Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Η Ανάληψη του Κυρίου

Εάν έχουμε ζήσει τη χαρά της Πασχαλινής περιόδου, είναι σπάνιο να μην νιώσουμε ένα σφίξιμο στην καρδιά, όταν έρχεται η μέρα της Αναλήψεως. Ξέρουμε πολύ καλά ότι είναι μία από τις μεναλύτερες γιορτές της Χριστιανοσύνης. Κι όμως , μας φαίνεται σαν αναχώρηση, σαν χωρισμός, ότι ο Κύριός μας δεν είναι πια παρών με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Οι μαθητές δεν αντέδρασαν έτσι. Θα μπορούσε n λύπη να τους έχει καταβάλει, αυτοί όμως αντιθέτως» υπέστρεψαν εις Ιερουσαλήμ μετά χαράς μεγάλnς»(Λουκ. 24:36-53). Γ ιατί n Ανάληψη χαροποιεί τους χριστιανούς ;

Το θέατρο τον εκλογικών εμπόρων μεταφέρθηκε στην Ευρώπη

Είναι να γελά κανείς με τους κομματικούς θιάσους των ευρώ-δούλων…
ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ ξεχύθηκαν στους άμβωνες της ΕΕ και διαγωνίζονται στο ποιος έχει την καλύτερη πρόταση «επαναδιαπραγμάτευσης» και τα ισχυρότερα ερείσματα μέσα στην ΕΕ!!!
Κακόγουστες θεατρικές επιθεωρήσεις από τα κόμματα του ευρω-μονόδρομου, για εγχώρια τηλεοπτικά σήριαλ εκλογικού ΚΙΤΣ και ΑΠΑΤΗΣ.

«Μάχου υπέρ Πίστεως και Πατρίδος»

Δημήτρης Νατσιός, Δάσκαλος Κιλκίς

«Α! αί εκλογαί, αυτή είναι η μόνη επί εβδομήκοντα έτη ασχολία μας, αφ’ ότου ηλευθερώθημεν, αφ’ ότου δηλαδή μεταλλάξαμεν τυράννους, τους οποίους διά των εκλογών φανταζόμεθα ότι αντικαθιστώμεν τάχα συχνότερον»
(Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης)

Το νεοελληνικό κράτος το ελευθέρωσαν οι Έλληνες, αλλά το «έστησαν» οι Βαυαροί και το κυβερνούν 10-15 οικογένειες, δυνάστες- δυναστείες πολιτικών. Το κράτος αυτό, αντί να αναδείξει τις αρετές του λαού, την αντοχή, την καρτερία, το πνεύμα θυσίας και αυταπάρνησης, που το κράτησαν όρθιο στα χρόνια της πολυαίωνης σκλαβιάς, «φρόντισε» να εκλύσει τις χειρότερες ροπές του και να υποσκάψει τον εσώτερο χαρακτήρα του, το φιλότιμό του.

Το πείραμα συνεχίζεται και το πειραματόζωο πρέπει να πεθάνει!

Λοιπόν, για να μην λέμε πολλά λόγια και για να είμαστε όσο πιο σαφείς γίνεται, το πείραμα που υλοποιείται στην Ελλάδα, έχει περάσει στην προτελευταία φάση της ολοκλήρωσής του. Στο πείραμα αυτό (που δεν είναι άλλο από την εφαρμογή μέτρων για την οικονομική ισοπέδωση ενός λαού και η εν συνεχεία υφαρπαγή όλου του πλούτου –τόσο του λαού όσο και της χώρας- χωρίς να υπάρξουν ουσιαστικές αντιδράσεις από τον ίδιο τον λαό) το πειραματόζωο στο τέλος πρέπει να πεθάνει, προκειμένου οι υπόλοιποι λαοί να πάρουν ένα «απτό δείγμα» της άρνησης υπακοής και εκτέλεσης στις προτάσεις των «σοφών». Μάλιστα, ο θάνατος του πειραματόζωου πρέπει να γίνει με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε το ίδιο το πειραματόζωο να φαίνεται πως φέρει την ευθύνη για το «δυσάρεστο» αποτέλεσμα. Για να γίνει αυτό εφικτό, απαιτητό είναι να «βγούνε από τη σκηνή του εγκλήματος - πειράματος» όσοι συνήργησαν με έργα ή παραλείψεις τους στην ολοκλήρωσή του.

Ντόρα ακούω και Ντόρα δεν βλέπω…

Όταν η Ντόρα ήταν αρχηγός της ΔΗΣΥ (ΔΙομηΣΙ %) δεν άφηνε Mega για ΣΚΑΙ που να μην εμφανιστεί. Περιμέναμε όλοι τώρα, ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου, να βγει στην πρώτη γραμμή και να πάρει στις πλάτες της την παράταξη. Εκτός εάν θεωρούν ότι η εξαφάνιση της, προσφέρει περισσότερα στον προεκλογικό αγώνα.
Άλλωστε η Ντόρα είναι με το ένα πόδι στο Μαξίμου, ως πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός.
Υπερβολές; Για θυμηθείτε, ο Κουβέλης στήριξε Μητσοτάκη; Οι κακές γλώσσες λένε “Μία φορά Μητσοτάκης, πάντα Μητσοτάκης”.
Το ΝΔ – ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ να το θεωρείτε δεδομένο, αρκεί να τους βγουν τα νούμερα.