Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Η δύναμη της αγάπης

Ο άγιος αγαπά όχι αυτό που του αρέσει προσωπικά αλλά αυτό που αρέσει του Χριστού. Τον εαυτό του τον παρατά και προς τον Χριστό τρέχει. Τη φτώχεια του λησμονά και στον πλούτο Εκείνου ελπίζει. Γιατί η δύναμη της αγάπης είναι αυτή που κάνει αυτούς που αγαπούν τα καλά να μοιράζονται. Η δε θέληση και η επιθυμία των αγίων όλη αναλώνονται στον Θεό.

Άγιος Νικόλαος Καβάσιλας

Το ασυνείδητο το φυλάει ο Θεός!

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

1. Αν, παρόλο που θα θέλαμε ο κόσμος να είναι συνειδητός, ο κόσμος είναι ασυνείδητος, η κατάληξη αυτή έχει κάτι καλό, ότι το ασυνείδητο το φυλάει ο Θεός.

2. Στην πραγματικότητα είναι δύο τα καλά: ένα είναι όπως είπαμε, ότι το ασυνείδητο το φυλάει ο Θεός. Και το άλλο, ότι ο ασυνείδητος κόσμος, δηλαδή, οι ψηφοφόροι, όπως κάθε ασυνείδητο, αντιτίθεται στις εντολές, όταν δίδονται κατ΄ ευθείαν, όπως συμβαίνει τώρα.

3. Στην ευθεία εντολή, "μην ψηφίζετε αυτούς που δεν τους θέλουμε" το ασυνείδητο απαντάει, ψηφίζουμε αυτούς που δεν τους θέλετε, επειδή ακριβώς δεν τους θέλετε.

Πιστεύετε ότι τη Δευτέρα θα είναι πρωθυπουργός ο Σαμαράς ή ο Τσίπρας;

Αλήθεια πιστεύετε ότι τη Δευτέρα το πρωϊ θα ορκιστεί π.χ. πρωθυπουργός ο Σαμαράς με την στήριξη Βενιζέλου και Κουβέλη και θα αφήσουν ανεξέλεγκτο τον Τσίπρα στην αντιπολίτευση να ανοίγει πυρ κατά βούληση και να ξεσηκώνει το λαό; Αν πιστεύετε κάτι τέτοιο πλανάστε.

Πιστεύετε μήπως ότι θα σχηματίσει κυβέρνηση ο Τσίπρας με τον Κουβέλη (έστω και με την ανοχή Καμμένου και Βενιζέλου) και αμέσως θα μπορέσει να προχωρήσει ελεύθερα σε επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, σε κοινωνικοποίηση των τραπεζών και φορολόγηση των εφοπλιστών, των κεφαλαιούχων, των μεγαλοεισοδηματιών και λοιπών μεγαλοπαραγόντων της ελληνικής κοινωνίας; Αν το πιστεύετε αυτό και πάλι πλανάστε.

Και σε επιτροπή η Δούρου (μέσω του Λιάνη) με την κόρη του Ακη!

Η κυρία Ρένα Δούρου διαρρηγνύει τα ιμάτιά της ότι δεν ήξερε ούτε ξέρει τον προφυλακισμένο Ακη Τσοχατζόπουλο. Μια ακόμη όμως σατανική σύμπτωση αποκαλύπτει η «δημοκρατία». Αν δεν είναι σατανική σύμπτωση και συνωνυμία, η υπ. βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εντοπίστηκε «αγκαλιά» με την κόρη του κ. Τσοχατζόπουλου Αρετή (που και αυτή είναι προφυλακισμένη) σε ΦΕΚ για τη διοργάνωση αθλητικού συνεδρίου επί υπουργίας ενός ακόμη... παπανδρεϊκού που είχε προσχωρήσει στον Ακη, του Γιώργου Λιάνη.

Τσίπρας: Πρωτίστως πρέπει να διασώσουμε τους ληστές και τους δημίους μας!!!


ΤΣΙΠΡΑΣ:
«Δύο πράγματα θα κάνουμε: Το πρώτο είναι να προχωρήσουμε με ταχύτητα τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών (...) Το δεύτερο θα διεκδικήσουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο να αποκατασταθεί αυτό το κλίμα της ασφάλειας (...) Και πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι είναι εθνική ανάγκη σήμερα να μπορέσουμε να κρατήσουμε ζωντανό το χρηματοπιστωτικό σύστημα».