Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Το μήνυμα των εκλογών είναι: δεν πήραν χαμπάρι τίποτε

Οσους πολιτικούς αρχηγούς παρακολούθησα χθες βράδυ στην τηλεόραση, υποστήριξαν πως η παράταξή τους τα πήγε πολύ καλά στις εκλογές και είχε μάλιστα και εκλογικά κέρδη.

Πρώτος και καλύτερος ο πρωθυπουργός ο οποίος άφησε να εννοηθεί (έτσι γίνεται πολιτική, με …νοήματα) πως έμεινε ικανοποιημένος και δεν θα μας «ταλαιπωρήσει» μάλλον με πρόωρες εκλογές, να μην ανησυχούμε.

Οι υπόλοιποι επικεφαλής των κομμάτων ερμήνευσαν άπαντες ως νίκη της παράταξής τους το εκλογικό αποτέλεσμα. Μέχρι και οι Οικολόγοι.

Ορισμένοι πολιτικοί αρχηγοί αναφέρθηκαν εν συντομία και στην αποχή. “Ψιλομάλωσαν” κάπως αυτούς που δεν πήγαν να ψηφίσουν και αυτό ήταν όλο.

Το πολιτικό σύστημα, στο σύνολό του, έκανε ότι ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ. Χαμπάρι δεν πήρε δηλαδή ότι

-το πιο μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού πιστεύει πως οι εκλογές δεν μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα

-το πιο μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού πιστεύει ότι αυτό το πολιτικό σύστημα ευθύνεται στο σύνολό του για την τωρινή κατάσταση, οικονομική, πολιτική και ηθική

-το πιο μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού πιστεύει ότι αυτό το πολιτικό σύστημα δεν του δίνει την ευκαιρία να πάρει μέρος στην σύνθεση των αποφάσεων και στην ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ επιλογή των προσώπων

-το πιο μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού έχει την χειρότερη γνώμη για το ήθος και την εντιμότητα του συνόλου του πολιτικού συστήματος, και θα συνεχίσει να την έχει μέχρι να επέλθει κάποιου τύπου κάθαρση και στρίμωγμα της διαφθοράς

-το πιο μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού, σε αντίθεση με τα δύο μεγάλα κόμματα, πιστεύει ότι το Μνημόνιο πρέπει να φύγει ΤΩΡΑ και όχι αύριο.
Θραξ Αναρμόδιος
antinews

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου