Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Η Χάιντι και το μαύρο μας το χάλι

Θωμάς Σίδερης

Από το χαμένο dvd του Θέμου μέχρι το προβλέψιμο dvd της Τζούλιας, η Ελλάδα είναι μια χώρα που φτιάχνεται με τα dvd. Το πώς και το γιατί δεν είναι του παρόντος και στο κάτω κάτω περί ορέξεως, κολοκυθόπιτα.

Στο σπίτι μας, στο Κερατσίνι, με το μόλις έσκασε η βόμβα των dvd στα σχολεία, άρχισαν χαρές και πανηγύρια. Η Νικολέτα, που θα πάει β’ λυκείου, μου είπε: “Μη χολοσκάς ρε μπαμπά. Όλο το καλοκαίρι προπαρασκευαστικά φροντιστήρια, ένας Hugh Jackman δεν είναι κακός μέσα στην τάξη”. Ο Θοδωρής, που θα πάει γ’ γυμνασίου, υποσχέθηκε στους συμμαθητές του τη μέρα του αγιασμού να δωρίσει στη σχολική βιβλιοθήκη όλα τα dvd του play station. Επειδή όμως έχει αρχίσει να ξυπνάει μέσα του και το ζώο, άφησε υπονοούμενα και για μία συλλογή των video clip της Ελένης Φουρέιρα. Για τη Βασιλική, που θα πάει δευτέρα δημοτικού, ο Μπομπ ο Σφουγγαράκης ήταν και παραμένει σταθερή και αναλλοίωτη αξία.

Αυτά, στο Κερατσίνι. Στον αντίποδα της αττικής γης, στο Μαρούσι, εκεί στην Αττική Οδό, εκεί να δεις τι πανηγύρια γίνονται (και τι πανηγύρια υπάρχουν).

Το πρώτο μέτωπο που άνοιξε η Άννα Διαμαντοπούλου ήταν με την κουκουβάγια του Ο.Ε.Δ.Β. Κλεισμένη στο γραφείο της, μ’ ένα σχολικό βιβλίο στο χέρι, από το οπισθόφυλλο πάντα, ρώτησε με κακία:

“Βιβλίο, βιβλιαράκι μου, ποια είναι πιο διάσημη, η κουκουβάγια ή εγώ;”

Το βιβλίο τής έδωσε την απάντηση που όλοι υποπτεύεστε: “Η ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑ!!!”

Η κα Διαμαντοπούλου όμως δεν το έβαλε κάτω. Φόρεσε μία πανάκριβη κρέμα ημέρας, μία εξίσου πανάκριβη μάσκαρα και ένα επώνυμο lip gloss και ξαναρώτησε:

“Βιβλίο, βιβλιαράκι μου, ποια είναι πιο όμορφη, η κουκουβάγια ή εγώ;”

Το βιβλίο φυσικά, που δεν τα έπαιρνε από πουθενά κι από κανέναν, ούτε ζητούσε απόσπαση, μετάθεση ή κάποια άλλη χάρη, της έδωσε μία ειλικρινή και άδολη απάντηση: “Η ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑ!!!”

Ποιος είδε την υπουργό και δεν την φοβήθηκε!!! Οι φωνές της έφτασαν μέχρι το παρακείμενο Mall, που κατά διαβολική σύμπτωση εκείνη την ώρα βρισκόταν εκεί η Τζούλια, ντυμένη μαθήτρια για τις ανάγκες της νέας σχολικής χρονιάς, και έπαιζε με τις κούκλες της στις κυλιόμενες σκάλες.

“Βαριέμαι...” σχολίασε η Τζούλια, ακούγοντας τις φωνές της υπουργού και αποφάσισε πάραυτα να περάσει από το (σχολικό) βοήθημα στο (σχολικό) εγχειρίδιο.

Όταν ηρέμησε η κα Διαμαντοπούλου κι αφού προηγουμένως στραγγάλισε με μεγάλη ευχαρίστηση την κουκουβάγια, πήρε τον Γιωργάκη τηλέφωνο.

ΓΑΠ: Άννα μην κλαις.

Α.Δ.: Τι να μην κλαίω. Η άλλη με δυο dvd έμεινε στην ιστορία. Εγώ αν μοιράσω σε όλα τα μαθήματα dvd, θα μείνω;

ΓΑΠ: Ανεξεταστέα, σίγουρα!

Α.Δ.: Κλαψ! Κλαψ! Κλαψ!

ΓΑΠ: Πρέπει να μάθεις να πιστεύεις στον εαυτό σου, Άννα. Έκανες τον νόμο πλαίσιο για τα ΑΕΙ.

Α.Δ.: Αλήθεια, πιστεύεις σε μένα;

ΓΑΠ: Όχι... Αλλά θα φτιάξουμε ένα dvd που θα παίζεις τη Χάιντι και θα τα μοιράσουμε στα παιδιά.

Α.Δ.: Θα μ’ αναγνωρίσουν!

ΓΑΠ: Κάποια μπορεί να τα ξεγελάσουμε και να σε συμπαθήσουν. Αν θες, μπορώ να παίξω κι εγώ... τον Πέτερ! Θα βαφτώ αράπης, έτσι κι αλλιώς στο ΠΑΣΟΚ δεν είμαστε καθόλου ρατσιστές, και θα με λένε Μαύρο Χάλι. “Η Χάιντι και το Μαύρο μας το Χάλι”. Πώς σου φαίνεται;

http://www.mediasoup.gr/node/40881

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου