Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Μετά το τρίτο μνημόνιο τι;

Με το πρώτο μνημόνιο το σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ, εκχώρησε μέρος της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας, υπάγοντας τα ελληνικά δάνεια στο Αγγλικό δίκαιο και μεταφέροντας την αρμοδιότητα εκδίκασης των σχετικών διαφορών στο ευρωπαϊκό δικαστήριο.

Με το δεύτερο μνημόνιο, η φιλελεύθερη ΝΔ και το σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ, από κοινού, εκχώρησαν περαιτέρω μέρος της εθνικής κυριαρχίας, μετατρέποντας τα δάνεια της Ελλάδας προς ιδιώτες σε δάνεια της Ελλάδας προς άλλα κράτη και κουρεύοντας ταυτόχρονα όλα τα ομόλογα ελληνικών συμφερόντων.

Με το τρίτο μνημόνιο ο αριστερός ΣΥΡΙΖΑ (με την ψήφο και άλλων κομμάτων), σχεδόν ολοκλήρωσε την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας, υπογράφοντας ότι η αντιπροσωπεία του ελληνικού λαού (Βουλή) δεν μπορεί να νομοθετήσει για κανένα θέμα, αν δεν συμφωνούν οι δανειστές.

Ένα κορνέ και δυο βιβλία

Του ΕΝΦΙΑ του πολλά βαρύ του λείπει η Ραχήλ Μακρή. Και έπνευσαν τα λοίσθια μισθοί κι ημερομίσθια...

Στη μεγάλη φωτογραφία βλέπουμε μια προφητεία. Οι πύλες του μέλλοντος ηνεώχθησαν διότι η έντονη ηλιακή δραστηριότητα έστειλε την πραγματικότητα σε αγροτικό ιατρείο με συμπτώματα ηλίασης και ο ιατρός, αν και άρρεν, απουσιάζει με άδεια τοκετού. Επειδή διάγουμε περίοδο ΣΥΡΙΖΑ, για λόγους αβρότητος και πολιτικής ορθότητος ουδείς ρώτησε τον γιατρό πώς κατέστη έγκυος. Εδώ ο Άδωνις Γεωργιάδης αντικρίζει αιφνιδιασμένος το μέγεθος της εκπλήξεως που ετοιμάζουν οι ψηφοφόροι σε κάποιον που θεωρεί το χρέος της Ελλάδος βιώσιμο (άρα να το πληρώσουμε) και της ΝΔ μη βιώσιμο (άρα να το ξεχάσουν οι κομματάρχες και να το πληρώσουμε εμείς οι πολίτες). Και στις δύο περιπτώσεις ο Άδωνις στέλνει τον λογαριασμό στους ιθαγενείς και εκείνοι λένε να τον φιλέψουν κάτι μεγαλούτσικο σαν το κορνέ της φωτό.

$90 τρισεκατομμύρια στα επόμενα 15 χρόνια

thegwpf.com
Μου είναι λιγάκι πιο εύκολο να καταλάβω τι γίνεται στην Συρία ή στην Θάλασσα της Νότιας Κίνας, από ότι στο Παρίσι, με τα της "Κλιματικής Αλλαγής".

Ένα είναι βέβαιο. "Κλιματική Αλλαγή" είναι κωδικός, newspeak, για κάτι που δεν έχει καμία σχέση με το Κλίμα. Αλλά έχει σχέση με ...90 τρισεκατομμύρια δολάρια που θα ξοδευτούν τα επόμενα 15 χρόνια σε "υποδομές" (ειδικότητα της Siemens, αλλά και Γάλλων), ή για την ακρίβεια για το ποιος θα πληρώσει τα 90 τρισεκατομμύρια δολάρια σε ποιόν. Το ΑΕΠ της Κίνας είναι μόλις 9 τρις δολάρια. Το ΑΕΠ όλης της Ευρώπης είναι 18-19 τρισεκατομμύρια δολάρια. Το ΑΕΠ των ΗΠΑ είναι 17 τρισεκατομμύρια δολάρια. Όλα τα ...λεφτά του κόσμου είναι περί τα 100 τρισεκατομμύρια δολάρια.