Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Γιατί παραχωρεί ο Θεός τις θλίψεις και τα δεινά;

«Όλες οι θλίψεις, οι αρρώστιες, τα βάσανα, οι στερήσεις επιτρέπονται από τον Θεό για να βγάλουμε από μέσα μας την αμαρτία και να βάλουμε στη θέσι της την αρετή. Για να μάθουμε εκ πείρας πόσο άσχημο πράγμα είναι η αμαρτία και να τη μισήσουμε. Για να μάθουμε, πάλι εκ πείρας, την αλήθεια και την ομορφιά της αρετής και να την αγαπήσουμε με όλο μας το είναι. Ας υπομένω λοιπόν όλες τις θλίψεις γενναία, με ευγνωμοσύνη στον Κύριο, τον Ιατρό των ψυχών μας, τον λατρευτό μας Σωτήρα.»

«Οι θλίψεις είναι μεγάλο σχολείο. Μας διδάσκουν τη μηδαμινότητα και την αμαρτωλότητά μας. Μας εμπνέουν τη μετάνοια. Καθαρίζουν την ψυχή, την κάνουν να ανανήψη, τη χαριτώνουν. Μας αποσπούν από την αμαρτία και μας ενισχύουν στην πίστη, στην ελπίδα, στην αρετή.»

Τό μεγάλο μήνυμα τῆς ἑορτῆς τῶν Χριστουγέννων.

Ὁ Μέγας Βασίλειος θαυμάζοντας τό γεγονός τῆς Γεννήσεως τοῦ Χριστοῦ, θέτει στό στόμα τῆς Παναγίας τά ἀκόλουθα λόγια: «Πῶς νά Σέ ὀνομάσω ἐγώ, θαυμαστό μου βρέφος; Τί θνητό ὄνομα νά δώσω στόν καρπό τοῦ Ἁγίου Πνεύματος; Νά Σοῦ προσφέρω θυμίαμα ἤ γάλα; Ἔχεις ἀνάγκη ἀπό τίς μητρικές μου φροντίδες, ἤ νά πέσω στά πόδια Σου καί νά Σέ λατρεύω; Τί ἀνεξήγητη ἀντίθεση; O οὐρανός εἶναι ὁ θρόνος Σου κι ἐγώ σέ τοποθέτησα στά γόνατά μου. Σέ βλέπω στήν γῆ κι ὅμως δέν ἄφησες τόν οὐρανό. O οὐρανός εἶναι ἐκεῖ, ὅπου εὑρίσκεσαι Ἐσύ».

Τήν ἀπορία καί τήν ἔκπληξη τῆς Παναγίας συμμερίζεται καί ὁ ἅγιος Βασίλειος. Καί προσπαθώντας νά βρεῖ τό μυστικό πού πέτυχε τήν ἕνωση τόσο ἀντιθέτων πραγμάτων, καταλήγει ὅτι εἶναι Η ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ!

Κινέζικο σκάκι

Οι Κινέζοι παίζουν σκάκι υψηλού επιπέδου, απέναντι σε μια ερασιτεχνική Αμερική που μάλλον δεν γνωρίζει τα πιόνια. Σε μια επίδειξη γεωπολιτικής θολούρας, η Αμερική συνεχίζει τη πολιτική του ελεύθερου εμπορίου, με μια δόση προστατευτισμού για ψηφοθηρικούς λόγους, βασιζόμενη στη τελική κρίση του ΠΟΕ, προκειμένου να διευθετούνται οι όποιες διαφορές. Κατά καιρούς μάλιστα διαμαρτύρεται πως το Πεκίνο κρατά τεχνητά χαμηλή την αξία του κινεζικού νομίσματος, χωρίς όμως να το καταγγείλει επίσημα.

Σε ποιους πήγαν να χαρίσουν 24 δισεκατομμύρια ευρώ! Η λίστα της ντροπής!!!

Από τη μία η κυβέρνηση μειώνει τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και των συνταξιούχων και από την άλλη σβήνει τα χρέη εταιρειών και επιχειρηματιών που τις προηγούμενες δεκαετίες ωφελήθηκαν σε βάρος του κράτους. Το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» παρουσίασε ένα μέρος από τη λίστα με τις οφειλές που έχουν στο κράτος συνολικά 4.000 επιχειρήσεις (και φυσικά πρόσωπα), οι οποίες, αν όλα αυτά τα χρόνια πλήρωναν τα χρέη τους, τότε η κυβέρνηση δεν θα «έκοβε» τους μισθούς χιλιάδων υπαλλήλων.
Κάποιες από αυτές -λιγοστές- τα έχουν ρυθμίσει και ήδη πληρώνονται, ενώ κάποιες άλλες, παρόλο που τα προηγούμενα χρόνια έγιναν σχετικές ρυθμίσεις, δεν πληρώνονται. Υπάρχουν όμως και επιχειρήσεις που έχουν πτωχεύσει, τους πρώην ιδιοκτήτες των οποίων κανένας κρατικός υπάλληλος δεν ενοχλεί, αν και έχουν μεγάλη ακίνητη και κινητή περιουσία, καθώς έχουν μεταβιβάσει τα περιουσιακά τους στοιχεία. Ανάμεσα στις εταιρίες και πολύ γνωστές στην περιοχή μας (κλικ στις φωτογραφίες)! Η λίστα με τις πιο γνωστές εταιρείες και τους επιχειρηματίες έχει ως εξής:

Στο μνήμα του μνημονίου

Του Μόσχου Εμμ. Λαγκουβάρδου

"Τίς αποκυλίσει ημίν τον λίθον;"
(Μάρκ.ΙΣΤ΄,1-4)

"Απαιτούμε ν¨απαλειφθούν από το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση οι όροι που θίγουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα." Με αυτά τα λόγια καταγγέλλει το Μνημόνιο ο πιο έγκριτος σύλλογος νομομαθών της χώρας, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών.

Το ποίημα που ακολουθεί είναι γραμμένο από τον αρχηγό των Ινδιάνων Τσερόκι, όταν οι κατακτητές (κονδισταντόρες) κατέλυσαν την ελευθερία της πατρίδας του.

Κάνει κρύο κάνει τσίφι για το δόλιο το κοτσύφι

CLIMATE ADVICE Britain's Transport Secretary Philip Hammond said he had asked the government's chief scientific adviser to assess whether the country was experiencing a "step change" in weather patterns due to climate change and if it needed to spend more money on winter preparations.

Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη