Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Το ''Δημογραφικό πρόβλημα"

Η αφετηρία του δημογραφικού προβλήματος βρίσκεται στο πολιτιστικό μοντέλο που προβάλλει και καλλιεργεί η κοινωνία. Σήμερα όλα τα μέσα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας και γενικότερα η περιρρέουσα ατμόσφαιρα ευνοεί τον άνθρωπο καταναλωτή ποικίλων και απείρων ηδονών, χρήστη του κόσμου και άχρηστο για όλους.

Όσο καλλιεργείται και προβάλλεται αυτή η φιλοσοφία μέσα στην κοινωνία μας, δεν υπάρχει η παραμικρή ελπίδα να λυθεί το δημογραφικό πρόβλημα. Οι γυναίκες κατέχονται από ανασφάλεια γιατί οι άντρες είναι με το ένα πόδι στη οικογένεια και

Γιατί ο Pretenderis δεν ονομάζει την εκπομπή του “Εκτροπή”;

Οι διοικούμενοι, οι αρραβωνιασμένοι και οι σωτήρες
Ήθελα να είμαι πολίτης αυτής της χώρας. Ήξερα ότι οι πολιτικοί μας αντιμετωπίζουν ως λαό. Καμιά φορά στις συζητήσεις τους με επιφανή μέλη της κοινωνίας χρησιμοποιούν του υποτιμητικό λαουτζίκος. Οι σύμβουλοι τους ψάχνουν το «μέσο πολίτη». Μόλις έπιασα δουλειά με ενημέρωσαν ότι θα είμαι και φορολογούμενος. Αλλά  αυτό που εκστόμισε ο Ανδρέας και Λοβέρδος, δεν έχει προηγούμενο:
-Οι διοικούμενοι, είπε, θα προβούν εις την περαίωση…κτλ….Φαρμάκι ο λόγος σου, Αντρέα τους.

Γιατί τα κατευθυνόμενα απο τη "Νέα Εποχή" κανάλια "χρησιμοποιούν" τον Γέροντα Παϊσιο

Απο το καλοκαίρι είχαν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο διάφορες φήμες που μιλούσαν για εμφάνιση του Οσίου Γέροντος Παϊσίου του Αγιορείτη σε κάποιους μοναχούς .Σύμφωνα με αυτές ο Όσιος Γέροντας μίλησε σε κάποιους (;) μοναχούς για επερχόμενο πόλεμο και τους είπε να μεταφέρουν στον ηγούμενο την "σύσταση" να αποθηκεύσουν τρόφιμα κλπ.
Όσοι είχαν την ευλογία να γνωρίσουν τον Γέροντα Παϊσιο είτε αυτοπροσώπως είτε μετά την κοίμησή του απο τους εκδοθέντες λόγους του, μπορούν να αντιληφθούν ότι "κάτι δεν πάει καλά" με αυτή την φημολογία.

Hλεκτρονική κάρτα συναλλαγών προωθεί το Υπ. Οικονομικών

Στην αξιοποίηση της υποδομής του συστήματος πληρωμής υποχρεώσεων της Διατραπεζικά Συστήματα (ΔΙΑΣ) ΑΕ στοχεύει το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να εξοπλίσει όλους τους φορολογούμενους με ηλεκτρονική κάρτα συναλλαγών.
Το σύστημα της ΔΙΑΣ ΑΕ (DIASPOS) προσφέρει ήδη τη δυνατότητα στους φορολογούμενους να εξοφλούν τις υποχρεώσεις τους προς το Ελληνικό Δημόσιο με χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας, μέσω μηχανημάτων EFT/POS, ιδιοκτησίας της ΔΙΑΣ Α.Ε, που είναι εγκατεστημένα στις κατά τόπους Εφορίες.

Πιο ανθεκτικοί στα μικρόβια οι άνθρωποι των πόλεων

Οι άνθρωποι που παραδοσιακά ζουν σε αστικές περιοχές, είναι από γενετική άποψη πιο ικανοί να καταπολεμούν τις μικροβιακές μολύνσεις, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα. Οι πόλεις διευκολύνουν την εξάπλωση μιας ασθένειας, όμως διαχρονικά αυξάνουν τις πιθανότητες οι απόγονοι όσων
επιβιώνουν, να έχουν εφεξής καλύτερες αντιστάσεις στα επικίνδυνα μικρόβια.
Έτσι, οι πόλεις έχουν επηρεάσει την ανθρώπινη εξέλιξη με διάφορους αφανείς τρόπους, πέρα από τους πιο προφανείς, όπως είναι οι ποικίλοι πολιτισμικοί και κοινωνικοί παράγοντες.

