Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Η μνημόνευση των ονομάτων στην Προσκομιδή.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΩΝ

Γέροντος Ἰακώβου
(Ἀπομαγνητοφωνημένη συζήτηση)

–Τ ά σα­ραν­τα­λε­ί­τουρ­γα παι­διά μου ἔ­χου­νε με­γά­λη ἀ­ξί­α γιά τίς ψυ­χές τῶν ἀν­θρώ­πων. Γιά το­ύς ζῶν­τες καί το­ύς τε­θνε­ῶ­τας.

Ἄν εἴ­χα­τε ἀ­κο­ύ­σει, πρό ἐ­τῶν, ἕ­να κα­ρά­βι πού βυ­θί­στη­κε ἐ­δῶ στήν Κρή­τη τό »Ἡράκλειο»…

Λοι­πόν, μί­α γυ­ναῖ­κα μέ πῆ­ρε. Πῆ­ρε τη­λέ­φω­νο, καί λέ­ει:

»Πάτερ, οἱ συγ­γε­νεῖς μας πνί­γη­καν στό κα­ρά­βι».

Evaggelo furioso

Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη. (δείτε το video στο τέλος της δημοσίευσής μας).

Μαινόμενος, χτυπώντας το χέρι του στο τραπέζι, ο Ευάγγελος Βενιζέλος απάντησε (ή τουλάχιστον νόμισε ότι απάντησε) σε έναν πολίτη κατά την διάρκεια διαδικτυακής εκπομπής, όταν ο πολίτης τον ρώτησε για τις μίζες που έπαιρναν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ από τη Siemens και ζήτησε την άποψή του για ένα δημοσίευμα που έλεγε ότι δεν μπορούσε να διαπραγματευτεί η κυβέρνηση Παπαδήμου επειδή οι Γερμανοί κρατούσαν τον πολιτικό κόσμο στο χέρι.

Και όμως, ο Γκρουέφσκι δεν έγινε Έλληνας δημόσιος υπάλληλος!!!

Όλοι γνωρίζουμε πως η οικογένεια του πρωθυπουργού των Σκοπίων, Νίκολα Γκρουέφσκι, είναι Ελληνικής καταγωγής και πως ο παππούς του σκοτώθηκε πολεμώντας υπέρ της Ελλάδας στην Πίνδο, κατά τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940-41.

Λίγοι είναι όμως εκείνοι που γνωρίζουν πως ο Νίκολα Γκρουέφσκι έχει μία μητέρα που μιλάει άπταιστα τα Ελληνικά (όπως και ο ίδιος αν και το κρύβει επιμελέστατα), τηρεί τις Ελληνικές παραδόσεις και με πολύ κόπο μεγάλωσε τον γιό της, ο οποίος ήταν προσκολλημένος επάνω της για αρκετά χρόνια μετά και την εφηβική του ηλικία.

Τι να ψηφίσω... τι να ψηφίσω...


Έλεγα να σας κάνω μία βαθυστόχαστη ανάλυση περί αποφάσεων, βαθμών ελευθερίας, και τέτοια ασήκωτα. Βαρετό. Ξέρω ότι πολλοί από εσάς θα συσπειρωθείτε με την ΝΔ επειδή ο Τσίπρας θα είναι σαν τον ΑΓΠ, και θα σας πάρει τα σπίτια, ή το βαθύ Πασόκ πήγε στον Τσίπρα, ή τέτοια Νοστραδάμεια. Περίπου σαν την ανθρωπογενή κλιματική αλλάγη, ο ουρανός γκρεμίζεται, χαχαχάχαα.