Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Ἐκύκλωσαν, αἱ τοῦ βίου με ζάλαι


Ἐκύκλωσαν, αἱ τοῦ βίου με ζάλαι, ὥσπερ μέλισσαι κηρίον Παρθένε, καὶ τὴν ἐμὴν κατασχοῦσαι καρδίαν, κατατιτρώσκουσι βέλει τῶν θλίψεων· ἀλλ' εὕροιμί σε βοηθόν, καὶ διώκτην καὶ ῥύστην Πανάχραντε.

Σολάνα: ‘Μία αποτελεσματική Παγκόσμια Διακυβέρνηση πρέπει να είναι ο στόχος της ανθρωπότητας σήμερα’

 
Λάλησε ένας από τους παλιούς ‘οραματιστές’ της Νέας Παγκόσμιας Τάξης, και κάνει μάθημα (μάλλον για αρχάριους) για την επιτακτική ανάγκη για την Παγκόσμια (Δια)κυβέρνηση. Πόσο πολύπλοκος είναι ο κόσμος μας, πόσο ανήσυχη η ανθρωπότητα, πόσοι ‘κοινοί’ κίνδυνοι υπάρχουν, (οικονομική κρίση – περιβάλλον – τρομοκρατία – επιδημίες), πόσο αποτυχημένες είναι οι ‘παλιές’ μέθοδοι (με τα έθνη – κράτη), πόσο κακός είναι ο ‘σωβινισμός’ και η ‘ξενοφοβία’, πόσο κινδυνεύει ο κόσμος να χαθεί και χρειάζεται ‘σωτηρία’ κλπ κλπ. Μαθήματα για αρχάριους δηλαδή. Και κάπως πιο soft από το απαιτητικό «…and we need it fast!» του GAP.

«Καρδιακός θάνατος»

Στήν εποχή μας γίνεται λόγος γιά τόν εγκεφαλικό θάνατο, ως τόν πραγματικό θάνατο, δηλαδή γιά τήν νέκρωση τού εγκεφαλικού στελέχους, ανεξάρτητα άν εξακολουθή νά λειτουργή η καρδιά μέ τήν μηχανική υποστήριξη τής αναπνοής. Ενώ παλαιότερα ο θάνατος προσδιοριζόταν από τήν παύση τής καρδιάς, οι σύγχρονοι επιστήμονες κάνουν λόγο γιά τόν εγκεφαλικό θάνατο, δηλαδή τήν νέκρωση τού εγκεφαλικού στελέχους καί τήν μή αναστρέψιμη βλάβη τού εγκεφαλικού ιστού. Αυτή η αλλαγή έγινε προκειμένου νά χρησιμοποιούνται τά όργανα ενός λεγομένου «πτωματικού δότη». Η «επίσημη» άποψη τής Επιτροπής Βιοηθικής τείνει νά παραδεχθή τήν άποψη περί εγκεφαλικού θανάτου.

Πρόσφατα, όμως, στό θέμα αυτό παρενέβη ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, σέ ομιλία του πού έκανε στήν Καβάλα, κατά τήν επίσημη επίσκεψή του στήν Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως καί Θάσου. Είπε, μεταξύ άλλων, στήν ομιλία του:

Η Ελλάδα των «κολλητών» ποτέ δεν πεθαίνει!

«Αξιοκρατία στο Δημόσιο. Τέρμα στο ρουσφέτι και στο βόλεμα των κάθε λογής «κολλητών». Μακριά από πρακτικές κομματισμού. Εμείς […] ερχόμαστε για να σπάσουμε αυτή τη φαύλη παράδοση. Για να προχωρούν οι άριστοι, και όχι απλώς οι αρεστοί».
Γ. Παπανδρέου, πρωθυπουργός, ομιλία στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο, Οκτώβριος 2009

Πως τα φέρνει η ζωή! Άλλοι απολύονται ή αναγκάζονται να κλείσουν τα μαγαζιά τους, κι άλλοι, αποτυχημένοι πολιτικοί, διορίζονται σε υψηλές θέσεις στο Δημόσιο. Τυχαίο; Τίποτα στη ζωή δεν είναι τυχαίο…

Στη γραφική μας χώρα γνωρίζουμε καλά ότι δεν είναι τόσο ο κόπος, η επινοητικότητα ή οι επιδόσεις σου αυτά που θα καθορίσουν τη σταδιοδρομική επιτυχία σου στο δημόσιο χώρο, όσο οι κομματικές διασυνδέσεις σου. Αυτές είναι το πιο πολύτιμο κεφάλαιό σου. Ακόμα και τώρα, στην εποχή της χρεοκοπίας; Ναι, ακόμα και τώρα. Η Ελλάδα των «κολλητών» ποτέ δεν πεθαίνει!

