Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Αν δεν αρχίσουν μερικοί να κτυπούν το κακό… (Γέρoντας Παΐσιος Αγιορείτης)

Γέροντα, τα διάφορα κινήματα, οι διαμαρτυρίες που γίνονται από τους Χριστιανούς έχουν κάποιο αποτέλεσμα;

- Η παρουσία των Χριστιανών είναι πλέον ομολογία πίστεως. Μπορεί κανείς με την προσευχή να βοηθήση περισσότερο , αλλά την σιωπή του θα την εκμεταλλευτούν οι άλλοι και θα πουν: «Ο τάδε και ο τάδε δεν διαμαρτυρήθηκαν, επομένως είναι με το μέρος μας. Συμφωνούν μαζί μας.». Αν δεν αρχίσουν μερικοί να κτυπούν το κακό, να ελέγχουν δηλαδή αυτούς που σκανδαλίζουν τους πιστούς, θα γίνη μεγαλύτερο κακό.

Ποιος πληρώνει την προεκλογική καμπάνια του κ. Δημαρά;

Ο κ. Γιάννης Δημαράς κατέρχεται, δήθεν ως υπερκομματικός υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής. Δηλώνει , μάλιστα ότι δεν έχει σχέση με κόμματα, άσχετα αν μέχρι πριν λίγους μήνες ήταν προβεβλημένο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ

Όμως, η προεκλογική εκστρατεία στη μεγαλύτερη και πολυπληθέστερη περιφέρεια της χώρας έχει έξοδα. Εκλογικά κέντρα, τηλέφωνα, ψηφοδέλτια, έντυπα κ.λ.π.

Αξιοκρατία...

Ονομάζομαι Μαρία Δ. και είμαι αναπληρώτρια Δασκάλα. Διδάσκω σε επαρχιακή πόλη αν και η καταγωγή μου είναι από την Αθήνα όπου και διαμένουν οι γονείς μου. Αστική και πολύτεκνη οικογένεια με οικονομικά προβλήματα όπως και τόσες άλλες. Αναγκάζομαι να πληρώνω ενοίκιο με αποτέλεσμα να επιβαρύνω την οικογένεια μου, αν και περνάμε δύσκολες καταστάσεις.
Όλα κυλούσαν ήρεμα μέχρι που έμαθα για μια συνάδελφο μου και βγήκα από τα ρούχα μου.
Συνδικαλίστρια από την Σχολή (με την ΠΑΣΠ βέβαια), Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών και υπεύθυνη της ΠΑΣΠ της Σχολή μας.

Eλλάδα: "Οι δύσκολες ημέρες είναι μπροστά μας... ή θα γίνει στην Ελλάδα μια οργανωμένη αλλαγή, ή την αλλαγή θα την φέρει το πεζοδρόμιο"

Ή θα γίνει στην Ελλάδα μια οργανωμένη και συγκροτημένη αλλαγή ή την αλλαγή θα φέρει το πεζοδρόμιο, υπογράμμισε ο καθηγητής και συγγραφέας Βασίλης Μαρκεζίνης μιλώντας σήμερα στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία με αφορμή το βιβλίο του "Μια νέα εξωτερική πολιτική για την Ελλάδα".

Ο κ. Μαρκεζίνης δεν αναφέρθηκε μόνο στην εξωτερική πολιτική αλλά έθιξε και τα φλέγοντα ζητήματα της εσωτερικής ελληνικής κατάστασης της οικονομίας.

Μιά ζωή τα ίδια.

Αθήνα, πάρκο Γουδή, 28 Νοεμβρίου 1925.
Οι αξιωματικοί Δρακάτος και Ζαριφόπουλος θανατώνονται
δι' απαγχονισμού, μετά από καταδίκη για καταχρήσεις εις βάρος του
Δημοσίου, επί δικτατορίας Θεόδωρου Πάγκαλου.
Θα πω το χιλιοειπωμένο. Η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα. Μόνο που δεν γελάει κανείς πια.
Διαβάστε ένα απόσπασμα από το βιβλίο "Βιογραφία και Απομνημονεύματα Σε Συσχετισμό με Ιστορικά Γεγονότα 1889 - 1975" του Σπύρου Αντωνιάδη υποστράτηγου και βουλευτού Θράκης το 1923 που αναφέρεται στο 1920.

Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη