Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Στάθης

Η εξομολόγηση του Χαρίλαου Φλωράκη

Κάτι που δεν γνωρίζουν πολλοί, είναι ότι ο προκάτοχος της Αλέκας Παπαρήγα στη θέση του γραμματέα του ΚΚΕ Χαρίλαος Φλωράκης ,είχε εξομολογηθεί στον συμπατριώτη του π. Αθανάσιο τον Σιμωνοπετρίτη.
Αξίζει να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να ακούσετε την μαρτυρία του ίδιου του π. Αθανασίου στην οποία θα διαπιστώσετε , ότι ο Θεός ενεργεί βλέποντας την καρδιά του κάθε ανθρώπου , η οποία ανταποκρίνεται αναλόγως στο προσφερόμενο από Εκείνον μυστήριο της μετανοίας.

Βόλτες στην έρημο

Και οι Αμερικανοί έχουν εκδοχή του Desertec: Ηλιοθερμικές μονάδες στην έρημο Mojave, ανάμεσα στο Λας Βέγκας και το Λος Άντζελες. Είχαν χτίσει κάτι εκεί, στα τέλη της δεκαετίας του ’70 ή αρχές ’80 (καθρέφτες σε κύκλο που συγκεντρώνουν τον ήλιο σε ένα κεντρικό πύργο) που τώρα, φυσικά, έχει αχρηστευθεί. Στον ίδιο χώρο τώρα παίζουν με οριζόντιους παραβολικούς καθρέφτες, που κάνουν την ίδια δουλειά…

Πώς ή γιατί συμβαίνουν όλα αυτά;

[...]Επειδή οι γυναίκες της εποχής μας έχασαν την υψηλή αυτή συνείδηση, άρχισαν να γεννούν προπαντός κατά σάρκα. Τα παιδιά μας έγιναν ανίκανα για την πίστη. Συχνά αδυνατούν να πιστέψουν ότι είναι εικόνα του Αιωνίου Θεού. Η μεγαλύτερη αμαρτία στις ήμερες μας έγκειται στο ότι οι άνθρωποι βυθίστηκαν στην απόγνωση και δεν πιστεύουν πια στην Ανάσταση. Ο θάνατος του ανθρώπου εκλαμβάνεται από αυτούς ως τελειωτικός θάνατος, ως εκμηδένιση, ενώ πρέπει να θεωρείται ως στιγμή αλλαγής της μορφής της υπάρξεώς μας ως ημέρα γεννήσεώς μας στην ανώτερη ζωή, σε ολόκληρο πλέον το πλήρωμα της ζωής που ανήκει στο Θεό. Αλήθεια, το Ευαγγέλιο λέει: «Ο πιστεύων εις τον Υιόν έχει ζωήν αιώνιον ο δε απειθών τω Υιώ ουκ όψεται ζωήν» (Ιωάν. 3,36). «Αμήν, αμήν λέγω υμίν ότι… ο πιστεύων τω πέμψαντί με έχει ζωήν αιώνιον, και εις κρίσιν ουκ έρχεται, αλλά μεταβέβηκεν εκ του θανάτου εις την ζωήν» (Ιωάν. 5,24).