Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Απάντηση σ΄ αυτούς που διακηρύττουν πως φταίνε οι νέοι για την ανεργία! Βιβιάν Φορεστέρ: Η Οικονομική Φρίκη!

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Η εργασία, κατά τη Γαλλίδα συγγραφέα Βιβιάν Φορεστέρ, έχει ουσιαστικά καταργηθεί, αφού η ανεργία δεν είναι πια μια προσωρινή κατάσταση, που πλήττει μόνο ορισμένους τομείς. Η Φορεστέρ υποστηρίζει ότι η εργασία στην πραγματικότητα είναι ένας μύθος, μια καλοστημένη απάτη, μια οντότητα χωρίς ουσία και οι αγώνες των εργαζομένων για να αποκτήσουν τον έλεγχο της δήθεν «αγοράς εργασίας» είναι μάταιοι.

«Τί απάτη! Πόσες ζωές (ανέργων) σφαγιασμένες με μοναδικό σκοπό να διατηρηθεί το ομοίωμα μιας εξαφανισμένης κοινωνίας, που βασιζόταν στην εργασία και όχι στην απουσία της (….) Ο άνεργος σήμερα δεν αποτελεί πια το αντικείμενο ενός προσωρινού, ευκαιριακού παραμερισμού, που πλήττει μόνο ορισμένους τομείς. Ο άνεργος έχει να αντιμετωπίσει μία γενικευμένη κατάρρευση.»

Πρόσεξε την ψυχή σου…

Κάποτε ήταν ένας βασιλιάς, ο οποίος είχε ένα γιο πονηρό. Έχοντας χάσει κάθε ελπίδα για αλλαγή προς το καλύτερο, ο πατέρας καταδίκασε τον γιο του σε θάνατο. Του έδωσε ένα μήνα περιθώριο για να προετοιμαστεί. Πέρασε ο μήνας, και ο πατέρας ζήτησε να παρουσιασθεί ο γιος του. Προς μεγάλη του έκπληξη, παρατήρησε πως ο νεαρός ήταν αισθητά αλλαγμένος: το πρόσωπό του ήταν αδύνατο και χλωμό, και ολόκληρο το κορμί του έμοιαζε να είχε υποφέρει.

«-Πώς και σου συνέβη τέτοια μεταμόρφωση, γιέ μου;», ρώτησε ο πατέρας.

«-Πατέρα μου και κύριέ μου», απάντησε ο γιος, «πώς είναι δυνατόν να μην έχω αλλάξει, αφού η κάθε μέρα με έφερνε πιο κοντά στον θάνατο;».

Τὴν ὡραιότητα τῆς παρθενίας Σου

 

Kάθισμα ήχος τρίτος.
Ερμηνεύει η Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία με διευθυντή τον Λυκούργο Αγγελόπουλο.

Κινέζικος πολλαπλασιασμός

Έλληνες πίσω από λαθρεμπόριο όπλων και καυσίμων στον Καντάφι

Ελληνική ανάμιξη σε λαθρεμπόριο όπλων και καυσίμων υπέρ του καθεστώτος του Μουαμάρ Καντάφι διακινούν πάλι δυτικές μυστικές υπηρεσίες. Όπως αναφέρουν ασφαλείς πηγές των ελληνικών υπηρεσιών πληροφοριών που έχουν ενημερωθεί σχετικά, υπάρχει αναφορά σε συγκεκριμένους Έλληνες εφοπλιστές και επιχειρηματίες οι οποίοι εμπλέκονται, κατ΄αυτούς σε αποστολή όπλων και πυρομαχικών από ανατολική χώρα στο καθεστώς Καντάφι, σε συνεργασία με έναν Παλαιστίνιο αξιωματούχο.

Το περίεργο είναι ότι πριν από τέσσερις ημέρες έφτασε ένα λιβυκό τάνκερ με 25 εκατ. λίτρα βενζίνης, σε λιμάνι ελεγχόμενο από το καθεστώς, εντελώς ανενόχλητο! Οι κυβερνητικοί υποφέρουν από έλλειψη καυσίμων και το φορτίο ήταν πραγματική «ανάσα» γι’αυτούς. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το γεγονός πως το τάνκερ κατάφερε και πέρασε μέσα από την θαλάσσια ζώνη αποκλεισμού που έχει επιβάλει το ΝΑΤΟ. Άρα μήπως παίζονται κάποια παιχνίδια στο παρασκήνιο του πολέμου;

Δείτε που συνεδριάζουν οι ευρωπαίοι Υπουργοί Οικονομικών για την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη ! ! !

Αυτό είναι το ..λιτό παλάτι Gödöllő στη Ουγγαρία που θα φιλοξενήσει (μέσα στη χλιδή) τους Υπουργούς Οικονομικών της Ευρώπης για να αποφασίζουν – έστω και άτυπα – την κρίση χρέους σε Ελλάδα, Ιρλανδία και στην προσφάτως υπό κατάρρευση Πορτογαλία.

