Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Το ανθρώπινο πνεύμα δεν είναι ένα αυτόματο και νεκρό μηχάνημα

Γίνεται κατανοητό, ότι το ανθρώπινο πνεύμα δεν είναι ένα αυτόματο και νεκρό μηχάνημα, με το οποίο το Άγιο Πνεύμα ενεργεί και πράττει, αλλά ζωντανός συνεργάτης του Αγίου Πνεύματος. Με την επίδραση του Αγίου Πνεύματος όλος ο άνθρωπος μετατρέπεται σε «πράξη», «ενέργεια». Και με την βοήθεια των αγίων αρετών μετατρέπει τις «Θεο-κεχαριτωμένες» δυνάμεις του Αγίου Πνεύματος σε δικές του δυνάμεις. Τις μεταφέρει σε κάθε «συστατικό» της υπάρξεώς του, τις εκχέει σ’ ολόκληρο τον εαυτό του και αυτές συμμετέχουν σε όλες τις σκέψεις του, σε όλα τα αισθήματά του, στις θελήσεις του, στις ενέργειες του και σε όλους τους λόγους του. Με μια λέξη, στην ολόπλευρη ζωή του.

Συγχαρητήρια εύζωνα!!!


Φυσικά δεν είναι απόφοιτος του London School of Economics!!!

Ο Αλέκος της πίσω πόρτας

Υπερπρωθυπουργός από την πίσω πόρτα θα γίνει ο Αλέκος Παπαδόπουλος, αν ο Παπανδρέου αποδεχθεί την συμπαιγνία Βενιζέλου – Καρατζαφέρη. Βέβαια ο πρώην υπουργός θα πρέπει να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι δεν θα γίνει πρωθυπουργός, όπως είναι η διακαής του προσωπική φιλοδοξία, αλλά ο πρόεδρος του Ταμείου Διαχείρισης της Δημόσιας Περιουσίας που θα ξεπουλήσει την δημόσια περιουσία.

Ο Αλέκος Παπαδόπουλος ήταν το πρόσωπο που προωθείτο από διάφορους παράγοντες εκείνη την μοιραία Τετάρτη που ο πρωθυπουργός είχε υποβάλει την παραίτησή του στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο ίδιος θεωρεί ότι είναι ικανός για να γίνει πρωθυπουργός και μάλιστα ως «εθνική λύση» – έχει δηλαδή μία αντίληψη σωτήρα για την πατρίδα. Γύρω του είχαν στρατευθεί ορισμένα επιχειρηματικά συμφέροντα που ζητούσαν κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.