Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

Μην κρίνετε

Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

Να δεχόμαστε τις άσχημες καταστάσεις, σημαίνει να μην τις απωθούμε στο υποσυνείδητο γιατί μας πολεμάν από εκεί. Τις απωθούμε όταν αρνούμαστε να δεχθούμε ότι υπάρχουν και ζούμε, σαν να μην υπάρχουν. Τα ζώα στους γκρεμνούς βαδίζουν όσο γίνεται πιο κοντά, για να τους καταλαβαίνουν. Δεν βαδίζουν όσο γίνεται πιο μακριά για να τους ξεχνούν.

Είτε τις προσέχεις είτε όχι τις άσχημες καταστάσεις, οι άσχημες καταστάσεις υπάρχουν. Νά 'χεις το νου σου στην Κόλαση και να μην απελπίζεσαι. Η απώθηση έχει δυσάρεστες συνέπειες. Ό,τι απωθούμε το προβάλλουμε και κατακρίνουμε τους άλλους.

Γλέζος: Η δραματοποίηση της ανοησίας…

Έχουμε γράψει πολλά κείμενα για το Μανώλη Γλέζο. Έχουμε υπογραμμίσει ιδιαίτερα τα παρακάτω:
«Αυτά τα ηρωικά «αριστερά» σύμβολα είναι τόσο καθεστωτικά (εκλογικά) αλλοτριωμένα που δεν διακρίνουν πλέον ΤΙΠΟΤΑ: Ούτε τις εφιαλτικές σκιές της δικής τους κοινοβουλευτικής αλλοτρίωσης και απάτης…
…Αυτά τα «αριστερά» είδωλα πέραν από το εκλογικό τοπίο (τοπίο έσχατης απάτης) δεν βλέπουν απολύτως ΤΙΠΟΤΑ…
ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ!!!
ΚΑΙ καλλιεργούν με μεγαλύτερη υστερία την ειδωλολατρία του ψηφοδελτίου: Αυτήν τη γιγάντια απάτη…
Πάνω σε αυτή την ειδωλολατρία εμπορεύονται και το δικό τους είδωλο: Το «αριστερό» όνομά τους, τον ηρωικό συμβολισμό τους, την ανταλλακτική αξία των παλιών αγώνων τους, «αξία» πολύ μεγάλη και χρήσιμη στο σημερινό νεοταξικό χρηματιστήριο…»
.