Από χθες σας έχουμε αναφέρει ότι αυτό είναι από τα σημαντικότερα γεγόνότα που θα συμβούν μέχρι τη Δευτέρα που τελειώνει η 4ήμερη απεργία στα ΜΜΕ, καθώς υπάρχουν φήμες για συζητήσεις περί αναδιάρθρωσης του χρέους ταυτόχρονα σε Ελλάδα, Ιρλανδία και Πορτογαλία (γι’ αυτό και οργίαζε ο ξένος τύπος τις τελευταίες ημέρες). Δείτε τα υπόλοιπα γεγονότα που έχουμε αναφέρει εδώ. Το μόνο που δεν είχαμε υπολογίσει είναι τις χθεσινές αναταραχές στο ΠΑΣΟΚ.

Όταν βουλιάζει το πλοίο φεύγουν πρώτα τα ποντίκια.

Γράφει ο Κλεισθένης.

Αργά το θυμήθηκαν οι διαφωνούντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Όλα έχουν δρομολογηθεί έτσι ώστε να μην υπάρχει διέξοδος. Όταν ψήφιζαν υπέρ του μνημονίου δεν τα ήξεραν; Τους παρέσυραν σαν μικρά παιδιά; Αν ναι, τότε είναι και επικίνδυνοι και δεν αξίζουν τη θέση του βουλευτή.
Η αλήθεια είναι ότι αποστασιοποιούνται για να μπορέσουν να είναι ξανά πρωταγωνιστές μετά τις σαρωτικές αλλαγές που θα γίνουν στο πολιτικό προσωπικό. Θα κομπάζουν «εγώ τα ‘λεγα».

Ερωτηματικά για το “ελληνικό” Wikileaks

«Αν οι “διαρροές” είναι ότι έχουμε δει μέχρι τώρα, όλα καλά» σχολίαζε με καλή διάθεση ένας από τους πολιτικούς που εμφανίστηκαν να συζητούν με την αμερικανική πρεσβεία, μέσα από τα τηλεγραφήματα του wikileaks που δημοσιεύει η “Καθημερινή”.

Η αλήθεια είναι ότι μέχρι στιγμής όσα έχει επιλέξει να δημοσιεύσει η δημοσιογραφική ομάδα της Καθημερινής που τα διαχειρίζεται, δεν έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Για την ακρίβεια το πραγματικό ενδιαφέρον περιορίζεται στο ότι επιβεβαιώνεται πως από την πρεσβεία των ΗΠΑ περνούν σχεδόν οι πάντες για να την ενημερώσουν σχετικά με ότι συμβαίνει στη χώρα: υπουργοί, σύμβουλοι, υπάλληλοι υπουργείων κ.α.

Οι μπαταρίες της «Ευρώπης» ή Nordmenn, pass opp!

Αυτό που κατάλαβα στην περίεργη περίπτωση της Δανίας, με τα πολλά αιολικά, είναι ότι εάν η Δανία δεν χρησιμοποιούσε τα Νορβηγικά Υ/Η, και εάν δεν μπορούσε να διοχετεύσει τα τυχαία της αιολικά περισσεύματα στο πολύ μεγαλύτερο Γερμανικό δίκτυο, δεν θα είχε τι να τα κάνει τα αιολικά της.

Η «αντλησιοταμίευση» όπως την λένε, δεν είναι τίποτα καινούργιο. Όπως χρησιμοποιούμε τα δικά μας υδροηλεκτρικά για ισχύ αιχμής, με κατάλληλες τουρμπίνες (που δουλεύουν και σαν αντλίες), η ισχύς βάσης που περισσεύει, π.χ. την νύχτα, και που παράγει σχετικά φτηνό ρεύμα, χρησιμοποιείται για άντληση. Η διαδικασία, παρά τις απώλειες (της τάξεως του 30%) , βοηθάει στην πιο αποτελεσματική χρήση της ισχύος βάσης, εάν έχεις διαθέσιμα φράγματα, Υ/Η, και νερά. Εάν δεν έχεις φράγματα και Υ/Η, η άσκηση γίνεται ακριβή. Οι προωθητές των ΑΠΕ (όσοι δεν φαντασιώνονται το νέο Hindenburg), ελπίζουν ότι η αντλησιοταμίευση δικαιολογεί και την δική τους ύπαρξη, αλλά ξεχνάνε ότι η αντλησιοταμίευση προϋποθέτει πολύ και φτηνό ρεύμα (οι Πράσινοι γενικά πιστεύουν ότι τα λεφτά υπάρχουν και είναι για πέταμα).