Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Προτάσεις για το φορολογικό


Ακολουθεί το ποίημα «Φόροι» του Γεωργίου Σουρή. Χωρίς την άδειά του το αναδημοσιεύουμε, μήπως και το διαβάσει ο σιορ Στουρνάρας:

Κάντε το ΤΕΣΤ προσευχόμενοι θα εκπλαγείτε τι πόλεμο μας κάνουν…


Ίσως απολυθούν οι προσληφθέντες μέσω ΑΣΕΠ, αλλά όχι η εκλογική πελατεία.

Από το 2010 το λέμε συνεχώς πως το σάπιο πελατειακό σύστημα θα καταρρεύσει από τη στιγμή που ο πρώτος δημόσιος υπάλληλος περάσει την πόρτα της εξόδου από το Δημόσιο καθώς και από τη στιγμή που δεν θα μπορεί να εισπράξει φόρους για να πληρώνει τους δανειστές και να συντηρείται το ίδιο. Αυτό δεν το αντιλαμβάνεται μόνο ο κάθε πολίτης, το έχει αντιληφθεί από την αρχή και η τρόϊκα και ειδικότερα η Γερμανία, γι’ αυτό και δεν επέβαλε από την αρχή απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, όπως γίνεται σε όλα τα κράτη όπου μπαίνει το ΔΝΤ (το οποίο η Γερμανία έφερε στην Ευρώπη), κάτι που θα οδηγούσε σε κατάρρευση το σάπιο πελατειακό πολιτικό σύστημα, αλλά προτίμησε να το εκβιάζει και να το κρατάει στο χέρι.

Τα δολώματα των πολιτικών απατεώνων…

Η μέθοδος του ψαρά με τα δολώματα έχει αναχθεί σε επιστήμη από τους σεναριογράφους των τηλεοπτικών σήριαλ.
Ο φασισμός του τηλεθεάματος σε αυτό ακριβώς συνίσταται: Να κατασκευάσει μια «μάζα» χωρίς εγκέφαλο και αισθητική και να τη μετατρέψει σε «ψάρια»: Εύκολη λεία στα αγκίστρια των μαφιόζων του χρήματος, τόσο χειραγωγούμενη που να τσιμπάει κάθε δόλωμα, κυρίως εκείνα με τις έντονες γεύσεις και οσμές των ναρκωτικών και τοξικών δηλητηρίων…

Το κυρίαρχο τηλεοπτικό σύμπαν με το φασιστικό του τελετουργικό έχουν επιβάλει τη σφραγίδα τους ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ στην πολιτική και στα κόμματα. Η πολιτική έχει μετατραπεί σε θέαμα, σε ένα παιχνίδι του θεάματος, σε κακόγουστες θεατρικές παραστάσεις που αντιγράφουν και μάλιστα συχνά κακέκτυπα, τα τηλεοπτικά σήριαλ…

Η εμπειρία της Γερμανίας με τις ΑΠΕ (Kαι γιατί έχουμε ΑΠΕ στην Ελλάδα;)

Το τι λένε οι διαπλεκόμενοι (και οι δικοί τους στην ΡΑΕ) για τις ΑΠΕ, τα βλέπετε στον Σκάϊ. Το τι λέω εγώ, ΔΕΝ έχει σημασία, πλέον. Τα στοιχεία που αποδεικνύουν τι είναι και τι δεν είναι οι ΑΠΕ, είναι σε δημοσια θέα. Η εμπειρία της Γερμανίας με τις ΑΠΕ! Έχω προσπαθήσει να βάλω τις πιο σημαντικές πρωτότυπες παραπομπές στο κείμενο, και τις σχετικές αναρτήσεις μου, όπου είχα, στο τέλος. Μερικές παραπομπές, στο κείμενο, αναφέρονται σε προηγούμενες αναρτήσεις μου, που όμως έχουν πρωτότυπες παραπομπές.