Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Τα “βουνά” της ζωής μας

Ο Θεός βάζει τα εμπόδια ώστε να υπηρετούνται οι σκοποί Του.

Όλοι έχουμε βουνά στη ζωή μας.

Υπάρχουν άνθρωποι και πράγματα που απειλούν να φράξουν την προοδό μας προς την θεία ζωή.

Οι βαρειές υποχρεώσεις, οι ανομοιογενείς απασχολήσεις στην ζωή, ο σκόλοπας στη σάρκα, ο καθημερινός σταυρός – νομίζουμε ότι αν ολ’ αυτά έλειπαν, θα ζούσαμε αγνότερη ζωή, πιο ήρεμη και πιο αγία. Συχνά προσευχόμαστε ν’ απομακρυνθούν.

Το άγος των Ιμίων εκσυγχρονίστηκε


Το όνειδος του Σημίτη έχει βρει άξιο συνεχιστή στον πράσινο θίασο του Γιώργου Παπανδρέου. Σ' αυτό το ιστορικό video υπάρχει η απίστευτη σκηνή όπου ο γκαουλάιτερ της Κομισιόν Σερβάς Ντερούζ αποφασίζει και διατάζει τους νεοπατριώτες του ΓΑΠ να ξεπουλήσουν Ελλάδα μέχρι το ποσόν των 50 δισ. ευρώ. Ούτε ένας βουλευτής δεν έχει παραιτηθεί μέχρι τώρα από την καγκελαρία της Ιπποκράτους. Διά τούτο απόλυτα συνυπεύθυνοι άπαντες. Δείτε το αν αντέχετε!

Mυρίζει εκλογές το κυβερνητικό "αντάρτικο" κατά τις τρόϊκας!

Όλα ανοικτά, ακόμα και οι πρόωρες εθνικές εκλογές στις 3 Απριλίου, πρέπει να θεωρούνται μετά την πρωτοφανή επίθεση στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση με έκδοση «πολεμικού ανακοινωθέντος» κατά της τρόϊκας σήμερα τα ξημερώματα! Ειδάλλως δεν εξηγείται σε καμία περίπτωση το κλίμα που φτιάχνουν οι ίδιοι οι κυβερνητικοί παράγοντες κατά της τρόϊκας (όπως π.χ. ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ε.Βενιζέλος που διέρρεε και αυτό είναι καταγεγραμμένο παντού, πόσο ευχαριστημένη είναι η τρόϊκα με τις περικοπές στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας) στην οποία μέχρι και χθες το βράδυ έδιναν «γη και ύδωρ».

Tο θέμα των αποκρατικοποιήσεων, όσο και αν κτυπάει τον «σκληρό πυρήνα του ΠΑΣΟΚ» ο οποίος βρίσκεται στις ΔΕΚΟ που ζητάει η τρόϊκα να μπουν σε πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων είναι ήσσονος σημασίας μπροστά στα όσα τέρατα έχει δεχθεί η κυβερνητική πλειοψηφία στο θέμα των εργασικών σχέσεων και των εισοδημάτων των Ελλήνων πολιτών.

Συνέδριο στην Πάρο του 2007

Τώρα που η "ανεξάρτητη" ΡΑΕ, εκχωρεί τα Ελληνικά βουνά στην επιδοτούμενη αιολική παρέα, καλό είναι να δείτε ποιοι το μεθοδεύουν. Οι άνθρωποι δεν κρύβονται, μπροστά σας είναι (και κόπτονται ότι το κάνουν για να σας σώσουν). Ψάχνοντας, τους βρήκα σε κάποιο συνέδριο στην Πάρο το 2007 . Εξ άλλου, από τουλάχιστον τότε είχε ξεκινήσει η Οικογενειακή Υπόθεση, τότε είχε έρθει και είχε εντυπωσιάσει την Αθήνα ο Al Gore. Δεν ξέρω ποιοί ήταν οι χορηγοί της Πάρου, o Gore είχε έρθει στα πλαίσια κάποιου Ecoweek (άλλη ΜΚΟ, "αλλάζουμε συνήθειες, αλλάζουμε κλίμα" πάει βαθιά η eco-άσκηση)

Σταύρος Λάλας: “Φυλακίστηκα για την Ελλάδα και μου στερούν ακόμη και την ιθαγένεια”

Την ώρα που το κράτος μοιράζει αφειδώς ελληνικές ταυτότητες στους μετανάστες δεν αποδίδει ελληνική ιθαγένεια στο Σταύρο Λάλα.

