Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Αποκρίσεις προς αιρετικούς

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

"Φαύλος βίος, πονηρά δόγματα"

Η μητέρα μου όταν αναφερόταν στην εκκλησία γενικά και ειδικότερα στις γιορτές, στη νηστεία, στα μνημόσυνα επαναλάμβανε πάντα τα ίδια λόγια: "έτσι τα βρήκαμε", χωρίς να αισθάνεται την ανάγκη να πει τίποτε περισσότερο. Η απάντηση αυτή ήταν απόλυτα πειστική γι΄ αυτήν. Εννοούσε πως σε ό,τι αφορά την Πίστη, πρέπει να τηρούμε με θρησκευτική ευλάβεια όσα παραλάβαμε από τους προγενέστερους, χωρίς να προσθέσουμε ή να αφαιρέσουμε τίποτε. Αυτή είναι η ουσία της Ορθόδοξης Παράδοσης για τη μητέρα μου.

Με αυτές τις τρεις λέξεις "έτσι τα βρήκαμε" η μητέρα μου εννοούσε την Ορθόδοξη Παράδοση, ως ένα κομμάτι από τη ζωή της, αν όχι ολόκληρη τη ζωή της, καθετί που στρεφόταν γύρω από αυτήν, τουλάχιστον στα πιο σημαντικά γεγονότα της ζωής της, τη γέννηση, την οικογένεια, το θάνατο...

Η κοινωνική ευαισθητοποίηση των εγκεφαλικά αποφλοιωμένων

Ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) «ευελπιστεί ότι παρά τις αντίξοες συνθήκες, ο Έλληνας πολίτης θα στηρίξει ελεύθερα και υπεύθυνα την ιδέα της δωρεάς οργάνων μετά θάνατον, για να γίνεται "η επαύριον της ζωής και πάλι ζωή", προς όφελος ασθενών συνανθρώπων μας, που έχουν ή θα έχουν ανάγκη τη μεταμόσχευση για να συνεχίσουν να ζουν».

Τα ανωτέρω μας λέει η ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, κι εμείς, πέραν του ότι πολλάκις έχουμε γράψει ότι πρόκειται περί επιστημονικού ψεύδους ολκής αυτό το "να στηρίξουμε υπεύθυνα την ιδέα της δωρεάς μετά θάνατον", διότι πρόκειται περί υφαρπαγής οργάνων από ημιθανείς αλλά εισέτι ζώντες ασθενείς, διερωτόμαστε τι είδους "εθνικός", είναι αυτός ο οργανισμός μεταμοσχεύσεων; Τα όργανα λαμβάνονται από παντού και στέλνονται ομοίως στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα.

Δύο γυναίκες μας μιλούν για την άμβλωση

«Η ψυχική μου κατάσταση και πριν, και μετά την έκτρωση φαινόταν πολύ καλή. Όπως όμως κατάλαβα αργότερα, στην πραγματικότητα είχα νεκρώσει κάποιες ψυχικές λειτουργίες για να μην αισθάνομαι πόνο. Χρη­σιμοποίησα την εκλογίκευση για ναι πείσω τον εαυτό μου ότι δεν υπήρχε τίποτα άλλο πού ναι μπορώ ναι κάνω, κι έπρεπε ναι φανώ ψύχραιμη...

Από τότε που έκανα την έκτρωση είχα αλλάξει τρο­μερά. Είχα γίνει σκληρή και κυνική. Δεν είχα εμπιστο­σύνη στους άντρες, ούτε καν στον εαυτό μου. Η σχέση μου με το φίλο μου είχε διαλυθεί, κι εμείς δεν καταλάβα­με καλά-καλά πώς συνέβη αυτό. Παρουσίασα και διάφο­ρα άλλα από αυτά που γράφετε στή σελίδα με το μετεκτρωτικό σύνδρομο. Έχασα την άνεση που είχα με τα παιδιά, που κάποτε τα λάτρευα και με λάτρευαν. Απέφευ­γα ναι κάθομαι κοντά τους γιατί πια δεν ήξερα τι να τους πω, φοβόμουν ναι κρατήσω μωρά στα χέρια μου, μήπως πάθουν κάτι.

ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ο λαγός και τα παπαγαλάκια της παγκόσμιας τραπεζικής τάξης πραγμάτων

Συζητήσεις επί συζητήσεων, στα καθεστωτικά ΜΜΕ, πυροδότησαν οι δηλώσεις του κ. Λοβέρδου, για να μιλούν και να μιλούν, κρύβοντας την ουσία των δηλώσεων του.

