Σάββατο 6 Απριλίου 2013

De facto πρωθυπουργός ο Στουρνάρας

Προφανώς δεν είναι "είδηση" ότι ο Σαμαράς και οι άλλοι δύο "εταίροι" του ήταν είναι και θα είναι "άδεια πουκάμισα", ούτε ασφαλώς, ότι από τότε που ο δωσίλογος "υιός της αλλαγής" και θετός πατέρας του "λεφτά υπάρχουν", παρέδωσε αμαχητί την εθνική μας κυριαρχία στη νέα "Ιερά Συμμαχία", δεν υπάρχει κυβέρνηση και κοινοβούλιο αλλά ένα θλιβερό θέατρο επιχορηγούμενων σκιών.

Ωστόσο, τα τελευταία εικοσιτετράωρα, οι ξένοι επικυρίαρχοι δεν κρύβουν πλέον τον πραγματικό ρόλο που είχαν αναθέσει (με τη συναίνεση των κυβερνητικών ανδρεικέλων) στον εκλεκτό τους Στουρνάρα.

Και ο ρόλος αυτός δεν είναι βέβαια εκείνος του υπουργού οικονομικών αλλά εκείνος του "ύπατου αρμοστή" ή "σκιώδους πρωθυπουργού" όπως θα έλεγαν οι εθελοτυφλούντες υπέρμαχοι του ευρωλιγουρισμού και της λεβαντινοραγιάδικης "δημοκρατίας".

Ο αφρός της κοινοβουλευτικής χούντας, μας προετοιμάζει για νέες περιπέτειες

Ο αφρός των των κομμάτων, τα διαμάντια της βουλής, η εμπροσθοφυλακή του συστήματος καταρρέει και μας προετοιμάζει για νέα επεισόδια.

Μερικές παρατηρήσεις για τα επεισόδια των γελοίων σχετικά με την λίστα Λαγκάρντ:
1ον.Η λίστα Λαγκάρντ αφορά κυρίως λογαριασμούς που είχαν ενεργοποιηθεί και ήταν ανοιχτοί κυρίως την δεκαετία του 90.
Αυτό σημαίνει ότι το μεγαλύτερο μέρος των λογαριασμών έχει κλείσει.
2ον. Τα λεφτά που υπάρχουν στην λίστα Λαγκάρντ είναι 1.5 δις ευρώ καταθέσεις.
3ον. Η εξεταστική της Βουλής ερευνά εάν πολιτικά πρόσωπα απέκρυψαν εσκεμμένα την λίστα και όχι εάν τα λεφτά προήλθαν από ''παράνομες'' δραστηριότητες.