"Τίς άρα μείζων εστίν;"

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Πολλοί είναι ευχαριστημένοι με αυτήν την ανταγωνιστική κοινωνία. Οπωσδήποτε βρίσκουν σ΄ αυτήν πολλά πλεονεκτήματα. Μα εγώ τον ανταγωνισμό όχι μόνο τον φοβάμαι, αλλά και τον βδελύσσεται η ψυχή μου. Νομίζω ότι ο ανταγωνισμός είναι η υπερηφάνεια που έδιωξε τον άνθρωπο απ΄ τον παράδεισο. Ούτε το πνεύμα του Θεού, ούτε η γαλήνη του Ιησού εισέρχονται ποτέ εκεί όπου ο άνθρωπος ανταγωνίζεται τους άλλους ή και τον ίδιο τον εαυτό του μέχρις εσχάτων.Μακριά από μένα λοιπόν ο ανταγωνισμός. Άλλωστε κι αυτός όπως και τα άλλα πάθη του ανθρώπου ηρεμούν όταν έρχεται το γήρας και οι δυνάμεις του σώματος κάμπτονται.

Μήπως ακολουθούμε λάθος δρόμο; Μήπως στα πρώτα χρόνια της ζωής μας δίχως να το αντιληφθούμε μπαίνουμε σ΄ ένα λαβύρινθο, και σε όλη την υπόλοιπη ζωή μας προσπαθούμε να βγούμε από αυτόν, το λαβύρινθο του ανταγωνισμού; Οι κοινωνίες είναι σφόδρα ανταγωνιστικές. Ακόμα και η ίδια η οικογένεια! Αλλά το συμφέρον του ανθρώπου είναι η ειρήνη, η δικαιοσύνη και η χαρά εν πνεύματι αγίω. Ο Κύριος είπε, ότι εχθροί του ανθρώπου είναι οι οικιακοί αυτού.

Τα παιδία πεθαίνει...

Της Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ

Κόπτονται για τα χρηματιστήρια. Μεσούντος ενός σφόδρα απειλητικού θέρους. Ολοι οι... πολιτισμένοι της ελεύθερης αγοράς. Οι αγοραίοι των συνειδήσεων.

«Χαμηλό εικοσαετίας στο Χ.Α.Α». Χα!! Την ίδια ώρα, την ίδια στιγμή, κάθε λιγότερο από λεπτό πεθαίνει ένα μωρό, ένα παιδί στη Σομαλία και την κάθε Σομαλία. Ενα παιδί στα πέντε υποσιτίζεται στις ΗΠΑ. Ενα παιδί στην Ελλάδα, το κάθε παιδί, ζει και μεγαλώνει στο προαναγγελθέν και προσχεδιασμένο σκοτάδι μιας ζοφερής 20ετίας.

Τα νούμερα είναι φρικιαστικά όταν εναλλάσσονται άνθρωποι - κέρδη - άνθρωποι - κέρδη - άνθρωποι - κέρδη... Ξέρεις, ξέρω, ξέρουμε ότι στο βάθος του πηγαδιού της κρίσης τρέφεται και θεριεύει ο πόλεμος. Θα ξεπεταχτεί και θα θερίσει σα στάχυα γενιές ολόκληρες.

Τα παιδία πεθαίνει... Είναι βαρύ κι ασήκωτο για ζωντανούς πολίτες να το βλέπουν και να το ζουν ως «φυσικό» παρεπόμενο των πολιτικών τους επιλογών.

Πού είναι ο "ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΟΣ" Πρωθυπουργός;;;

Για πέμπτη μέρα καίγεται η Κέρκυρα, φωτιές καίνε από την Χαλκιδική μέχρι την Σκόπελο, φωτιές στην Κρήτη και στο Μέτσοβο...

Σαν είδηση όμως περνάνε στα ... ψιλά...
Λίγο πρίν τον καιρό...

Πάνε οι εποχές που τα κανάλια, οι εφημερίδες και τα blogs κατηγορούσαν την κυβέρνηση και τον "Κουρασμένο" για την "Διάλυση" της Πολιτικής Προστασίας, Της Πυροσβεστικής, και των λοιπών σωμάτων...
Πάνε οι εποχές που ακόμα και σπίρτο να άναβε κάπου γινόταν πρώτο θέμα με "ζωντανές" συνδέσεις και δημοσιογράφους που παρουσίαζαν την μιζέρια και την απουσία του κράτους και της κυβέρνησης Καραμανλή...
Πάνε οι εποχές που οι τηλεαστέρες ρωτούσαν αν ο "Κουρασμένος" βρίσκεται στο... "Κλιματιζόμενο Μαξίμου" ή σε κάποιο νησάκι κάνοντας μπάνια ,,,