Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Το μεγάλο «φαγοπότι»...

Αντί η Ε.Ε να στηρίξει απευθείας τις δημόσιες κοινωνικές δομές, «ταϊζει» «ΜΚΟ» και τράπεζες με αφορμή το προσφυγικό δράμα

Νέο μεγάλο «φαγοπότι» για τις περίφημες «ΜΚΟ» βρίσκεται ήδη στα «σκαριά», αυτή την φορά στην πλάτη των προσφύγων και με χρηματοδότη και «ντελίβερι», πάλι, την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Χθες, ο επίτροπος της ΕΕ για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης, επιβεβαίωσε από τις Βρυξέλλες την «διαρροή» που είχε δημοσιεύσει πριν λίγες μέρες η «The Wall Street Journal» (σσ. λογικό, διότι περί «μπίζνας» πρόκειται) για «έκτακτη βοήθεια» συνολικών κονδυλίων 700 εκατομμυρίων ευρώ, την τριετία 2016 -2018, «μεγάλο μέρος» της οποίας «προορίζεται για την Ελλάδα» αφού «εκεί υπάρχει σήμερα η σοβαρότερη ανθρωπιστική κρίση, λόγω των συνθηκών που έχουν δημοιυργηθεί».

Οι δανειστές στηρίζουν το σύστημα με αντάλλαγμα αλλοδαπούς και Αιγαίο;;;

Όπως δείχνουν τα πράγματα, το σάπιο και διεφθαρμένο καθεστώς μας θα στηριχθεί από τους ευρωπαίους και ιδιαίτερα τους δανειστές για να συνεχίσει να ελέγχει την ελληνική κοινωνία, με αντάλλαγμα την μόνιμη παραμονή στη χώρα μας των αλλοδαπών και ίσως το γκριζάρισμα του Αιγαίου.

Ειδικότερα, τόσο η ΕΕ (βλ. Γερμανία) αποφάσισε να διαθέσει ένα χρηματικό ποσόν (ασήμαντο μπροστά σ’ αυτό που θα δώσουν στον Ερντογάν), όσο και η τρόϊκα (βλ. ΗΠΑ) φημολογείται ότι θα χαλαρώσει λίγο το συνταξιοδοτικό.