Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Γέροντας Παϊσιος: Πως να αντιμετωπίσετε το κακό μάτι...


Η ζήλεια, όταν έχει κακότητα, μπορεί να κάνει ζημιά. Αυτή είναι η βασκανία· είναι μια δαιμονική ενέργεια.

- Γέροντα, τη βασκανία την παραδέχεται η Εκκλησία;

- Ναι, υπάρχει και ειδική ευχή (Ο Γέροντας τόνιζε πως μόνο ο ιερέας μπορεί να διαβάζει την ευχή για βασκανία). Όταν κανείς λέει κάτι με φθόνο, τότε πιάνει το «μάτι».

- Πολλοί, Γέροντα, ζητούν «ματάκια» για τα μωρά, για να μην τα ματιάζουν. Κάνει να φορούν τέτοια;

Η εξόφληση φόρων με δόσεις -- Η ...ιδιωτικοποίηση του Δημοσίου χρέους

Κατάφερα να ξοφλήσω τις φορολογικές μου υποχρεώσεις του 2010, στις αρχές του 2012. Είπα χαρακτηριστικά στην κυρία στην ΔΟΥ που πήρε ή έδωσε το τελευταίο σχετικό χαρτί: "Άντε, και του χρόνου". Με κοίταξε αλαφιασμένη και μου είπε "τι και του χρόνου κύριέ μου, είναι ήδη 2012". Και η λέξη "κατάφερα" είναι λανθασμένη. "Αναγκάστηκα" είναι η σωστή λέξη, αφού δεν ξόφλησα από εισόδημα, αλλά από αποταμιεύσεις -- προνομιούχος!

Ομολογία Τσίπρα: Είμαστε το ανάχωμα της λαϊκής ΟΡΓΗΣ…

Έχουμε αναλύσει διεξοδικά και πολύ κουραστικά (διότι το στρώμα των «χρήσιμων ηλιθίων» που μεθάει με αυταπάτες είναι μεγάλο) ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ιδεολογικό επίπεδο, αποτελεί την «αριστερή συνείδηση» του κεφαλαίου και τον «αριστερό ρήτορα» της πλανητικής Νέας Τάξης…
Σε ΠΟΛΙΤΙΚΟ επίπεδο:
Ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται, μάλιστα με υπερβάλλοντα ζήλο, να διασώσει το καταρρέον κυβερνητικό οικοδόμημα, να νοθεύσει και να διαφθείρει τη αγωνιστική λαϊκή συνείδηση, να ανακόψει και να χειραγωγήσει εκλογικά τον εκρηκτικό λαϊκό θυμό. Δηλαδή να αποτελέσει το ΑΛΕΞΙΚΕΡΑΥΝΟ και το ΑΝΑΧΩΜΑ της λαϊκής οργής, την ασφαλιστική δικλίδα του καθεστώτος.

Πόσο θα αντέξει η κυβέρνηση;

Από τη μια η αντίδραση Βενιζέλου για τον Στουρνάρα, παρά τη διάψευση μέσω της ανακοίνωσής του ότι δεν υπονομεύει το έργο του Υπουργού Οικονομικών.

Από την άλλη, η αντίδραση του Ο. Βουδούρη από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ, για τους χειρισμούς της κυβέρνησης για το θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης και μάλιστα μετά την παραίτηση Νικολόπουλου και τις αιχμές που άφησε για τους χειρισμούς για τα εργασιακά.

Τέλος, έρχεται και η ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα που εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της κυβέρνησης ζητώντας να σεβαστεί τη λαϊκή εντολή για άμεση και αποφασιστική επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου και την προγραμματική συμφωνία των τριών κομμάτων.