Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Γερμανισμός κατά Ελληνισμού: Μιάμιση χιλιετία συγκρούσεων κορυφώνεται

Η πρωτοφανής εχθρότητα της Ευρώπης και γενικότερα της Δύσης εναντίον της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια με την οικονομική κρίση, προκάλεσε σοκ σε πάρα πολλούς διότι σε μεγάλο βαθμό μέχρι πρόσφατα είχαμε την εντύπωση ότι η Ε.Ε. αντιπροσώπευε μια Ευρώπη των αξιών και ιδανικών. Υποτίθεται ότι οι κοινές αξίες και ιδανικά ήταν το δεδομένο έδαφος. Εδώ δείχνουμε ότι η σημερινή συμπεριφορά της Ε.Ε. έχει πολιτισμικά και πνευματικά αίτια ακόμη και στην Οικονομία. Είναι πολύ δύσκολο να παραθέσουμε σύντομα όλο το πλαίσιο των γεγονότων μιάμιση χιλιετίας περίπου που διαμόρφωσαν το σημερινό πολιτικό, πολιτιστικό και πνευματικό περιβάλλον στη Δύση, το οποίο συντηρεί την παλαιά εχθρότητα και σήμερα φαίνεται να επιχειρεί μια Τελική Λύση κατά του Ελληνισμού που θεωρείται ο Εχθρός. Ένας Εχθρός της δυτικής βαρβαρότητας που έχει το ηθικό, πνευματικό και πολιτιστικό δυναμικό και θα μπορούσε να εξολοθρεύσει αυτή τη βαρβαρότητα μίαμιση χιλιετίας.

Νεοφιλελευθερισμός και Νίτσε

Θεολόγος Μιχαηλίδης

Πολλά από αυτά που συμβαίνουν στην χώρα μας αλλά και στον κόσμο γενικότερα βασίζονται σε πρότυπα φιλοσοφικών θέσεων του Νίτσε, που έχουν υιοθετηθεί από τους κρατούντες νεοφιλελεύθερους.

Κατά τον Νίτσε υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων, με δύο διαφορετικές ηθικές προσεγγίσεις. Οι «κύριοι» και οι «δούλοι».

Οι «κύριοι» διακατέχονται από ένα συνδυασμό «δύναμης της βούλησης και βούλησης για δύναμη». Με βασικά χαρακτηριστικά την αποφασιστικότητα, την διάθεση για δράση, την επιθετικότητα και με γνώμονα την αποτελεσματικότητα, επιδιώκουν την εξουσία και την επιβολή πάνω στους άλλους, μακριά από παραδοσιακές ηθικές αναστολές ή τις παραδεδεγμένες αρχές κοινωνικής δικαιοσύνης.

Για τον κ. Μπουχώρη θα βγάλει ανακοίνωση ο Σωκράτης;

H Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έθεσε ερώτημα στην εταιρεία Intralot του κ. Κόκκαλη με την οποία ζητά να μάθει τι γίνεται με τον διαγωνισμό για το Ιπποδρομιακό Στοίχημα. Ως όφειλε λοιπόν η εταιρεία ανακοίνωσε, όπως και πριν μερικές ημέρες, ότι η οικονομική προσφορά της είναι ύψους 56.281.920 ευρώ για τη χορήγηση αποκλειστικού δικαιώματος διοργάνωσης και διεξαγωγής αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος στην Ελλάδα, για χρονικό διάστημα 20 ετών. Μάλιστα η ανακοίνωση λέει ότι είναι σε σημερινές τιμές κι ότι περιλαμβάνεται και το ποσό των 5.250.000 ευρώ, που ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ. Στο ποσό αυτό, λέει η Intralot, δεν περιλαμβάνονται επιπλέον έσοδα του Ελληνικού Δημοσίου, που αναμένονται από τη συνέχιση της ιπποδρομιακής δραστηριότητας στην Ελλάδα, (όπως φορολογία τυχερών παιχνιδιών, κέρδη νικητών, φόρος εισοδήματος κλπ).

Όταν ο άνθρωπος νικήσει τον εαυτό του, είναι ο μεγαλύτερος μεγαλομάρτυρας

Ο άνθρωπος, εφόσον ζει, πρέπει πάντοτε να αγωνίζεται. Και ο πρώτος αγώνας είναι να νικήσει τον εαυτό του. Ο πρώτος και ο κυριότερος εχθρός του ανθρώπου δεν είναι ο διάβολος, όχι. Είναι ο ίδιος ο άνθρωπος εις τον εαυτό του επίβουλος. Και τούτο διότι δεν ακούει τον άλλον, ακούει τι τον λέει ο λογισμός του. Ενώ έχουμε τόσους αγίους Πατέρες να τους μιμηθούμε διαβάζοντας τα συγγράματά τους, εντούτοις όμως το εγώ μας κυριεύει πολλές φορές. Όταν ο άνθρωπος νικήσει τον εαυτό του, είναι ο μεγαλύτερος μεγαλομάρτυρας και τροπαιοφόρος και νικηφόρος ενώπιον του Θεού!

Γι' αυτό πολλές φορές, να σας πω, πατέρες, εφοβήθηκα την κρίση του Θεού. Είναι σύμφωνος ο Θεός με μένανε ή μήπως αλλάζει ο Θεός; «Εμνήσθην των κριμάτων Σου και παρεκλήθην» (Ψαλμ. 118,12• 52).