Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Πολλές οι θλίψεις των δικαίων

Ολόκληρη η ζωή του δικαίου ανθρώπου είναι γεμάτη θλίψεις...
Γι’ αυτό ο Απόστολος Παύλος λέει: Πιεζόμαστε με κάθε τρόπο, θλιβόμαστε παντού και πάντοτε, σε κάθε περίσταση (Β’ Κορ. 4, 8).
Ο ίδιος Απόστολος λέει ότι πρέπει να υποστούμε πολλές θλίψεις για να εισέλθουμε στη Βασιλεία του Θεού (Πράξ. 14, 22).
Το βέβαιο είναι πως ο Θεός σώζει τους αγίους Του από τη θλίψη. Τους σώζει όχι αφήνοντάς τους χωρίς δοκιμασίες, αλλά με το να τους χαρίζει υπομονή.  

Λίγο πιο κοντά…

Γράφει ο Βρασίδας

Η αξιοκρατικά διορισμένη νηπιαγωγός, πρώην υπάλληλος της Νομαρχίας Καρδίτσας και νυν διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων - πρωταθλήτρια στην παραλαβή εξωδίκων- κατάφερε κάτι που ούτε ο Υπουργός Υγείας δε θα κατάφερνε: Απέσπασε μετακινώντας –κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας και δεδικασμένης σχετικής υπόθεσης- Γενικό Ιατρό (μητέρα τριών ανήλικων τέκνων, το ένα μικρότερο των 6 ετών) από την αποκεντρωμένη οργανική μονάδα (Κέντρο Υγείας Πύλης) σε άλλη αποκεντρωμένη οργανική μονάδα (Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας) – 45 χλμ απόσταση. Σε αυτό της το κατόρθωμα είχε βέβαια αρωγούς τους διευθυντές του ΚΥ Πύλης και της Ιατρικής Υπηρεσίας του εν λόγω Νοσοκομείου, επίδοξους διοικητές και Υπεάρχες στο opengov

Όχι πες, γιατί;

Της Σεμίνας Διγενή

Έλλη, γνωριζόμαστε ακριβώς 30 χρόνια. Πολύ καλά.

Ανεβήκαμε ταυτόχρονα τα σκαλιά της εισόδου στην ΕΡΤ, παρέα με την Γιάννα Παπαδάκου, την Συλβάνα Ράπτη, τον Κώστα Τσιβιλίκα, την Αθηνά Ραπίτου κ.α., θυμάσαι;

Τότε που η κραταιά Φωτεινή Πιπιλή, μας χαρακτήριζε ''τυχάρπαστους πρασινοφρουρούς, που ήρθαν να καταστρέψουν την ΕΡΤ'' (της).

Εκείνον τον πρώτο αμήχανο χειμώνα του '81, μαθαίναμε τα βασικά της τηλεόρασης. Εσύ ''τα πήρες'' πιο γρήγορα από εμένα, μπήκες αμέσως στο νόημα αυτής της δουλειάς, εγώ ακόμη μαθαίνω και εκπλήσσομαι.

Plan A, plan B, plan C, plan …

Τι σημαίνει ...αραβικός κόσμος;
Τι σημαίνει ...ισλαμικός κόσμος;
Πόσο ίδια, πόσο διαφορετικά;

Τι σημαίνει ...η δημιουργία, η επιβολή, η στήριξη και η υποστήριξη, διεφθαρμένων, τυραννικών κυβερνήσεων;
Τι σημαίνει ...η καταστολή, τα ποτάμια αίματος, που η στοργική με τα ανθρώπινα δικαιώματα Δύση, καταπίνει χρόνια τώρα, αμάσητα, φωτίζοντας ...ότι θέλει να φωτίσει και κλείνοντας στα μαύρα σκοτάδια, ότι ανησυχεί την πολιτική μας ορθότητα;
Τι είναι ο στρατός στα προκεχωρημένα σύνορα της Αυτοκρατορίας; Τι συζητούν σήμερα οι στρατηγοί;
Τι απέμεινε από την «επικινδυνότητα» των Αδελφών Μουσουλμάνων;
Και ότι απέμεινε από το κοφτερό ξυράφι, πόσο ...συνδιαχειριστηκε, πόσο συναίνεσε, -πιο σιωπηλά, πιο φωναχτά, και τι σημασία τελικά έχει- με την Εξουσία;