Έχει δίκιο ο Παπακωνσταντίνου για την περαίωση

«Με την περαίωση υπάρχει ένα νέο χαράτσι, που επιβάλλεται με εκβιαστικό τρόπο… και είναι μία πρακτική που κάποια στιγμή πρέπει να την αφήσουμε πίσω μας»

Συμφωνώ απόλυτα με τη συγκεκριμένη δήλωση του κ.Παπακωνσταντίνου περί περαίωσης η οποία έγινε το 2008 με αφορμή την περαίωση Αλογοσκούφη.

Το πρόβλημα είναι ότι διαφωνεί ο Παπακωνσταντίνου με τον εαυτό του. Θα είναι πάντως "η τελευταία φορά".

Ποιες οι 326 ισχυρότερες επιχειρήσεις της Ελλάδας

Και όμως υπάρχει και αυτή η Ελλάδα. Και αυτό το επιχειρείν. Ποιες οι 326 ισχυρότερες επιχειρήσεις στην Ελλάδα με βάση αξιολόγηση της ICAP Group;
Κόντρα στις φήμες για χρεοκοπία της Ελλάδας και στις Κασσάνδρες που ισοπεδωτικά βάζουν στο ίδιο καλάθι καλές και κακές επιχειρήσεις, υπάρχουν και κάποιες, περί το 10%, που αντιστέκονται και εξακολουθούν να έχουν υψηλό Credit Rating στις συναλλαγές τους. Αυτές τις επιχειρήσεις αναδεικνύει μέσα από την Κοινότητα STRONGEST COMPANIES IN GREECE η ICAP Group, η οποία ανακοίνωσε την πρώτη λίστα με τις 326 ισχυρότερες επιχειρήσεις επί συνόλου 2.700.

Ο «μπαμπούλας»

Γράφει η Ιδεοπηγή
Όσοι είχαν ερωτήματα σχετικά με την τοποθέτηση του Πάγκαλου στη θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης πιστεύω μετά τις τελευταίες δηλώσεις του να έλαβαν και τις απαντήσεις.
Ο ΓΑΠ είναι γνωστό ότι δεν πολυσυμπαθεί τον αντιπρόεδρο αρκεί μόνο να θυμηθούμε δηλώσεις του Πάγκαλου σε σχέση και με τον ΓΑΠ και με το ΠΑΣΟΚ.
Εκτός όμως απ’ αυτό οι «επιτυχίες» του στις Ίμιες και στην παράδοση Οτσαλάν στους Τούρκους δεν αποτελούν εχέγγυα για την τοποθέτησή του στην κυβέρνηση.

“Ακοαί πολέμων” και άλλα καταστροφολογικά

Kατά καιρούς “ακοαί πολέμων” και άλλα καταστροφολογικά, απασχολούν την εκκλησιαστική ή ορθότερα την παραεκκλησιαστική επικαιρότητα. Μετά την ανεκδιήγητη προφητολογία με τον καιρό των “σπανακίων” διαδίδεται τελευταία, πώς ορθόδοξοι αγιορείτες μοναχοί “είδαν” τον ηγιασμένο μακαριστό γέροντα Παΐσιο να τους προτρέπει σε συλλογή τροφίμων και ετοιμότητα γιατί πρόκειται-λέει-να γίνει πόλεμος και να επέλθει μαύρη πείνα στον κόσμο. Η προτροπή εστιάζει βέβαια κυρίως στους αγιορείτες πατέρες και τα μοναστήρια, ώστε κατάλληλοι σιτοδότες ως άλλοι Ιωσήφ της σήμερον να προλάβουν το κακό και να εξασφαλιστούν οι πατέρες.
Κατ’αρχάς η ίδια η ιδέα της συλλογής τροφίμων για πρόληψη επερχομένου κακού