Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Σταχυολογήματα από τις διδαχές του Αγίου Σιλουανού του Αθωνίτου

“Αν ένας λαός ή μία πολιτεία υποφέρουν, τότε πρέπει να μετανοήσουν οι πάντες κι ο Θεός θα τα εξομαλύνει όλα προς το καλό”.

Όποιος δεν αγαπά τους εχθρούς, σ’ αυτόν δεν έχει κατοικήσει ακόμη η χάρις του Θεού.

* Αφόρητη είναι η ζωή χωρίς αγάπη για τον Θεό. Σκότος και ανία για την ψυχή. Όταν όμως έλθει η αγάπη, τότε είναι αδύνατο να περιγραφεί η χαρά της ψυχής.

* Όποιος γνώρισε την αγάπη του Θεού, αυτός αγαπά όλον τον κόσμο και ποτέ δεν μεμψιμοιρεί, γιατί η πρόσκαιρη θλίψη για τον Θεό προκαλεί αιώνια χαρά.

* Ας ταπεινώσουμε τον εαυτό μας, και ο Κύριος θα δώσει να γνωρίσουμε την δύναμη της προσευχής του Ιησού.

Ο “Τιτανικός”… πάει Αργεντινή

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ

Το ΠΑΣΟΚ δεν σταματά να σε εκπλήσσει ποτέ. Ίσως αυτό το συγκριτικό πλεονέκτημά του, να συνιστά και την βαθύτερη αιτία που έκανε τους Έλληνες να το «ερωτευτούν» με πάθος. Έστω κι αν κατανοούσαν ότι βίωναν μια διαρκή «μοιχεία», από τη στιγμή που το Κίνημα του Ανδρέα, του Σημίτη και του Γιώργου, φλέρταρε διαρκώς με την «απιστία» και τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις.

Ακόμη και σήμερα λοιπόν, που το ΠΑΣΟΚ απειλείται με ιδεολογικό αφανισμό, λόγω της εφαρμογής των μέτρων του Μνημονίου, που το ίδιο έφερε στη χώρα, διακρίνει κανείς τη διάθεση λυρισμού των κορυφαίων στελεχών του. Και το πώς ενώνονται οι άκρες του νήματος, μεταξύ εποχών, διαφορετικών πολιτικών προσώπων, αλλά και προσεγγίσεων.

Θα πληρώσουν ΟΛΟΙ το χαράτσι για τα ακίνητα;

Θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε την πορεία των εισπράξεων της έκτακτης εισφοράς στα ακίνητα διότι μας «μυρίζεται» πολύ ρουσφέτι και πολύ συναλλαγή. Δεν είναι μόνο τα εκατομμύρια των Ελλήνων που θα πρέπει να πληρώσουν το χαράτσι είναι και χιλιάδες εταιρείες από όλους τους κλάδους που έχουν σημαντική ακίνητη περιουσία.

Τι θα κάνει άραγε η κυβέρνηση; Θα τους κόψει το ρεύμα όπως θα κάνει στον κάθε κακομοίρη για την καλύβα του;

Τα παραδείγματα είναι πολλά και θα πρέπει να υπάρξει διαφάνεια στην είσπραξη του τέλους, έστω κι αν αυτό είναι δίκαιο. Διότι αν είναι να πληρώσουν μόνος ο μικροϊδιοκτήτης να το ξέρουμε να μην πάμε στην εφορία. Ας βγάλουν από αλλού τα λεφτά που θέλουν. Ας υπάρξει έστω κι αυτή τη στιγμή φορολογική δικαιοσύνη.

Η αντικοινωνικότητα των πολιτικών κομμάτων

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου,

Οι εκλογές θέτουν κάθε φορά το ίδιο ερώτημα στους Έλληνες ψηφοφόρους: ποιο είδος κυβέρνησης είναι το καλύτερο; Και ποιο από τα κόμματα ή τους συνδυασμούς κομμάτων μπορεί να πλησιάσει περισσότερο σ’ αυτή τη μορφή της ιδανικής κυβέρνησης.; Με λίγα λόγια, ποιος είναι καλός κυβερνήτης και πώς κυβερνάει ο καλός κυβερνήτης; Με τη βία ή με το λόγο;
Η ερώτηση αυτή δεν αρέσει στους τεχνοκράτες, στους άθεους και γενικά στους υλιστές της Δεξιάς ή της Αριστεράς. Όλοι τους δεν αναγνωρίζουν την αξία του σεβασμού του προσώπου καθώς και τις άλλες πνευματικές αξίες που απορρέουν από αυτόν. Αντιθέτως προτιμούν να θεωρούν τον άνθρωπο μια απρόσωπη οντότητα που μοιάζει με μια μηχανή! Η ερώτηση για τους τεχνοκράτες πρέπει να τεθεί γενικά και αόριστα για το ποιο κράτος είναι καλύτερο και όχι ποιος κυβερνήτης. Αλλά το κράτος δεν είναι ούτε καλύτερο ούτε χειρότερο είναι μόνο μεγαλύτερο ή μικρότερο.

Μαθήματα εθνικής αξιοπρέπειας από τον Β. Πούτιν στον Γ. Παπανδρέου!

Μαθήματα κυβερνητικής και εθνικής αξιοπρέπειας από τον Βλάντιμιρ Πούτιν στον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος B. Πούτιν, φαίνεται ότι του το "χρώσταγε" του Έλληνα πρωθυπουργού από τον Φεβρουάριο του 2010, όταν ο Β. Πούτιν ήταν έτοιμος να βοηθήσει την Ελλάδα με το δάνειο των 25 δισ. ευρώ και ο Γ.Παπανδρέου μιλούσε για... το πόσο κακό κάνει το κάπνισμα!

Πριν λίγο ο Ρώσος ηγέτης "φωτογραφίζοντας" την Ελλάδα κα την κυβέρνηση Παπανδρέου, προχώρσε σε έναν πρωτοφανή υπαινιγμό για εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας, επικρίνοντας με βαριές εκφράσεις τις αποφάσεις Παπανδρέου: "Τις χώρες της ΕΕ που ζητούν από τη Γερμανία και τη Γαλλία οικονομική βοήθεια, λέγοντας ότι ανταλλάσσουν την εθνική τους κυριαρχία με ελεημοσύνες"!