Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Ο θάνατος του Σωκράτη

Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

Αν δεν υπήρχαν μερικοί μαθητές, όπως ο Κρίτων που ήθελαν και να φυγαδεύσουν τον δάσκαλό τους, για να τον γλιτώσουν, οι Αθηναίοι δεν θα είχαν λόγο να θέλουν το θάνατο του Σωκράτη. Δεν τους ενδιέφεραν τα "καινά δαιμόνια" του Σωκράτη, μια που δεν τα καταλάβαινε κανείς, εκτός από τον στενό κύκλο των μαθητών του

Είναι παράδοξο, αλλά φαίνεται ότι είναι αλήθεια ότι ο Σωκράτης πέθανε από την αγάπη του στη δικαιοσύνη της χάρης όχι του φόβου και του καταναγκασμού και από την αγάπη των μαθητών του προς το πρόσωπό του.

Λιόλιος: "Ο Θεάνθρωπος στο Σταυρό και εμείς παίζουμε μπάσκετ"

Δηλώσεις που προκαλούν αίσθηση έκανε ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Προμηθέας, Βαγγέλης Λιόλιος, ο οποίος ανέφερε ότι είναι ντροπή να γίνονται αγώνες τη Μ. Πέμπτη για την Stoiximan.gr Basket League, ενώ ο Χριστός είναι πάνω στο Σταυρό και είπε πως "εκείνη τη μέρα θα βρίσκομαι δίπλα στον Εσταυρωμένο ζητώντας το έλεός Του". Παράλληλα, σχολίασε πως από την ημέρα του ορισμού διεξαγωγής της τελευταίας αγωνιστικής την συγκεκριμένη ημέρα, η δική του ΚΑΕ εξέφρασε στον ΕΣΑΚΕ την αντίθεσή της για την ύπαρξη αγωνιστική δράσης.

Μάλτα γιοκ!...

Πάμε στοίχημα πως από σήμερα το βράδυ και όλη την περίοδο του Πάσχα το τσίρκο-κυβέρνηση θα θριαμβολογεί για την επιστροφή των "θεσμών" της στην Αθήνα,
..για συνέχιση των διαπραγματεύσεων (πλύσιμο, μπιντέ, κλύσμα κλπ) για το κλείσιμο της πέντε φορές "κλεισμένης" απ΄ τον προηγούμενο Νοέμβριο αξιολόγησης;

Διότι το blog κάνει την πρόβλεψη πως το μόνο που θα πετύχουν στο σημερινό eurogroup στην Βαλέτα, θα είναι αυτό: Η επιστροφή των υπαλλήλων της τρόϊκας.
Άλλωστε το δήλωσε το πρωί και ο Ντάισελκάπως. Είπε ότι αισθάνεται μιά θετική αύρα για απόψε. Φαίνεται πως πέρασε το προηγούμενο σαββατοκύριακο γυαλίζοντας τα πόμολα στο σπίτι του, και η διάθεσή του βελτιώθηκε απ' το ικανοποιητικό αποτέλεσμα του γυαλίσματος.
Δεν εξηγείται αλλιώς. Ή αυτό, ή έβαλε το χεράκι της η υπουργός μας του Πολιτισμού να του αφαιρέσει όλη την αρνητική αύρα, αν κι ο Γερούν δύσκολα ανέχεται χέρι γυναικείο απάνω του. Τόση αντρίλα και βαρβατίλα σε ευρωπαίο αξιωματούχο, πρώτη φορά!