Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Η ακαθαρσία της καρδιάς είναι ένα πολύπλοκο αγκάθι που κεντάει τον άνθρωπο!

Αφού πλάστηκε «κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν του Θεού», κι ο Θεός είναι πάναγνος και πανάγιος. Από πού προέρχεται τότε; Από το διάβολο προέρχεται, αδελφοί. Από το διάβολο, τον οποίο η Αγία Γραφή κι οι προσευχές της Εκκλησίας αποκαλούν ακάθαρτο πνεύμα. Στο βάπτισμα, κατά τους εξορκισμούς, αναφέρεται καθαρά ως «παμπόνηρον και ακάθαρτον και μιαρόν και εβδελυγμένον και αλλότριον πνεύμα». Είναι αυτό το ακάθαρτο πνεύμα που, μετά την πτώση του και την απομάκρυνσή του από το Θεό} έγινε κακό δοχείο, γεμάτο από κάθε αμαρτωλή ακαθαρσία. Είναι εκείνο που διέφθειρε τις καρδιές των πρωτοπλάστων με τη δυσώδη πνοή του. Κι αφού μόλυνε όλη την ύπαρξή τους με την αμαρτία, με την εναντίωσή τους στο Θεό, μεταφέρει την ακαθαρσία αυτή σαν κληρονομική αρρώστια σ’ ολόκληρη τη γενιά τους, ακόμα και σε μας. Και θα συνεχίσει να μολύνει τους ανθρώπους, κυρίως τους αδιάφορους, τους αμελείς και τους άπιστους, ως την συντέλεια του κόσμου, όπως είπε ο άγιος άγγελος στον ευαγγελιστή Ιωάννη: «Ο καιρός γαρ εγγύς έστιν. ο αδικών αδικησάτω έτι, και ο ρυπαρός ρυπαρευθήτω έτι, και ο δίκαιος δικαιοσύνην ποιησάτω έτι, και ο άγιος αγιασθήτω έτι. Ιδού έρχομαι ταχύ, και ο μισθός μου μετ’ εμού, αποδούναι εκάστω ως το έργον έσται αυτού» (Αποκ. κβ’ 10-12).

Ενεργοποιήθηκαν τα CDS - το 'βλεπε, το 'παιξε;

Πασοκικός θίασος: Η βλακεία του ΤΕΛΟΥΣ τους…

Ο πασοκισμός αποτελεί την ακρότατη παρασιτική εκβλάστηση της καθεστωτικής σαπίλας και της επαρμένης μπουρδολογίας και ηλιθιότητας: Την έπαρση της καθεστωτικής αυθάδειας, του ψεύδους, της απάτης, της ακατάσχετης ανοησίας…
Έχουμε υπογραμμίσει πολλές φορές τούτο:
«Το "λίπος" της παρασιτικής αχρειότητας έχει γίνει καθεστώς στο ΠΑΣΟΚ και δεν καίγεται με τίποτα: ΣΗΜΕΡΑ, κάτω από την επιδερμίδα της καλοαναθρεμμένης πασοκικής «αλητείας» κατακάθεται το ξύγκι του πιο αποτρόπαιου πολιτικού αμοραλισμού, της αχαλίνωτης διπροσωπίας, της εκτυφλωτικής φαυλοηλιθιότητας, της χυδαιότητας και της μοχθηρής κακογουστιάς…».
Ο πασοκικός θίασος δεν έχει ξεπεράσει απλώς κάθε όριο ιλαρότητας, αλλά και κάθε όριο εξοργιστικού, φρενοβλαβούς εμπαιγμού του ελληνικού λαού.

Γιατί η Τουρκία επιδιώκει θερμό επεισόδιο και όχι πόλεμο με την Ελλάδα

Οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις ποτέ δεν ήταν καλές ή τουλάχιστον ποτέ δεν ήταν ειλικρινείς και χωρίς κατακτητικές βλέψεις από την πλευρά της Άγκυρας. Σε αυτές τις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, οι πολιτικοί αποτέλεσαν και συνεχίζουν να αποτελούν τον αστάθμητο παράγοντα που αναδεικνύει νικητές οψόποτε υπάρξει μία «σύγκρουση». Το πεδίο της αντιπαράθεσης είναι πολύ ανοιχτό και ξεκινάει από την μαρτυρική Κύπρο, περνάει από το Καστελόριζο και ανεβαίνοντας από το ανατολικό Αιγαίο καταλήγει στις Καστανιές του Έβρου. Με την Κύπρο να «μάχεται» άνισα και με πολλούς εξωτερικούς παράγοντες που υποσκάπτουν την ανεξαρτησία της, το πεδίο «συγκρούσεων» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας έχει κυρίως θαλάσσια έκταση, ενώ ο Έβρος αποτελεί ένα τεράστιο χερσαίο φρούριο το οποίο είναι αδύνατον να διαπεραστεί εάν δεν υπάρξει πολιτική και στρατιωτική βούληση για κάτι τέτοιο.

Baron Münchausen Oettinger

Οι στοιχειώδεις νόμοι της φυσικής δεν έχουν αλλάξει. Η αριθμητική που αφορά τους κοινούς θνητούς δεν έχει αλλάξει. Τα υπεραγώγιμα καλώδια δεν είναι τσάμπα να τα βάλεις για 4-5 ώρες την ημέρα, και 250 μέρες τον χρόνο. Δεν υπάρχει πρόβλεψη για 5-10 πυρηνικά των 1.600 MW στην ...Θράκη να εξάγουν ρεύμα στην Γερμανία. Δεν έχει νόημα να πουλάμε εμείς φ/β σε Βούλγαρους και αυτοί σε Ρουμάνους κλπ κλπ μέχρι την Γερμανία.

Το φ/β ρεύμα είναι 8 φορές πιο ακριβό από το κανονικό, είτε έχει Ελληνική ηλιοφάνεια, είτε Γερμανική, είτε Τούρκικη. Το φ/β (και το αιολικό) ρεύμα ήταν, είναι, και θα είναι, ασήμαντα, σε αυτή την ζωή, στην άλλη δεν ξέρω.