Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

ΑΠΟΧΗ ναι, αλλά πρόταση;

Ωραία, βρήκαμε τι πρέπει να κάνουμε τώρα! Υπάρχει όμως διέξοδος; Και τι χαρακτηριστικά θα έχει;
Πρώτα πρώτα θα πρέπει να πάψουμε να υποκριτές. Να πάψουμε να πιστεύουμε πως όποιος έχει εξουσία, όποια κι αν είναι αυτή, θα κοπιάζει νυχθημερόν μόνο για το συνολικό καλό. Είναι φύσει αδύνατον.
Παράδειγμα. Βγαίνει κάποιος δημοτικός σύμβουλος σε ένα ταπεινό δήμο στις εκλογές και του δίνεται η αρμοδιότητα για το μοίρασμα της πίτας στις σχολικές επιτροπές. Τα λεφτά είναι σίγουρο πως θα είναι λιγότερα από όσα θα πρέπει. Ο συγκεκριμένος λοιπόν, έχει και παιδιά σ' ένα σχολείο. Πόσοι από σας πιστεύουν πως το συγκεκριμένο σχολείο θα είναι το τελευταίο που θα έχει ελλείψεις; Αυτός ούτε θα κλέψει, ούτε θα σπαταλήσει. Θα μεροληπτήσει όμως.

Ιταλογερμανικό «μπρα ντε φερ» για τις «Γερμανικές αποζημιώσεις»

Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΕΡΒΑ

Η ελληνική κυβέρνηση, αντί να εκμεταλλευθεί την αντιπαράθεση για την υπόθεση του Διστόμου, μένει απλός παρατηρητής

Ενα σκληρό «μπρα ντε φερ» μεταξύ του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και της Ανγκελα Μέρκελ εξελίσσεται στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Απούσα, μέχρι τώρα, από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για τις «γερμανικές αποζημιώσεις», η κυβέρνηση αναζητεί τρόπο να παρέμβει. Αντικείμενο της διαφοράς οι «γερμανικές αποζημιώσεις» για τα θύματα των ναζιστικών θηριωδιών. Ομως η ελληνική κυβέρνηση δείχνει μέχρι τώρα ανίκανη να εκμεταλλευθεί την ιταλογερμανική νομικοπολιτική αντιπαράθεση, καθώς έχει «χαθεί» ανάμεσα στην ερμηνεία των διεθνών συνθηκών και την ευελιξία των διπλωματικών κινήσεων.

Αποκάλυψαν το βαφτιστήριο της Άγιας Σοφιάς οι Τούρκοι!

Αποκαλύφθηκε το Βαπτιστήριο της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, που έμεινε στο σκοτάδι από την εποχή της Άλωσης.

Η αποκάλυψη έγινε από τις τουρκικές αρχές μετά τις εργασίες αναπαλαίωσης που ολοκληρώθηκαν πριν από λίγες ημέρες.

Η χτιστή κολυμπήθρα , που θεωρείται η μεγαλύτερη της εποχής του Βυζαντίου χτίστηκε τον 6ο αιώνα παράλληλα με της εργασίες της Αγίας Σοφίας και βρίσκεται σε σημείο ακριβώς δίπλα από τον ιερό ναό.

Πάνω από 500 χρόνια, λίγοι ήταν αυτοί που μιλούσαν και γνώριζαν την ύπαρξη του Βαπτιστηρίου . Σύμφωνα με τους τούρκους αρχιαιολόγους μετά το 1453 , οπου η Αγία Σοφία μετατράπηκε σε τζαμί, το συγκεκριμένο σημείο του ναού χρησιμοποιήθηκε ως χώρος αποθήκευσης λαδιού για τα καντήλια.

Ο Γιώργος στο top 10 των πιο λανθασμένων προβλέψεων του 2010

Το εγκυρότατο Foreign Policy, κάνει ένα αφιέρωμα στις Δέκα πιο άστοχες προβλέψεις που έγιναν από τους πολιτικούς του κόσμου για το 2010. Περίοπτη θέση στη λίστα καταλαμβάνει και ο δικός μας Πρωθυπουργός.
Συγκεκριμένα το περιοδικό αναφέρει στο αφιέρωμα το εξής απόσπασμα απο συνέντευξή του κ.  Παπανδρέου στο BBC την 21/2/10: «Μα δεν πρόκειται να είναι διάσωση. Δεν γνωρίζουμε τις λεπτομέρειες, αφού πρόκειται για κάτι το καινούργιο, όσον αφορά στο ποιο θα είναι το οικονομικό εργαλείο, όμως θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε από μια εγγύηση έως στο πώς να βρούμε άλλους τρόπους για να δανειστούμε. Επαναλαμβάνω όμως πως δεν πρόκειται για ελεημοσύνη».

Να σε κάψω Γιάννη να σ’ αλείψω λάδι.

Ο Κλεισθένης γράφει

Ένας-ένας οι πολιτικάντηδες, αρχίζουν να παίρνουν αποστάσεις απ’ την καταστροφική πολιτική του μνημονίου, πολιτική του ΠΑΣΟΚ και των εξαπτέρυγων.
Οι πολιτικάντηδες του τόπου, «ποντάρουν» στην κοντή μνήμη του λαού και είτε διαφοροποιούνται διαγραφόμενοι, είτε σιγοψυθιρίζουν τις «ενστάσεις» και τις «διαφωνίες» τους με την κυβερνητική πολιτική.
Αφού συμμετείχαν και υπερψήφισαν, όλα τα καταστροφικά για την οικονομία και τη χώρα, μέτρα, αντιλαμβανόμενοι τη γενική κατακραυγή της κοινωνίας, προσπαθούν να δείξουν φιλολαϊκό πρόσωπο και μη μας φανεί περίεργο, σε λίγο θα «κοκορεύονται» ότι τάχα έκαναν και αντίσταση, κατά του μνημονίου και της νεοφιλελεύθερης πολιτικής του ΠΑΣΟΚ.

Εμπειρίες ενός Ταπεινού λευίτη

Ο ΠΑΠΑ - ΔΗΜΗΤΡΗΣ Γκαγκαστάθης (1902-1975), ένας απλοϊκός και άγιος κληρικός του αιώνα μας, όταν λειτουργούσε είχε θείες θεωρίες και εμπειρίες.
Διηγείται ο ίδιος:
Κάποτε, στη μεγάλη είσοδο, κι ενώ πλησίαζα στην ωραία πύλη, είδα αριστερά μου ένα όμορφο παιδάκι, πού χάθηκε σαν σκιά. Συγχρόνως ακούστηκε κρότος από το καντήλι της Παναγίας, πού άρχισε νά κουνιέται μέχρι το τέλος της λειτουργίας. Σε μία νυχτερινή λειτουργία μου στο ναό των Ταξιαρχών, είδα την ώρα της δοξολογίας το ίδιο εκείνο παιδάκι νά στέκεται μπροστά στην προσκομιδή, και να εξαφανίζεται πάλι σαν καπνός" .
Ανήμερα του Αγίου Πνεύματος λειτούργησα στην ιερά μονή Αγίας Τριάδος Μετεώρων. Τι ευλογία Θεού!

Βηθλεέμ ετοιμάζου...

Προεόρτιος ύμνος των Χριστουγέννων.
Ήχος πλάγιος του δ'
Ψάλλει ο Βυζαντινός Χορός Τρόπος, από τη χριστουγεννιάτικη συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Φίλων της Μουσικής) υπό την οργάνωση των Μουσικών Συνόλων της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεοράσεως, με γενικό τίτλο «ΥΠΟΔΕΞΑΙ ΒΗΘΛΕΕΜ» (12 Δεκεμβρίου 2006).
(Δείτε το video)