Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Η Νηστεία‏

Με τη νηστεία πολεμείται η φιληδονία και ταπεινώνεται η σάρκα που, με τις αμαρτωλές επιθυμίες της, εναντιώνεται στο Πνεύμα του Θεού. «Γιατί οι σαρκικές επιθυμίες είναι αντίθετες με το Πνεύμα, και φυσικά το Πνεύμα αντίθετο με τις σαρκικές επιθυμίες. τα δύο αυτά, η σάρκα δηλαδή και το Πνεύμα, αντιμάχονται το ένα το άλλο» (Γαλ. 5:17).
Με τη νηστεία δαμάζονται τα πάθη, υποχωρούν οι ακάθαρτοι λογισμοί, εξαλείφονται οι αισχρές φαντασίες, χαλιναγωγείται η γλώσσα, εξαφανίζονται η ραθυμία και η αμέλεια, φυγαδεύονται οι δαίμονες. Η νηστεία υποτάσσει το σώμα στο πνεύμα, φωτίζει το νου, ενισχύει την προσευχή, στηρίζει τη μετάνοια, συντηρεί την κατάνυξη, στερεώνει τη σωφροσύνη. Η νηστεία είναι χαλινάρι των κακών επιθυμιών, μαχαίρι της φιλαυτίας, πελέκι της φιληδονίας, γεννήτρια τού θείου φόβου, μητέρα της εγκράτειας, αδελφή της κατά Θεόν πτωχείας, καλλιεργήτρια της υπομονής, θεμέλιο της αρετής, φύλακας της σωτηρίας.

H βίλα στο Πόρτο Χέλι, η "Οχιά" και το "Καραλαμόγιο από την Τρούμπα"!

Πυρηνικές διαστάσεις λαμβάνει ο πόλεμος Θέμου-Καραμήτσου με τον Σταύρο Ψυχάρη.

Τα Good fellas των εκδόσεων, ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται ο Βίκτωρ Ρέστης-φρόντισε ν αγοράσει ποσοστά τόσο του ΔΟΛ, όσου και του Πρώτου Θέματος-, μέσα από το μερακλίδικο και απολαυστικό ξεκατίνιασμά τους, αποκαλύπτουν ενδιαφέρουσες πτυχές των προσωπικών τους διαδρομών.

Τα μέχρι τώρα επεισόδια του πολέμου, έχουν ως εξής: Τη προηγούμενη Κυριακή ένα σημείωμα στο «Πρώτο Θέμα» έκανε αναφορά στη βίλα του Σταύρου Ψυχάρη στο Πόρτο Χέλι. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε:

Οι ραδιενεργειολόγοι έπιασαν δουλειά στα κανάλια

Τεράστια η καταστροφή από τη ραδιενέργεια στην περιοχή της Φουκουσίμα, αλλά πολύ μεγαλύτερη ακόμη στην Ελλάδα, αν κρίνουμε από τις αντιδράσεις στα παράθυρα. Οι σεισμολόγοι - δημοσιογράφοι αντικαταστάθηκαν ταχύτατα από τους ραδιενεργειολόγους-δημοσιογράφους, που έπιασαν δουλειά.

Μπορεί στην Ιαπωνία να αντιμετωπίζουν ψύχραιμα σχετικά το ζήτημα, αλλά βλέπουν συνέχεια ελληνικά κανάλια και τρομάζουν.

Το ραδιενεργό νέφος κατά έναν ανεξήγητο τρόπο, από την Ιαπωνία έχει περάσει πάνω από όλες τις χώρες και φτάνει ή έφτασε στην Ελλάδα

Μίκης και Μαρκεζίνης

Τους τελευταίους μήνες ανάμεσα στις απειλές και τους εκφοβισμούς για χρεοκοπία, στις περικοπές στους μισθούς, στην ακρίβεια, στα μνημόνια 1, 2, 3, 4 και δεν ξέρω το νούμερο πια (σαν γνήσιος Αμερικάνος ο GAP δεν θα μπορούσε παρά να συνεχίσει μια "επιτυχημένη" παραγωγή, βλέπε Ρόκυ, Νονός κ.ά.), βλέπουμε και κάποιους γεννημένους επαναστάτες, φωτισμένους ηγέτες.
Τον Μίκη και τον sir Μαρκεζίνη.
Όλο αυτό το θωλοσύστημα της διαπλοκής, της διαφθοράς, της παρακμής, όλα τα βοθροκάναλα και οι κιτρινορόζ φυλλάδες δεν μπορούν να αντέξουν τη λάμψη των δύο και κλείνουν ευλαβικά γόνυ, δίνοντας τους βήμα για να ακουστούν οι ριζοσπαστικές και ανατρεπτικές φωνές τους.
Είναι όμως το "μέγεθος" των ανδρών που δεν επιτρέπει να τους αγνοήσουν.

