Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Δέν εἶναι κανεὶς πλασμένος κακός

Τό κακό δὲν ὑπάρχει στὴ φύση, οὔτε εἶναι κανεὶς πλασμένος κακός· τίποτε κακὸ δὲν δημιούργησε ὁ Θεός. Ὅταν κάποιος ἐπιθυμήσει στὴν καρδιά του τὸ κακὸ καὶ δώσει ἔτσι ὑπόσταση στὸ ἀνυπόστατο, τότε ἀρχίζει νὰ ὑπάρχει, ὅπως ἀκριβῶς τὸ θέλησε αὐτὸς ποὺ τὸ δημιουργεῖ. Πρέπει ἑπομένως νὰ φροντίζουμε πάντοτε νὰ ἔχουμε στὴ μνήμη μας τὸν Θεό καὶ νὰ πολεμοῦμε τὴ συνήθεια γιὰ τὸ κακό. Αὐτὸ μπορεῖ νὰ γίνει γιατὶ ἡ φύση τοῦ καλοῦ εἶναι πιὸ δυνατὴ ἀπὸ τὴ συνήθεια γιὰ τὸ κακό, ἀφοῦ τὸ καλὸ ὑπάρχει ἐνῶ τὸ κακὸ δὲν ὑπάρχει, παρὰ μόνο ὅταν τὸ κάνουμε.

Άγιος Διάδοχος Φωτικής

Τα ψεύδη και οι ψεύτες


Είμαστε μόλις μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές και υπάρχουν ακόμα ψηφοφόροι που θα ψηφίσουν τον Μπένι τον μισθοφάγο και τον Αντωνάκη τον σφουγγαράκη.

Παρακολουθούν τους πάντες και τα πάντα

Άπειρες σκέψεις και ψίθυροι συλλαμβάνονται και αρχειοθετούνται στη Γιούτα

Τα «μάτια» της «κλασικής» NSA. Οι νέες μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ
στεγάζονται σε 33 μεγάλα οικοδομήματα, όλα κτισμένα μετά την 11η Σεπτεμβρίου.
Από τότε η «κοινότητα των μυστικών υπηρεσιών» υπερδεκαπλασίασε το προσωπικό της.

Όταν ανάγεται ο καιροσκοπισμός και o τυχοδιωκτισμός σε πολιτική αρετή


Η ιστορία έχει δείξει ότι τα πιο στυγνά δικτατορικά καθεστώτα εμπορεύτηκαν ασυστόλως τη «σαπίλα» και τη «διαφθορά» του δικού τους συστήματος. ΟΛΟΙ οι αιμοχαρείς δικτάτορες ονόμασαν τον εαυτό τους «εθνοσωτήρα» και «οδηγό» που θα καθαρίσει την κοινωνία από τα «σάπια» και «άρρωστα κύτταρα του εθνικού οργανισμού»…

O Μανώλης Γλέζος στην κηδεία του Εμβέρ Χότζα

Η ψήφος στην κατάσταση της ανελευθερίας

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Ένας μπακάλης είχε στο βαρέλι του λαδιού δυο κάνουλες, μία που έγραφε από πάνω "Α΄ ποιότητα" και μία που έγραφε "Β΄ ποιότητα". Ο μπακάλης ήταν ευχαριστημένος με την έμπνευσή του. Έδινε στους πελάτες του την ικανοποίηση ότι με μια μικρή διαφορά στην τιμή επιλέγουν το λάδι της προτίμησής τους.

Όταν ο γιος του μπακάλη έγινε δικηγόρος, ο πατέρας του τον συμβούλεψε να σκεφτεί κάτι παρόμοιο να κάνει με τους πελάτες του. Ο δικηγόρος βασάνισε το μυαλό του ώσπου βρήκε τη λύση: Έβαλε στο γραφείο του δυο βιβλία με δερμάτινη ράχη, ένα μεγάλο κι ένα μικρό.

Πρώτα η Νέμεσις.

Τα προγράμματα των κομμάτων έχουν έναν άλυτο κόμπο από την αρχή που τα καθιστά εκ προοιμίου αναξιόπιστα.

Λείπει η σαφής δέσμευση για τιμωρία όλων των ενόχων της διασπάθισης του δημοσίου χρήματος, της παραβίασης της ισονομίας που έφερε την αναξιοκρατία στην εξουσία και οδήγησε νομοτελειακά την χώρα στηνχρεωκοπία.

Αν πρώτα δεν αποδοθεί δικαιοσύνη σ’ αυτούς που μας οδήγησαν έως εδώ, τότε επικυρώνουμε με την ψήφο μας την ατιμωρησία των βιαστών μας και επί πλέον τους υπογράφουμε λευκή επιταγή για να μας ξανακάνουν τα ίδια.