Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Ιερά Μονή Αγίου Βησσαρίωνος Δουσίκου

Η Ιερά Μονή Δουσίκου κτίσθηκε το 1530 από τον Άγιο Βησσαρίωνα, Μητροπολίτη Λαρίσης στις κατάφυτες πλαγιές του Κόζιακα πάνω από την Πύλη Τρικάλων σε υψόμετρο 700 μ. και με απέραντη τη θέα προς τον θεσσαλικό κάμπο.

Το 1550 ο ανεψιός του Αγίου Νεόφυτος Λαρίσης έκανε σημαντικές κτιριακές επεκτάσεις. Ανήγειρε επίσης το επιβλητικό Καθολικό, που αγιογραφήθηκε το 1557 από τον εξαίρετο αγιογράφο Τζώρτζη με παραστάσεις της κρητικής σχολής, υψηλής τέχνης, που διατηρούνται μέχρι σήμερα σε αρίστη κατάστασι.

14 φορές την κεφαλαιοποίηση τους έχουμε “ενισχύσει” τις τράπεζες. Ιδού το χρήμα που στηρίζει το σαθρό σύστημα – αναζητείται ο “τσολιάς”.

Τα προκλητικά θαλασσοδάνεια των ΜΜ”Ε” συνεχίζονται σε μία περίοδο που ακόμα και υγιείς ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ επιχειρήσεις διαλύθηκαν από τις μονομερείς μειώσεις τραπεζικών χρηματοδοτήσεων.

Έχουμε δηλαδή το φαινόμενο, μία τράπεζα να δανείζει έναν εκδοτικό οργανισμό που παρουσιάζει 1 εκ. Ευρω ζημίες μηνιαίως, ενώ την ίδια στιγμή κόβει την δανειοδότηση της Εθνικής αστικής τάξης που είναι η μόνη διέξοδος από την κρίση.

ΕΠΙΣΗΣ: Δεκάδες δημοσιογράφοι βρίσκονται στα Payrolls των τραπεζών με ιλιγγιώδη ποσά. Ο πλέον εύκολος και “καθαρός” τρόπος, είναι οι διαφημίσεις μέσω προσωπικών portals μηδενικής επισκεψιμότητας, ώστε οι “λειτουργοί της ενημέρωσης” να κρατούν το στόμα τους κλειστό σε όλα τα ΜΜ”Ε” στα οποία εργάζονται.

Πώς εξ ενός ανθρώπου, του Αδάμ, εισήλθε η αμαρτία σε όλη την ανθρώπινη φύση;


Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Εκείνοι που δυσκολεύονται να εννοήσουν τα γραφόμενα της Αγίας Γραφής είναι ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν την εμπειρία τους από τη σύγχρονη πολιτική και κοινωνική ζωή στην Ελλάδα. Θα δουν ότι η Αγία Γραφή είναι η ιστορία της ψυχής του ανθρώπου. Η Αγία Γραφή, λοιπόν, λέει πως εξ ενός ανθρώπου, του Αδάμ, εισήλθε η αμαρτία σε όλη την ανθρώπινη φύση, όπως όταν αρρωσταίνει η ρίζα και όλο το φυτό σαπίζει.

Την Μονή Βατοπαιδίου επισκέφθηκε ο Βελόπουλος και συναντήθηκε με τον ηγούμενο Εφραίμ

Την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου επισκέφθηκε σήμερα Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2011 ο Βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Κυριάκος Βελόπουλος.

Ο κ. Βελόπουλος έτυχε θερμής υποδοχής από τον Καθηγούμενο της Μονής Γέροντα Εφραίμ, ο οποίος τον καλωσόρισε στη Μονή.

Ο Βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. απευθυνόμενος προς του Ηγούμενο Εφραίμ, εξέφρασε την συμπαράστασή του, ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό στην υπόθεση της Μονής.

Επίσης ανέφερε ότι πάντα από τα έδρανα της Βουλής, υποστήριξε την Μονή Βατοπαιδίου η οποία υπερασπίστηκε την περιουσία της.

Μοναχή το δρόμο επήρες...

Μοναχή το δρόμο επήρες
και ξανάρθες μοναχή.
Δεν είν΄εύκολες οι θύρες,
αν η χρεία τες κουρταλεί.
(Διονύσιος Σολωμός)

Γράφει ο Στέλιος Αρσενίου

Η δέκατη στροφή του εθνικού μας ύμνου ο οποίος γράφτηκε το 1823 από τον Διονύσιο Σολωμό.

Λόγια σοφά που οι πολιτικάντηδες και όσοι διαχρονικά χειρίστηκαν ή χειρίζονται υποθέσεις της χώρας (εθνικά θέματα) θά 'πρεπε να έχουν ασπαστεί σαν ΑΡΘΡΟ ΠΙΣΤΗΣ.

«Αν δεν έχεις νύχια να ξυστείς, περίμενε να σε ξύσουν οι άλλοι...» το είπε με άλλα λόγια ο θυμόσοφος λαός μας.

Βενιζέλος: Μπορούσα εγώ να δεχτώ το κοινό ανακοινωθέν με τέτοια παραγραφούλα μέσα;

Μπορούσες δεν μπορούσες, η "παραγραφάρα" μπήκε...

Δείτε το Βίντεο στο τέλος του άρθρου για να θυμηθείτε:
- Τι είχε πει στις 24/6/2011, για τους Φιλανδούς και τις εμπράγματες εγγυήσεις ο κ. Βενιζέλος...
- Την απόφαση του Eurogroup στις 11/7/2011.
- και να συνειδητοποιήσετε τις απίστευτες γκάφες της κυβέρνησης, τι παραμύθι μας πουλάνε και για πόσο αδαείς μας περνάνε...

Ιδού γιατί το βαρέλι δεν έχει πάτο: 1.787.824 €, για μεταφορά των εφημερίδων!!!