Ίμια No2: Το έμαθαν με e-mail!

"Ίμια νο2" και άρνηση υπεράσπισης από την κυβέρνηση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στην ΑΟΖ, αλλά και ακόμα και στην υφαλοκρηπίδα (!) συνιστούν τα νεότερα στοιχεία που φέρνει στην δημοσιότητα το defencenet.gr για την τουρκική πειρατεία στο ιταλικό σκάφος το περασμένο Σάββατο. Η άρνηση αυτή της ελληνικής κυβέρνησης επιτρέπει στην Τουρκία να να δημιουργήσει de facto καταστάση με την χρήση όπλων και βίας στο επεισόδιο που διήρκεσε από την περιοχή νότια της Καρπάθου και διήρκεσε μέχρι το Καστελόριζο και να έχει προκαλέσει κάτι ανάλογο με αυτό που συνέβη με τις "γκρίζες ζώνες" στα Ίμια.

Ταυτοχρόνως επέτρεψε στην Άγκυρα να δηλώσει ότι "Δεν θα επιτρέψει το καθορισμό της ΑΟΖ Ελλάδος, Κύπρου και Ισραήλ, "αναίμακτα", σε ένα επεισόδιο ναυτικής πειρατείας που κρατήθηκε μυστικό, και το οποίο πραγματοποιήθηκε από τη τουρκική κορβέτα Badirma σε βάρος του ιταλικού ερευνητικού σκάφους "Explora", νότια του Καστελορίζου, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και φυσικά εντός της ελληνικής ζώνης ελέγχου και ευθύνης για αποστολές SAR!

Η αμνησία ...σκοτώνει

Ο παππούς της το είχε ζήσει. Μόλις 66 χρόνια πριν.
Ο πατέρας της πείστηκε ότι ήταν ένας εφιάλτης που πέρασε, μια κακή
στιγμή, δεν θα ξανασυνέβαινε.
Εκείνη πείστηκε ότι ο νέος Θεός λέγεται ...ανάπτυξη.
Αυτός ο Θεός όμως δεν είναι φιλάνθρωπος.

1945. Τα αμερικανικά Β-29 καταστρέφουν συστηματικά την Ιαπωνία, τα θύματα ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες, ο Χιροχίτο επιδιώκει να βρει την φόρμουλα συνθηκολόγησης. Και την ίδια εποχή, η ΕΣΣΔ που κατέχει ήδη ένα μεγάλο μέρος της Ευρώπης, κηρύσσει τον πόλεμο και εξαπολύει και αυτή επίθεση στην Ιαπωνία. Και αυτό...λίγο πριν από τις ...διασκέψεις για την
...μεταπολεμική κατάσταση.
Το ...υπεροπλο, λένε οι ...γραφές προοριζόταν για τον Χίτλερ. Ο Τρούμαν αποφασίζει να το χρησιμοποιήσει στην Ιαπωνία. Που αποβλέπει; Μα να ακουστεί η ...έκρηξη μέχρι τη Μόσχα.

«Ίνα τι εφρύαξαν έθνη και λαοί εμελέτησαν κενά;» (Γιατί βασιλείς και άρχοντες αρνήθηκαν το Θεό;)

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Βασιλείς και άρχοντες από τα αρχαία χρόνια δεν πίστεψαν στην αιώνια ζωή. Η αιώνια ζωή είναι του Θεού. Από τα αρχαία χρόνια βασιλείς και άρχοντες αρνήθηκαν το Θεό. Το ίδιο και σήμερα Άρχοντες αρνούνται το Θεό.

Σαν να μη έφταναν τα βάσανα του κόσμου. Η αβεβαιότητα από αυτούς που συγκέντρωσαν τον πλούτο της γης στους λίγους. Από αυτούς που υπονομεύουν τις ηθικές και πνευματικές βάσεις της κοινωνίας και του συνεκτικούς δεσμούς της, την Ορθοδοξία και την Ελληνική Γλώσσα.

Δεν μας φτάνει η ανησυχία για την ανεργία των νέων, για τις αρρώστιες, για τα πυρηνικά έχουμε και τις διαλυτικές επιθέσεις των αθεϊστών. Ούτε αυτοί μπορούν να πιστέψουν ούτε τους άλλους αφήνουν να πιστέψουν. Επιτίθενται κατά των παιδιών. Μετατρέπουν την Εκπαίδευση σε αθεϊστική. Να μην έχουν πνευματικές βάσεις οι νέοι. Για να είναι ένα ζαλισμένο κοπάδι. Δούλοι που τους διατάζουν τι να αγοράσουν. Άβουλοι καταναλωτές για να αυξάνονται τα υπερκέρδη των πλουσίων.