Γελοίο: Οι Η.Π.Α κατηγορούν το Ιράν για τις θανατικές καταδίκες

Δεν θα μπω στην ουσία του θέματος, αν δηλαδή πρέπει να ισχύει η θανατική καταδίκη, αλλά μου δημιουργεί ιδιαίτερη εντύπωση η ανακοίνωση των Η.Π.Α για την εκτέλεση μιας γυναίκας στο Ιράν

«Οι ΗΠΑ είναι εξαιρετικά ανήσυχες για το γεγονός ότι το Ιράν αρνείται την ισχύ των ατομικών δικαιωμάτων στους πολίτες του. Είμαστε εξαιρετικά προβληματισμένοι με την πρόσφατη εκτέλεση μίας ιρανο-ολλανδής υπηκόου, της Σάχρα Μπαχράμι»

Αντί να καταργήσουμε το άσυλο, μήπως να καταργήσουμε τις ΜΚΟ;

Γράφει η
Σοφία Βούλτεψη
Ακατανόητο πώς κάθε φορά που τίθεται ένα θέμα, ξαφνικά ξεφυτρώνει ένα παράπλευρο, με αποτέλεσμα να στεκόμαστε πάντοτε απέναντι στον λάθος στόχο. Το θέμα με την κατάληψη της Νομικής Σχολής από λαθρομετανάστες (οι οποίοι κατέληξαν να κοιμούνται… αγκαλιά με την γυμνή Υπατία, χωρίς καθόλου, οφείλουμε να υπογραμμίσουμε, να ενοχλούνται τα μουσουλμανικά τους ήθη), δεν προκλήθηκε από την ύπαρξη του πανεπιστημιακού ασύλου.

Προκλήθηκε από μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση που χρησιμοποίησε το άσυλο για να προβάλει την κρατικοδίαιτη δράση της. Αν αντί αυτού αποφάσιζαν κάτι άλλο, για παράδειγμα να βάλουν βόμβα σε ένα εμπορικό κέντρο, θα απαντούσαμε κλείνοντας όλα τα εμπορικά κέντρα της χώρας;

Αντί, λοιπόν, να καταργήσουμε το άσυλο, μήπως θα έπρεπε να καταργήσουμε τις ΜΚΟ; Στις αρχές του 20ού αιώνα δεν υπήρχαν πάνω από 170 τέτοιες οργανώσεις σ’ όλον τον κόσμο και σήμερα έχουν ξεφυτρώσει σαν τα μανιτάρια χιλιάδες από δαύτες.

Οι ευχαριστίες του Πάγκαλου προς τις ΗΠΑ για την παράδοση των Ιμίων

Του Αλέξανδρου Τάρκα*

Μυστική γραπτή επιβεβαίωση της συμφωνίας της 30ής Ιανουαρίου 1996 για την απομάκρυνση των στρατευμάτων, των πλοίων και της ελληνικής σημαίας από τα Ιμια είχε παράσχει ο τότε υπουργός Εξωτερικών Θ. Πάγκαλος με επιστολή προς τον ομόλογό του των ΗΠΑ Γ. Κρίστοφερ.

Η επιστολή φέρει ημερομηνία Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 1996 και αποτελεί απάντηση σε επιστολή του κ. Κρίστοφερ της 2ας Φεβρουαρίου, όπου υπογραμμιζόταν η ανάγκη δέσμευσης της Ελλάδας και της Τουρκίας ως προς το ότι κάθε πλευρά «δεν θα τοποθετήσει τη σημαία της ή οπλισμένο προσωπικό στις νησίδες ούτε θα τοποθετήσει πλοία κοντά στις νησίδες». Η αρχική επιστολή του κ. Κρίστοφερ αποκαλύφθηκε, για πρώτη φορά, από τη χθεσινή «Καθημερινή της Κυριακής», ενώ το απαντητικό κείμενο του κ. Πάγκαλου αποκαλύπτεται σήμερα από τη «δημοκρατία».