Ο άνθρωπος ήταν σαφής: "Χρειάζονται "οριζόντιες περικοπές", με μεγαλύτερη συναίνεση". ("Οριζόντιες περικοπές" είναι η επιστημονική ονομασία του "κόψτε κόλους". Σεξουαλικό υπονοούμενο εμπεριέχει και ο επιστημονικός όρος "επιμήκυνση του χρέους").

Και ενώ αυτά λέει και θέλει να συμβούνo κ.Λοβέρδος, τα παπαγαλάκια της παγκόσμιας τάξης και ησυχίας, δημοσιογράφοι, κόμματα και ΜΜΕ, συζητούν για το τι ήθελε να πει ο ποιητής, με τη φράση "θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση του πρωθυπουργού", για το αν θα παραιτηθεί και αν δυναμιτίζει το κλίμα της κυβερνητικής ενότητας!

La vie en rouge...

Στη δεκαετία του 1980, ακόμη και μέχρι λίγο τα μέσα της δεκαετίας του '90, στην Ελλάδα υπήρχε το εξής παράξενο φαινόμενο: οι μισοί από μας ήμασταν αριστεροί, οι άλλοι μισοί δεξιοί και η ζωή περνούσε γεμάτη πορείες, διαμαρτυρίες και δήθεν κοινωνικούς αγώνες.
Αρκούσε μια λάθος κυβερνητική διάταξη και ξαφνικά, όλοι γινόμασταν ένα σώμα για την διεκδίκηση του δίκιου. Νομίζω πως σε καμία άλλη γωνιά του κόσμου, η υποκρισία της υπεράσπισης της κοινωνικής δικαιοσύνης, δεν υπήρξε τόσο εξευτελιστικά κραυγαλέα...
Ήμασταν με το μέρος των αγροτών που έκλειναν την εθνική οδό και παρέλυαν την χώρα. Ήμασταν στο πλευρό των εργαζομένων της τότε ΕΑΣ, σε εκείνες της μεγαλειώδεις απεργίες των μέσων μεταφοράς, κάναμε καταλήψεις στα σχολεία και σκίζαμε τα ρούχα μας για τον νόμο Κοντογιαννόπουλου, φωνάζαμε ξημερώματα για το ωράριο, διεκδικώντας το αυτονόητο τότε δικαίωμά μας στο ξενύχτι...

Για να μην σας κοροϊδεύουν...

Κάθε ανακοίνωση που μιλάει για "μεγαβάτ" από ΑΠΕ είτε είναι φωτοβολταϊκά, είτε για ηλιοθερμικά, είτε για αιολικά εμπεριέχει τρεις κοροϊδίες: 1) άλλο ονομαστικά μεγαβάτ, και άλλο χρήσιμες μεγαβατώρες. 100 φ/β MW είναι άχρηστα από τις 4-5 το απόγευμα έως τις 9-10 την άλλη μέρα το πρωί. 2) Όλα, ΟΛΑ είναι ακριβότερα από συμβατικές μονάδες. Και σε κεφάλαια μπροστά και σε κόστος ρεύματος που παράγουν. Ο αέρας είναι τσάμπα, αλλά το αιολικό ρεύμα κοστίζει στον ΔΕΣΜΗΕ €90 ή €100 την μεγαβατώρα, όταν το λιγνιτικό κοστίζει €35. 3) Η κοροϊδία περί CO2. Οι ΑΠΕ δεν μειώνουν CO2. Επιδοτούνται με τα δικαιώματα ρύπων (που πληρώνονται από το ακριβότερο ρεύμα)

Αυτό που με ανακούφιση διαπίστωσα μετά την μνημειώδη ανάλυση του κυρίου Καθηγητή (που απέδειξε ότι η Γη είναι επίπεδη και τα γουρούνια έχουν φτερά και πετάνε) είναι ότι οι δημοσιογράφοι έχουν καταλάβει πλήρως την κοροϊδία των ΑΠΕ, αλλά όπως μου είπαν χαρακτηριστικά: «εε.. τι μπορούμε να κάνουμε»; Η μόνη διαφήμιση (αν έχετε προσέξει) και οι μόνες «ειδήσεις» είναι οι «Πράσινες». Οι υπάλληλοι φοβούνται και οι ιδιοκτήτες έχουν ζοριστεί. Για αυτό ο κόσμος είναι «Πράσινος».