Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Όσοι βοηθούν τους άλλους από καθαρή ανιδιοτέλεια έχουν καλύτερη υγεία και ζουν περισσότερο

Όσοι κάνουν το καλό έχουν μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής από τους πιο… άσπλαχνους συνανθρώπους τους, υποστηρίζει νέα αμερικανική έρευνα, επιβεβαιώνοντας το ηθικό δίδαγμα του λογοτεχνικού αριστουργήματος του Καρόλου Ντίκενς «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία».

Και όχι μόνο αυτό: τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν ότι όσοι προθυμοποιούνται να βοηθήσουν τους άλλους «από καθαρή ανιδιοτέλεια και όχι από προσωπικό όφελος» επίσης ζουν περισσότερο. Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες μελέτησαν ένα τυχαίο δείγμα 10.317 φοιτητών από την αποφοίτησή τους το 1957 μέχρι σήμερα.

Το 2004, οι συμμετέχοντες ερωτήθηκαν αν είχαν εθελοντική δράση τα τελευταία δέκα χρόνια και πόσο συχνή ήταν αυτή. Προκειμένου να διαπιστωθούν τα κίνητρα της εθελοντικής τους δράσης, κλήθηκαν να απαντήσουν σε δέκα διευκρινιστικές ερωτήσεις. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι μετά από τέσσερα χρόνια το 4,3% των μή εθελοντών είχε πεθάνει, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το 4% εθελοντών με ιδιοτελή κίνητρα.

“Ελεύθερος πολιορκημένος” στη ΔΕΘ

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ

Πολλές φορές, ειδικά στην πολιτική, η σημειολογία μιας πρωτοβουλίας αποκτά μεγαλύτερη σημασία και περιεχόμενο, και από αυτή την ίδια τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Όπως συμβαίνει με την έλευση του Γιώργου Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης, σε μια εξαιρετικά δύσκολη πολιτική συγκυρία για το ΠΑΣΟΚ. Μόλις λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, μέτρων που προφανώς δεν συνάδουν με την κοινωνική φυσιογνωμία και τις ιστορικές παρακαταθήκες του ΠΑΣΟΚ, και φέρνουν το Κίνημα στη δίνη μιας πρωτοφανούς έκρηξης και αντιδράσεων, ακόμη και από πολίτες που προέρχονται από τα σπλάχνα του.

Φιάσκο με την λίστα των φοροφυγάδων.....

Το Υπουργείο Οικονομικών προφασιζόμενο την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και κάνοντας ένα θεωρητικώς σημαντικό βήμα, ανακοίνωσε τα ονόματα και της επιχειρήσεις των μεγαλο-οφειλετών του δημοσίου. (δείτε ΕΔΩ)

Αντί όμως για τα συγχαρητήρια του ελληνικού λαού η κυβέρνηση κινδυνεύει από εγκληματική προχειρότητα (;) να καταστρέψει και το παραμικρό ίχνος αξιοπιστίας της.

Στην λίστα των μεγαλοφειλετών περιλαμβάνονται επιχειρήσεις φαντάσματα που έκλεισαν πριν από δεκαετίες, οφειλέτες για τους οποίους έχει ρυθμιστεί (και εξοφληθεί!!!) το χρέος, χρεωκοπημένες εταιρείες από τις οποίες κανείς δεν μπορεί να περιμένει οτιδήποτε καθώς δεν κατέχουν πλέον κανενός είδους περιουσιακό στοιχείο όπως π.χ. η ΑΙΓΑΙΟΝ!!!!

Θα περίμενε κανείς ο Υπουργός Οικονομικών να δείξει επιτέλους ένα ελάχιστο ίχνος σοβαρότητας και να απαιτήσει από τους υφισταμένους του να μην τον εκθέσουν ανεπανόρθωτα.

Που θα πάει... Θα το καταλάβουμε...


Κι άλλοι προειδοποιούν ότι χωρίς κάρβουνο και χωρίς πυρηνικά, η μόνο λύση ηλεκτροδότησης είναι ...να μην έχουν ρεύμα οι "Ευρωπαίοι".