Κατηγορήθηκε από τις ΗΠΑ για εσχάτη προδοσία γιατί έδινε στις ελληνικές αρχές απόρρητα έγγραφα. Έμεινε 13 χρόνια σε αμερικανικές φυλακές υψίστης ασφαλείας και τώρα, τέσσερα χρόνια μετά την αποφυλάκιση του, το αντίτιμο για τις υπηρεσίες του είναι να μην του αναγνωρίζεται το δικαίωμα να δηλώνει Ελληνας.

Θεωρείται ο πιο σημαντικός κατάσκοπος που είχε ποτέ η Ελλάδα. Για 16 ολόκληρα χρόνια παρέδιδε στις Ελληνικές μυστικές υπηρεσίες απόρρητα τηλεγραφήμα­τα των αμερικανικών υπηρεσιών και σημαντικά στοι­χεία για το που και πόσες στρατιωτικές δυνάμεις είχε η Τουρκία. Το 1993 κατηγορήθηκε για προδοσία από τις ΗΠΑ και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 13 ετών σε φυλακές υψίστης ασφαλείας.

Περί της κ. Μιλένας Αποστολάκη

Πολύς θόρυβος έγινε για την ΜΗ άρση της βουλευτικής ασυλίας της κ Μιλένας Απστολάκη και την καταδίκη της χώρας μας από το ευρωπαϊκό δικαστήριο, για τον λόγο αυτό. Χρήματα που θα πληρώσουν οι Έλληνες φορολογούμενοι.
Μα δεν βρίσκεται κάποιος έντιμος (γενικώς) να βάλει τις φωνές. Το κτίριο στο οποίο στεγάζονται οι υπηρεσίες του ΣΔΟΕ (νυν ΥΠΕΕ) επί της οδού Πειραιώς, ένα τεράστιο οικοδόμημα, σε ποιόν ανήκει; Τι μίσθωμα πληρώνει το ΣΔΟΕ και σε ποιόν/ποιά;;;

Αντάρτικο κηπουρών στο Μπουένος Αϊρες

Ξεχάστε τα λουλούδια σε γλάστρες και τους φράχτες από θάμνους: μια ομάδα καλλιτεχνών από το Μπουένος Άιρες θέλει να μεταμορφώσει την πρωτεύουσα της Αργεντινής σε λαχανόκηπο, μετατρέποντας τα παραμελημένα πάρκα και τα διαζώματα των δρόμων σε καταπράσινες οάσεις ζαρζαβατικών.
Οι «Αρτικούλτορες» ακολουθούν τα χνάρια των «ανταρτών κηπουρών», οι οποίοι φυτεύουν λουλούδια σε άδεια οικόπεδα σε πόλεις από το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη από τη δεκαετία του 1970, αλλά πήγαν την ιδέα αυτή ένα βήμα παραπέρα: εξορμούν «πάνοπλοι», με δενδρύλλια και σποροβόμβες -σπόρους καλυμμένους σε λάσπη για να τους πετούν σε άδειους χώρους- με σκοπό να παράσχουν βιολογικά τρόφιμα στους κατοίκους της πόλης.
«Θέλουμε να κάνουμε την πόλη ομορφότερη, αλλά με διαφορετικό τρόπο. Τα κολοκυθάκια είναι εξίσου όμορφα με τις ορχιδέες και επιπλέον τρώγονται», είπε η συντονίστρια της ομάδας, Τζούντιθ Βιλαμαγιόρ ενώ πότιζε τα λαχανικά που είχε φυτέψει δίπλα σε ένα πάρκινγκ.