Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Τα παιδιά που κάθονται τώρα στα θρανία θα είναι Έλληνες;

Γράφει ο Δημήτριος Νατσιός, Δάσκαλος

Η Ελλάδα «τρώει» τα καλά της παιδιά και αφήνει να την «τρώνε» τα κακά της παιδιά (Μεν. Παλλάντιος)

«...Και τα Νέα Ελληνικά θα ξαναγυρίσουν κι όχι πια με τ’ άθλια εκείνα κείμενα που διαλέγουν ως τώρα οι κλίκες και οι λογοκρισίες των πολιτικών ψευτοϊδεολογικών παρατάξεων και κομμάτων, αλλά τ’ άριστα κείμενα της Ελληνικής Γραμματείας...». («Ελλάδα και Πολιτισμός», Ι.Μ. Κουτλουμουσίου, σελ. 158, κείμενο του Ρ. Αποστολίδη, 1995). Ωσπου να έρθει όμως αυτή η ευλογημένη ώρα, ώσπου να έρθουν «καινούργιοι άνθρωποι / για να συνοδέψουν την βλακεία / στην τελευταία της κατοικία» (Παλαμάς), το έθνος είναι βυθισμένο «εις την απόλυτον αγραμματείαν», όπως έλεγε ο μεγάλος Δάσκαλος του Γένους Κωνσταντίνος Κούμας. Οχι κείμενα άριστα, άλλα σκύβαλα ακατ-ανόητα.

Ένα παιδικό παιχνίδι της Δεσκάτης σαν παραβολή

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Στη Δεσκάτη παίζουν ένα παιδικό παιχνίδι που μοιάζει με παραβολή. Το παιδί ζητάει φωτιά κι ο μεγάλος του λέει να ανεβεί παραπάνω:

- Δος μου φωτιά.
- Ανέβα παραπάνω.

- Δος μου φωτιά.
- Ανέβα παραπάνω.

Το τέλος των διαδοχικών αναβάσεων και του παιχνιδιού είναι το παιδί να συναντήσει το δράκο. Ίσως πρόκειται για τον αρχαίο δράκο, την υπερηφάνεια.

Οι Τράπεζες πρέπει να πληρώσουν και για το έλλειμμα του ΛΑΓΗΕ και για την ζημιά από τις ΑΠΕ


energypress.gr
Οι Τράπεζες διαφήμισαν την Πράσινη Απάτη. Οι Τράπεζες συμβούλευαν τους φωτοβολταϊκούς (και τους αιολικούς) πώς να δανειστούν λεφτά για επιδοτούμενα τίποτα. Έδωσαν κακές συμβουλές και έδωσαν επισφαλή (εν γνώσει τους λέω εγώ, πώς το ήξερα εγώ και δεν το ήξεραν αυτές;) Η φούσκα των φωτοβολταϊκών είχε ήδη σκάσει το 2010. Το κραχ είχε ήδη γίνει το 2008. Τα spreads ανέβαιναν από το 2007. Οι Τράπεζες και ήξεραν και πρέπει να συμμετάσχουν στο New Deal της Πράσινης Απάτης: