Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Τα δικά της δικά της, τα δικά μας δικά της, και αυτά που που μας λάδωνε να της χρωστάμε επίσης


Φυσικά και έχει δίκιο η Κυρία, μόνο που έχει δίκιο μόνο κατά 50%, και στο υπόλοιπο μάς δουλεύει αγρίως, όπως κάνει το σινάφι της από τότε που ανακάλυψε ότι θέλει lebensraum σε βάρος των ειλώτων και των περιοίκων. Η λιτότητα που ζητάει είναι για να κρατήσει αυτά που μάζεψε από εμάς και τους άλλους του ευρωνότου. Τα δανεικά μας είναι το ΑΕΠ της και η χρηματοδότηση της επανένωσης των Γερμανιών. Για αυτά γίναμε εμείς φούσκα, και τώρα "πρέπει να πληρώσουμε".

Τα πάντα όλα και οι πάντες όλοι για τον λαό

Αφορμή για τούτο το κειμενάκι αποτέλεσε αρθρίδιο του εκδότη της εφημερίδος «ΤΟ ΒΗΜΑ» Κυρίου Σταύρου Ψυχάρη, τέως Διοικητού του Αγίου Όρους και εσαεί πατρός του νυν βουλευτή της ΝΔ Κυρίου Ανδρέα Ψυχάρη, το οποίο εδημοσιεύθη την 15.07.2012 εις την ρηθείσαν έγκριτον εφημερίδα υπό τον τίτλο «Όλα για τους νέους».

Με το εν λόγω αρθρίδιο κατακεραυνώνεται η πρακτική που επικρατεί στα ΑΕΙ, όπου οι κομματικές παρατάξεις την «πέφτουν» στους πρωτοετείς φοιτητές για να τους εντάξουν στην οργάνωση τους. Μεταξύ των επιχειρημάτων που έχουν στη φαρέτρα τους οι στρατολόγοι είναι η δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο, η διανομή σημειώσεων για τα διάφορα μαθήματα, η δωρεάν χορήγηση φορητών Η/Υ, μέχρι και η εξασφάλιση των θεμάτων που θα δίνουν οι καθηγητές στις εξετάσεις. Καταδικάζει αυτές τις πρακτικές και ψέγει, ορθώς, την Πανεπιστημιακή κοινότητα ο Κύριος Ψυχάρης. Εκείνο που με εντυπωσίασε, όμως, είναι ότι δεν γράφει ονόματα. Δεν γράφει π.χ. ποια παράταξη υπόσχεται την τάδε και ποια τη δείνα αντιπαροχή. Δεν γράφει, επίσης, για διάφορους πανεπιστημιακούς που δεν τιμούν τις έδρες που κατέχουν, ούτε και για τους πανεπιστημιακούς που καταδικάστηκαν για απιστία και υπεξαίρεση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο ή κατέχουν έδρα και διδάσκουν παρά το γεγονός ότι το ΣτΕ έχει ακυρώσει από πολλών ετών τον διορισμό τους. Όλα γενικά και αόριστα, κι’ όποιος κατάλαβε κάτι το κατάλαβε. Όποιος δεν κατάλαβε, κακό του κεφαλιού του.

Η Πρόταση Νόμου του ΚΚΕ: Χαρτοπαιχτικό τέχνασμα…

Η ηγεσία του ΚΚΕ επιχειρεί να καλύψει το εκλογικό της Βατερλό, και να διατηρηθεί στη ζωή με εκλογικά χαρτοπαιχτικά τρικ: Κατέθεσε Πρόταση Νόμου στη Βουλή για την κατάργηση των μνημονίων, της Δανειακής Σύμβασης, του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και των εφαρμοστικών νόμων… Ο «αντιμνημονιακός» εκλογικός τζόγος του ΣΥΡΙΖΑ απέδωσε τα μέγιστα. Η ηγεσία του ΚΚΕ ρίχνει στην πράσινη τσόχα του εκλογικού χαρτοπαιγνίου ένα πιο δυνατό χαρτί, από τις «αντιμνημονιακές», κούφιες εκλογικές διακηρύξεις του ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση Νόμου για την κατάργηση των Μνημονίων κ.λπ…
Θα χειροκροτούσαμε την πρωτοβουλία αυτή της ηγεσίας του ΚΚΕ, αν δεν ήταν ένα δημαγωγικό εκλογικό πυροτέχνημα, πανομοιότυπο με τα «αντιμνημονιακά» πυροτεχνήματα της αφόρητης εκλογικής δημοκοπίας του ΣΥΡΙΖΑ.