικά μετά την άνοδο των σοσιαλιστών στη Γαλλία και την γενικότερη οικονομική επιδείνωση στις χώρες του Νότου, υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να οδηγηθούμε σε μια γενικότερη χαλάρωση των μέτρων λιτότητας στην Ευρώπη, από την οποία μπορεί να επωφεληθεί και το ελληνικό σάπιο πολιτικό σύστημα και να την παρουσιάσει ως επιτυχία του.

Ενάντια στο Μαύρο (Πράσινο) Μέτωπο

Τον τίτλο και την ιδέα για την ανάρτηση την πήρα από την Ολυμπία.

Την κομματική-πολιτική πραγματικότητα, όπως την βλέπω εγώ την έχω ζωγραφίσει στο παραπάνω σκίτσο (κάπου από αυτήν την ενότητα). Το "Μαύρο Μέτωπο" που αναφέρει η ανάρτηση της Ολυμπίας, είναι η νεοταξική εκδοχή της Ευρώπης, ή η "Ευρώπη" (σε εισαγωγικά), και η συμμαχία της με τους ντόπιους τσιφλικάδες που δεν βλέπουν πέρα από την μύτη τους και φοβούνται το αύριο (λες και δεν είναι αναπόφευκτο το αύριο).

«Ο Καλατράβα σού ρουφάει το αίμα»

Η ισπανική Αριστερά κατηγορεί τον διάσημο αρχιτέκτονα για υπερτιμολογήσεις έργων

Ο Σαντιάγο Καλατράβα αντιμετωπίζει σφοδρές επικρίσεις για τις συμφωνίες του με την τοπική κυβέρνηση στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Βαλένθια. Ο διάσημος αρχιτέκτονας που σχεδίασε τη σκεπή του Ολυμπιακού Σταδίου της Αθήνας δέχεται πυρά από πολιτικούς αντιπάλους της περιφερειακής κυβέρνησης, που ελέγχεται από τη δεξιά. Ενας ιστότοπος δημιουργήθηκε και δημοσιοποιεί τις αμοιβές που του έχουν καταβληθεί από τους ισπανούς φορολογούμενους.