Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Η πνευματική αρχοντιά είναι πνευματική δικαιοσύνη

-Γέροντα, η πνευματική αρχοντιά είναι ανώτερη από την πνευματική δικαιοσύνη;

- Η πνευματική αρχοντιά έχει πνευματική δικαιοσύνη και η πνευματική δικαιοσύνη έχει πνευματική αρχοντιά ή ,καλύτερα, η αρχοντιά είναι πνευματική δικαιοσύνη. Γι’ αυτό, τον άνθρωπο που έχει πνευματική αρχοντιά, δεν τον πιάνει ο νόμος – «δικαίοις νόμος ου κείται». Ένας τέτοιος άνθρωπος προτιμάει να σκοτωθή παρά να σκοτώση.

- Γέροντα, όταν μου ζητούν να κάνω μια δουλειά, αμέσως σκέφτομαι ότι έχω και άλλες δουλειές να κάνω και αντιδρώ.

- Αν αποκτήση κανείς αρχοντιά, όλα αυτά τα ξεπερνάει. Δεν βάζει την λογική, γιατί η αρχοντιά είναι έξω της λογικής. Εσείς πηγαίνετε να τακτοποιήσετε τα πράγματα με την ανθρώπινη λογική, με την κοσμική δικαιοσύνη. Πού είναι η πνευματική δικαιοσύνη; Δεν έχω πει ότι, όσο πιο πνευματικός είναι ο άνθρωπος, τόσο λιγώτερα δικαιώματα έχει σ’ αυτήν την ζωή; Ότι ο πνευματικός άνθρωπος μόνο δίνει και ποτέ δεν ζητάει να πάρη;

Palazzo Sacrati Muzzarell Crema, Φερράρα

Ο Γιώργος αποφάσισε να φύγει, αλλά…

Ηγεμονική αποχώρηση φαίνεται πως ετοιμάζει για τον εαυτό του ο Γιώργος Παπανδρέου. Διωγμένος, αλλά όχι αποτυχημένος (έτσι τουλάχιστον θέλει να το βλέπει με το… μυαλό του), ο Γιώργος Παπανδρέου στοχεύει στην ίδια του την πτώση από τον Βενιζέλο και από κανέναν άλλο…, αφού θα πληγεί ανεπανόρθωτα (έως επικίνδυνα) το πολιτικό του προφίλ.

Μέσα σε αυτά ακριβώς τα πλαίσια ο Γιώργος Παπανδρέου (για να ακριβολογούμε, οι σύμβουλοι και οι σχεδιαστές της πολιτικής του πορείας) αποφάσισε να μην δεχτεί «μύγα στο σπαθί του» όσον αφορά λαϊκές εκρήξεις και ανατροπή του από τον λαό, οι οποίες αυτομάτως θα τον τοποθετήσουν σε δυσμενέστατη θέση και πιθανότατα θα τον σύρουν στην Δικαιοσύνη με κατηγορίες βαρύτατες. Γι αυτό, είναι διατεθειμένος να χρησιμοποιήσει την πραιτωριανή του φρουρά (βλ. ΜΑΤ και γενικότερα δυνάμεις και υπηρεσίες ασφαλείας) προκειμένου να πατάξει εν τη γενέση της οποιαδήποτε προσπάθεια αποκαθήλωσής του από τους πολίτες. Η συμπεριφορά και η γενικότερη βία των ΜΑΤ τις τελευταίες ημέρες, αποδεικνύει εξάλλου πως αυτό ήδη βρίσκεται σε «λειτουργία».

Η κυβέρνηση προκαλεί και η Ν.Δ… παρακολουθεί!!!

Χθές ο Πρωθυπουργός εμφανίστηκε στη Βουλή των Εφήβων και παρακολούθησε τη συνεδρίαση κρατώντας σημειώσεις σ’ ένα IPad! Χωρίς να ντραπεί που έκανε επίδειξη νέων τεχνολογιών στα παιδιά, όταν τα σχολεία δεν έχουν βιβλία

Να έρθουμε τώρα στην Υπουργό Παιδεία: Η κ. Διαμαντοπούλου αποτελεί τον ορισμό της πολιτικού – δημιούργημα κομματικού σωλήνα.

Από τα 25 της …σιτίζεται από το …Πρυτανείο.

Στέλνει τα παιδί της σε ιδιωτικό σχολείο και ανέλαβε να …αναμορφώσει την δύσμοιρη ελληνική παιδεία;

Πέρσι, σε μια έξαρση λαϊκισμού, κατάργησε τη βάση του 10 για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια.

Pasok in pictures

Αν δεν είχαμε αναλάβει τους Αγώνες…

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ

Η 5η Σεπτεμβρίου του 1997 ήταν η ημέρα μιας εθνικής δικαίωσης. Ή τουλάχιστον, έτσι πιστεύαμε, όταν ο τότε πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ, ανακοίνωσε ότι η Αθήνα θα ήταν η πόλη που θα φιλοξενούσε τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Υπό αυτή την έννοια, η 6η Σεπτεμβρίου εκείνου του έτους, ήταν ο πρόλογος της εθνικής ανάτασης, που έμελλε ωστόσο να εξελιχθεί στη μεγάλη και ιστορικά χαμένη ευκαιρία για την Ελλάδα.

Μια χώρα η οποία μετά από πέντε χρόνια μπήκε στον πυρήνα της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης, για να βρίσκεται σήμερα στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Όχι μονάχα της οικονομικής, αλλά ευρύτερα της πολιτικής, κοινωνικής και ηθικής απαξίωσης, στα πρόθυρα της παραίτησης από το υποχρεωτικό καθήκον κάθε γενιάς να δίνει μάχες για την πρόοδο και την ευημερία, έστω κι αν οι μάχες αυτές μοιάζουν εκ των πραγμάτων χαμένες.

Η Χάιντι και το μαύρο μας το χάλι

Θωμάς Σίδερης

Από το χαμένο dvd του Θέμου μέχρι το προβλέψιμο dvd της Τζούλιας, η Ελλάδα είναι μια χώρα που φτιάχνεται με τα dvd. Το πώς και το γιατί δεν είναι του παρόντος και στο κάτω κάτω περί ορέξεως, κολοκυθόπιτα.

Στο σπίτι μας, στο Κερατσίνι, με το μόλις έσκασε η βόμβα των dvd στα σχολεία, άρχισαν χαρές και πανηγύρια. Η Νικολέτα, που θα πάει β’ λυκείου, μου είπε: “Μη χολοσκάς ρε μπαμπά. Όλο το καλοκαίρι προπαρασκευαστικά φροντιστήρια, ένας Hugh Jackman δεν είναι κακός μέσα στην τάξη”. Ο Θοδωρής, που θα πάει γ’ γυμνασίου, υποσχέθηκε στους συμμαθητές του τη μέρα του αγιασμού να δωρίσει στη σχολική βιβλιοθήκη όλα τα dvd του play station. Επειδή όμως έχει αρχίσει να ξυπνάει μέσα του και το ζώο, άφησε υπονοούμενα και για μία συλλογή των video clip της Ελένης Φουρέιρα. Για τη Βασιλική, που θα πάει δευτέρα δημοτικού, ο Μπομπ ο Σφουγγαράκης ήταν και παραμένει σταθερή και αναλλοίωτη αξία.