Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Να τρέχετε, μη στέκεστε

Ο δρόμος που οδηγεί στην τελειότητα είναι μακρύς. Εύχεστε στο Θεό να σας δυναμώνει. Να αντιμετωπίζετε με υπομονή τις πτώσεις σας και, αφού γρήγορα σηκωθείτε, να τρέχετε και να μη στέκεστε, σαν τα παιδιά, στον τόπο που πέσατε, κλαίγοντας και θρηνώντας απαρηγόρητα.

Άγιος Νεκτάριος επίσκοπος Πενταπόλεως

Πόση βία πρέπει νά ἀσκεῖ ἡ ἐξουσία

«Ἡράκλειτος». Πίνακας τοῦ Ὁλλανδοῦ
ζωγράφου Johannes Moreelse
(1603-1634).
«Πᾶν γάρ ἑρπετόν πληγῆι νέμεται». Κάθε ζῶο κατευθύνεται μέ χτυπήματα.
Ἡρακλείτου «Περί Φύσεως», Fragmenta, 11.

Τα ζῶα ἐκπαιδεύονται, συνήθως μέ χτυπήματα καί ἀμοιβές. Ἡ ἀποτροπή ἐνέργειας ἐπιτυγχάνεται μέ πλῆγμα, ἡ «πληγή» ποῦ ἀναφέρει ὁ Ἡράκλειτος (περ. 544 – περ. 484 π.Χ.). Ἡ ἐπανάληψη τοῦ ἐπιθυμητοῦ ὑποδεικνύεται μέ ἀμοιβή. Κάτι σάν τό «μαστίγιο καί τό καρότο», τό ὁποῖο ἀποτελεῖ μία εἰκόνα οἰκεία στούς ἀνθρώπους τῆς ἐποχῆς μας– μία καί ἀναφέρεται κατά κόρον σέ ὁμιλίες καί ἄρθρα πού ἀφοροῦν ἐκτιμήσεις γιά τίς πολιτικές ἐξελίξεις καί τίς ἀποφάσεις τοῦ ἑκάστοτε ἡγέτη νά κάνει «παροχές» καί νά ζητήσει «θυσίες» ἤ νά προαναγγείλει «τιμωρίες».

Μαθήματα Πατριδογνωσίας: «Τ΄ Αντρούτσου η μάνα χαίρεται του Διάκου καμαρώνει...»

Δημήτρης Νατσιός, δάσκαλος-Κιλκίς

«Άνοιξε μάνα μας γλυκειά, την άφθαρτη καρδιά σου
κι αγκάλιασέ τα τα φτωχά, τα μαύρα τα παιδιά σου»

(Αριστοτέλης Βαλαωρίτης)

Τούτη την εποχή, που μας «εκύκλωσαν αι του βίου ζάλαι» και μας περικύκλωσαν οι σάπιοι και οι υπέρμαχοι του αφελληνισμού, καταφύγιο και παρηγορία είναι η εθνική μας ιστορία. Ξεφεύγεις από τις αναθυμιάσεις, τα πνιγηρά «κατορθώματα» των ποικιλώνυμων γραικύλων.

Η Αγγλία πάει για φθηνό ρεύμα (χωρίς ΑΠΕ) και η Πολωνία για ...κλείσιμο (χωρίς κάρβουνο)

theenergyadvocate.co.uk
Το ερευνητικό κέντρο Civitas συστήνει στην μετά-Brexit Αγγλία να περικόψει δραστικά τις πράσινες επιδοτήσεις για να κάνει την Αγγλία την χώρα με την φθηνότερη ενέργεια στην Ευρώπη.

Σε σχετική μελέτη έδειξε ότι οι τιμές του βιομηχανικού ρεύματος διπλασιάστηκαν από το 2004 λόγω της επιτακτικής χρήσης ΑΠΕ σε διαδικασία "οικονομικού αυτοτραυματισμού"

"Η Αγγλία πρέπει να πετάξει την υπάρχουσα ενεργειακή πολιτική της και να την αντικαταστήσει από πολιτική που να παρέχει φθηνή και απρόσκοπτη ενέργεια σε όλους"