Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Μετέωρα. Η μοναχοπολιτεία των Σταγών

Στην Ι.Μ. Αγ. Τριάδας ο επισκέπτης ανεβαίνει χρησιμοποιώντας την λαξευτή
κλίμακα με τα 140 σκαλοπάτια και ανταμείβεται με τη μαγευτική θέα
που αντικρύζει από τους εξώστες της Μονής.
Τα Μετέωρα, η «Θηβαΐδα» των Σταγών, όπως εύστοχα αποκλήθηκαν, αποτελούν, μετά το Άγιον Όρος, το σημαντικότερο συμπαγές μοναστικό συγκρότημα του ελλαδικού χώρου. Με το παρακάτω κείμενο επιχειρείται σύντομη ιστορική διαδρομή στα έξι μοναστήρια που συνεχίζουν την μαρτυρία του Ορθόδοξου μοναχισμού για περισσότερα από εξακόσια χρόνια.

Οι Μαυρογιαλούροι έκαναν και φέτος το χρέος τους

Χορτάσαμε και φέτος, με αφορμή τον εορτασμό της Παναγίας, από ανούσιες και υποκριτικές ευχές της πολιτικής ηγεσίας. Κυρίαρχο στοιχείο στις φασόν ευχές τους η «ενότητα» η «προοπτική» η «ελπίδα» κι άλλα τέτοια ωραία.Κι ανάθεμα αν πιστεύουν λέξη απ΄ αυτά που τους γράφουν οι σύμβουλοί τους για να τα πούνε στο… πόπολο.

Κι αντί να επιλέξουν το δρόμο της σιωπής γα τα δεινά που έχουν επιφέρει σ΄ αυτό τον τόπο, προσπάθησαν και φέτος με λαϊκίστικες ευχές να μας δείξουν πόσο «συμπάσχουν» στο δράμα που περνούν οι πολίτες.

Οι αθεόφοβοι μάλιστα δεν διστάζουν να επικαλούνται και την Παναγία, η οποία κατά τη γνώμη τους θα κάνει… τα στραβά μάτια στα ανοσιουργήματα που έχουν κάνει εις βάρος του λαού.

Σκάνδαλο 10.500.000 Ευρώ!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΠΩΣ ΣΤΗΘΗΚΕ Ο «ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ» ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ
  • 38% παραπάνω η τιμή που προσφέρθηκε στη... διαπραγμάτευση της... απευθείας ανάθεσης (!), δηλαδή 1.803.360 περισσότερα θα πληρώσει ο ΟΕΔΒ
  • Τεράστιες οι ευθύνες της υπουργού Παιδείας
  • Την ώρα που κόβουν τις συντάξεις και τους μισθούς, πετάνε εκατομμύρια ευρώ
Ούτε φωνή ούτε λαλιά από την υπουργό Παιδείας, κυρία Άννα Διαμαντοπούλου, για τον... πρόχειρο διαγωνισμό προμήθειας χαρτιού για την εκτύπωση των σχολικών βιβλίων για τη νέα χρονιά, που αρχίζει σε λιγότερο από έναν μήνα. Σιωπή κάθε άλλο παρά αθώα, για την αποκάλυψη που είχαμε στην πρώτη σελίδα της περασμένης Κυριακής. Σιωπή που προδίδει ενοχή...

Γαϊδουράκια... παροχής υπηρεσιών

Στο πλαίσιο της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής το υπουργείο Οικονομικών άλλαξε... ρότα και πλέον από τους... “μεγαλοκαρχαρίες” στοχεύει τους ιδιοκτήτες γαϊδουριών της Σαντορίνης. Οι οδηγοί είναι πλέον υποχρεωμένοι να κόβουν αποδείξεις σε μπλοκ παροχής υπηρεσιών.

Όπως είναι φυσικό τα νέα δεδομένα έχουν φέρει αναστάτωση, αφού η καθημερινότητα των επαγγελματιών προϋποθέτει... γραφειοκρατία.
Οι ίδιοι διαμαρτύρονται έντονα τονίζοντας ότι βγάζουν το μεροκάματό τους και δεν είναι φοροφυγάδες. «Μας υποχρέωσαν να κόβουμε εισιτήρια. Έχουμε μπλοκάκια, έχουμε βιβλία θεωρημένα στην εφορία. Τι άλλο να κάνουμε;», αναρωτιέται ο Γιώργος Λιγνός, πρόεδρος Σωματείου Ημιονηγών Θήρας στο οποίο ανήκουν περίπου 40 οδηγοί.

Τελικά Γιώργο, το χειρότερο ναυάγιο είναι να σωθείς!


Η χώρα μας διοικείται (;) από έναν πρωθυπουργό-πολιτικό ανέκδοτο, ο οποίος δεν δείχνει σε καμία περίπτωση να έχει συναίσθηση της κατάστασης!

Έλληνες τεχνικοί "τύφλωσαν" F-16 στα 35 μίλια! Τι αποκαλύπτει απόρρητο έγγραφο

Η αποκάλυψη για ερευνητικό πρόγραμμα πέντε επιστημόνων σχετικά με τη σχεδίαση ενός πρωτοποριακού συμπλέγματος ραντάρ-υπερόπλου,που ανεξήγητα μένει στα συρτάρια,δυστυχώς δεν είναι η μόνη περίπτωση. Όπως αποκαλύπτει το Onalert,δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που από ελληνικά μυαλά και χέρια έχουν προκύψει σημαντικές ιδέες και ανακαλύψεις οι οποίες πάντα δεν προχωρούν στην υλοποίηση με φθηνές δικαιολογίες.

Η φθηνότερη όλων είναι η προσπάθεια να παρουσιαστούν -από ένα σημείο και μετά κι αφού όλα τα επιχειρήματα έχουν “καταρριφθεί”- ως γραφικοί οι εμπλεκόμενοι μ΄ αυτές τις ανακαλύψεις και τα προγράμματα!