Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Το μήνυμα των εκλογών είναι: δεν πήραν χαμπάρι τίποτε

Οσους πολιτικούς αρχηγούς παρακολούθησα χθες βράδυ στην τηλεόραση, υποστήριξαν πως η παράταξή τους τα πήγε πολύ καλά στις εκλογές και είχε μάλιστα και εκλογικά κέρδη.

Πρώτος και καλύτερος ο πρωθυπουργός ο οποίος άφησε να εννοηθεί (έτσι γίνεται πολιτική, με …νοήματα) πως έμεινε ικανοποιημένος και δεν θα μας «ταλαιπωρήσει» μάλλον με πρόωρες εκλογές, να μην ανησυχούμε.

"Πάτωσε" η σύζυγος Πάγκαλου

Παρά την τεράστια - και ανεπίτρεπτη - προβολή της από το κανάλι του ΔΝΤ, η κυρία Χριστοφάκη, έλαβε τις μισές ακριβώς ψήφους από τον συνυποψήφιό της, Πέτρο Φιλίππου, ο οποίος έλαβε 56% και εκλέχθηκε με την πρώτη, ενώ η ίδια περιορίστηκε στο 28%.

Η πρώτη αποικία Ελλήνων στις ΗΠΑ: Νέα Σμύρνη – Florida 1768

γράφει ο Ηλίας Κουγιεμήτρος*

Η πρώτη μαζική περίπτωση Ελλήνων μεταναστών είναι συνδεδεμένη με τη Φλόριντα και την ίδρυση της αποικίας της Νέας Σμύρνης το 1768.

Την εποχή εκείνη, η Φλόριντα ανήκε στους Βρετανούς. Οι Βρετανοί ιδιοκτήτες φυτειών ήθελαν να αξιοποιήσουν τη γη της Φλόριντας, αλλά δεν έβρισκαν Βρετανούς που να θέλουν να πάνε και να ζήσουν σε ένα τόσο θερμό και τροπικό κλίμα. Σκέφτηκαν τότε, πως οι πιο κατάλληλοι συμβασιούχοι – άποικοι θα ήταν οι λαοί της νοτιοανατολικής Ευρώπης και κυρίως οι ‘Ελληνες,

Τέσσερα μίλια από το Καστελόριζο πέταξαν τα τουρκικά μαχητικά - Η Φ/Γ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ αποχώρησε

«Μαύρα σύννεφα» μαζεύονται πάνω από το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Γι πρώτη φορά από το 1974 τουρκικά μαχητικά ανήμερα των εκλογών στην Ελλάδα προχωρούν σε παραβιάσεις των εναέριων συνόρων και το κυριότερο με ποιοτικά στοιχεία που μόνο ανησυχία προκαλούν: Τα τουρκικά μαχητικά πέταξαν σε απόσταση μόλις τεσσάρων μιλίων από το Καστελόριζο, δηλαδή δεν σεβάστηκαν ούτε καν τα έξι μίλια τα οποία υποτίθεται ότι αναγνωρίζουν ως Εθνικό Εναέριο Χώρο της Ελλάδας.

Εορτή Πολεμικής Αεροπορίας 2010