Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Είναι ανάγκη να επαγρυπνούμε!

  • Κάποιοι αδελφοί από τη Σκήτη (Σκήτη: Τόπος μοναχικών οικισμών βορειοδυτικά του Καΐρου) ξεκίνησαν να επισκεφθούν τον αββά Αντώνιο. Μπήκαν λοιπόν σ’ ένα καράβι για να πάνε και σ’ αυτό βρήκαν έναν άλλο Γέροντα, που ήθελε κι αυτός να πάει εκεί. Δεν τον γνώριζαν όμως αυτόν οι αδελφοί. Καθισμένοι λοιπόν μέσα στο καράβι ανέφεραν μεταξύ τους αποφθέγματα Πατέρων (Είναι η αρχαιότερη μαρτυρία περί προφορικής χρήσεως Αποφθεγμάτων των Πατέρων. Έχουμε δηλαδή ένα προδρομικό στάδιο προς την γραπτή συλλογή που ακολούθησε αργότερα) ή ρητά από την Γραφή και από ανάμεσα για το εργόχειρό τους. Ο Γέροντας έμενε εντελώς σιωπηλός. Σαν βγήκαν στο λιμάνι παρατήρησαν ότι και ο Γέροντας πήγαινε προς τον Αββά Αντώνιο. Κι όταν έφτασαν εκεί τους είπε ο αββάς Αντώνιος: «Καλή συνοδεία βρήκατε τον Γέροντα αυτόν». Στον Γέροντα είπε: «Καλούς αδελφούς είχες μαζί σου, αββά» και ο Γέροντας του απαντά: «Καλοί βέβαια είναι, αλλά η αυλή τους δεν έχει πόρτα και όποιος θέλει μπαίνει στον στάβλο και λύνει το γαϊδούρι». Αυτό το είπε γιατί ό,τι ερχόταν στο στόμα τους, το έλεγαν.

Αρχονταρίκι

Κόψαν τελικά και το αρχονταρίκι από την ΕΡΤ.
Όσο θλιβερό κι αν είναι αυτό θα πρέπει να πάμε λίγα χρόνια πίσω.
Με την παντοκρατορία Ρουσόπουλου, ο οποίος νόμιζε πως επειδή ήξερε το παιχνίδι από μέσα, θα μπορούσε να το παίξει μέχρι το τέλος προς όφελός του. Έχοντας και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο.
Αυτό που ίσως δεν θυμάστε λοιπόν, είναι πως από την εποχή αυτή που κουμάντο στην τηλεόραση έκανε ένας ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ (βρείτε τον) - δεν ξέρω για εξόφληση ποιου γραμματίου - κόπηκαν όλες οι εκπομπές που είχαν θέμα εκκλησιαστικό. Ακόμα και η Λειτουργία την Κυριακή το πρωί, σώθηκε τελευταία στιγμή. Και το αρχονταρίκι τη γλύτωσε τότε (ξέρω πως με μεγάλο ζόρι). Πάντως από τότε στην ΕΡΤ δεν είδαμε ούτε επετειακά αφιερώματα στις μεγάλες γιορτές, ύμνους, ντοκιμαντέρ κάτι τέλος πάντων που να θυμίζει τις ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ της Εκκλησίας μας.

Συγκλονιστικό και αποκαλυπτικό - Η οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας συνδέεται άμεσα με τον διαμελισμό της!

Γράφει ο Dr Nielsen Knudsen

Η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή ώστε η οικονομική σας κατάρρευση συνδέεται άμεσα με τον εθνικό κίνδυνο που θα καταλήξει σε ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ της Ελλάδος. Οι ΗΠΑ, με τους πράκτορες της 5ης Φάλαγγας κηρύσσουν την «Νέα Τάξη», η Τουρκία (ευνοουμένη του Ομπάμα) κηρύσσει την θεωρία του ζωτικού χώρου. Και oι δύο αυτές νέες λέξεις είναι η παλιά ευρεσιτεχνία του Χίτλερ. Οι ΗΠΑ, με φερέφωνο... τον πράκτορα και συμπατριώτη τους, ονειρεύονται «Παγκόσμια Κυβέρνηση»,την παλιά ευρεσιτεχνία της 3ης Διεθνούς του Στάλιν. Η 5η Φάλαγγα του Χίτλερ έχει δώσει την θέση της στην 5η Φάλαγγα της «Νέα Τάξης», της 4ης Διεθνούς που λέγεται τώρα «Παγκόσμια Κυβέρνηση» που ο Πρωθυπουργός σας «με αμερικάνικη καρδιά» την θέλει ..«γρήγορα»! Ο ρους της Ιστορίας σήμερα είναι μολυσμένος με τον ιό (virus) της βλακείας των μηδαμινών «ηγετών» που στον πυρετό της αρρώστειας τους βλέπουν νοσηρές, φασιστικές, οπτασίες υποδουλώσεως των λαών. Η Κεντρική Ευρώπη το ξέρει, ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ;

Η απελευθέρωση των λαών δεν γίνεται με πυραύλους cruise

Η στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη δεν πρόκειται να οδηγήσει στην αυτοδιάθεση του λαού της, ούτε στην ανεξαρτησία της.

Όλοι όσοι υποστηρίζουν την «απελευθέρωση» λαών με χρήση πυραύλων cruise θα πρέπει να θυμηθούν τι έγινε στο Ιράκ τα τελευταία 20 χρόνια. Όπως και η Λιβύη, έτσι και το Ιράκ διαθέτει πετρελαϊκά κοιτάσματα, και βρίσκεται σε μια ευαίσθητη γεωγραφική περιοχή.

Όπως ο Καντάφι, έτσι και ο Σαντάμ είχε απαξιωθεί από τα διεθνή ΜΜΕ (των επιχειρηματιών) με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς, ως «λυσσασμένα σκυλιά» που δολοφονούν τους λαούς τους. Και στις δυο περιπτώσεις, η στρατιωτική επέμβαση αποφασίστηκε για δήθεν «ανθρωπιστικούς» λόγους.

Στο Ιράκ, η θέσπιση ζώνης απαγόρευσης πτήσεων είχε ως αποτέλεσμα χιλιάδες αεροπορικές επιδρομές, με χιλιάδες νεκρούς αμάχους. Στη συνέχεια οδήγησε σε κήρυξη πολέμου, εισβολή, και κατοχή, που έφερε το θάνατο σε πάνω από ένα εκατομμύριο Ιρακινούς, κατέστρεψε τη χώρα, και διέλυσε ένα ανεξάρτητο και αυτάρκες κράτος της Μέσης Ανατολής.

Μαζί με το ευρώ ήρθε κι η μιζέρια στην Ελλάδα

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Δεν είναι ωραία η ζωή να φοβάσαι την οικονομία, να φοβάσαι το θάνατο από την πείνα ή από το κρύο ή από την έλλειψη φαρμάκων. Από τα αρχαία χρόνια οι εξουσιαστές χρησιμοποιούσαν το φόβο για να κατεξουσιάζουν τον κόσμο. Για τον ίδιο λόγο πολεμούν την πίστη, που δίνει θάρρος και ελπίδα στον κόσμο, και τον στηρίζει για να μη γίνεται υποχείριο της εξουσίας.

Με την αποθάρρυνση στην ψυχή μου από το φόβο της οικονομικής κρίσης διάβασα το όγδοο κεφάλαιο του κατά Μάρκον Ευαγγελίου. Είναι εκεί που οι μαθητές του Ιησού ταξίδευαν με το καϊκι και διαπίστωσαν ότι ξέχασαν να πάρουν ψωμί μαζί τους. Ο Ιησούς αναστέναξε και τους είπε:, δεν είσασταν μπροστά και δεν είδατε το θαύμα με τις χιλιάδες τα ψωμιά; Ακόμα δεν καταλαβαίνετε; Τόσο πωρωμένη είναι η καρδιά σας;

Μετασεισμικό μπούρου-μπούρου

Αν δεν ντρεπόμουν τους φουκαράδες τους Ιάπωνες, θα διασκέδαζα με τις εξελίξεις. Το αντιπυρηνικό κίνημα έχει δυναμώσει στην Δυτική Ευρώπη, και άντε να το μαζέψουν… Και διασκεδάζω γιατί οι ίδιοι οι μηχανισμοί που έφτιαξαν τα αιολικά πράσινα ζόμπυς είναι αυτοί που τώρα προσπαθούν να τα πείσουν να …σοβαρευτούν και να μην φοβούνται τα πυρηνικά. Οι μηχανισμοί έπεσαν στην οικο-παγίδα τους.

Η Γερμανία έχει επιστρατεύσει τους πάντες, από την λογική του Helmut Kohl («Πρέπει να καταλάβουμε ότι όσο δεν υπάρχει αξιόπιστη, ανταγωνιστική και φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική λύση στην πυρηνική ενέργεια, δεν θα υπάρξει παγκόσμια κατάργηση της πυρηνικής ενέργειας… Δεν θα έπρεπε βιαστικά και τελειωτικά να απορρίψουμε πηγές ενέργειες όπως το αέριο και το κάρβουνο, ή να βασιζόμαστε σε ενέργειες όπως η αιολική ή η ηλιακή») μέχρι επιχειρήματα της Bild («όποιος νοιάζεται για την Κλιματική Αλλαγή δεν μπορεί να είναι εναντίον των πυρηνικών»).

Η μη φορολόγηση των τηλεοπτικών σταθμών από το κράτος

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ, ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ: Η ΜΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΚΟΝΤΕΥΟΥΝ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ!

ΠΛΗΡΩΝΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕ ΛΑΕ,ΤΑ ΚΕΡΑΤΙΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΠΟΡΝΟΚΑΝΑΛΩΝ!

Γιατί η κυβέρνηση αναβάλλει συνεχώς την εφαρμογή φόρου στα ΜΜΕ;
Η ερώτηση του τίτλου είναι σαφώς ειρωνική, αφού είναι ηλίου φαεινότερον πως κυβέρνηση και ΜΜΕ βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία σε έναν φρικώδη χορό κατά των συμφερόντων των πολιτών της χώρας. Δεν είναι μόνο οι βουλευτές υπεράνω του νόμου, αλλά και οι καναλάρχες, που φαίνεται πως δεν τους... πιάνει ο νόμος.

Η μεταναστευτική πολιτική του Ισραήλ


Μαθήματα για το πώς πρέπει να γίνεται η μετανάστευση δίνει η κυβέρνηση του Ισραήλ που αποφάσισε να δεχτεί 8.000 Αιθίοπες.

- Η απόφαση πάρθηκε επίσημα από το υπουργικό συμβούλιο.

- Για να μην αλλοιωθεί η θρησκευτική συνοχή του κράτους το Ισραήλ δέχεται μόνο Αιθίοπες Φαλασμόρας όπως λέγονται οι Εβραίοι Αιθίοπες που εκχριστιανίστηκαν τον 19ο αιώνα.