Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Η αντάρτικη κυβέρνηση και η μάχη της Κόνιτσας

VatopaidiFriend: Με αφορμή το μνημόσυνο για τους πεσόντες στην μάχη της Κόνιτσας (φωτογραφίες εδώ) παραθέτουμε την ιστορία της μάχης.

Αιωνία η μνήμη τους.


Στις 23 Δεκεμβρίου 1947 -τρία χρόνια από την περίοδο της σύγκρουσης του Δεκέμβρη του ’44- ιδρύθηκε η πρώτη κομμουνιστική κυβέρνηση, που είχε έδρα τις ανταρτοκρατούμενες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Πρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Στρατιωτικών ανέλαβε «ο στρατηγός Μάρκος» Βαφειάδης, που ήταν επικεφαλής του νέου αντάρτικου στρατού, που είχε την ονομασία «Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας» (ΔΣΕ).

Αν τα ΜΜΕ ρίξουν το Γιώργο, μετά τι;

Γράφει ο Κλεισθένης.

Η ιστορία όταν επαναλαμβάνεται είναι «φάρσα».
Παρακολουθούμε εδώ και λίγο καιρό τα ΜΜΕ να αρχίζουν σιγά-σιγά να διαφοροποιούνται, όχι προς το παρόν ανοιχτά αλλά η αλλαγή είναι ευδιάκριτη. Μέχρι και ο Καψής!!! έχει απορίες και ενστάσεις.
Το δημιούργημά τους (ΓΑΠ) αφού θα επιτελέσει το «σωτήριο» για το έθνος έργο του, αφού θα έχει υποστεί το λεγόμενο πολιτικό κόστος, θα τον «κάψουν», προετοιμάζουν την έλευση του «σωτήρα» που θα μας παρουσιάσουν με έντεχνο τρόπο σαν την μοναδική πολιτική λύση των οξυμμένων προβλημάτων.

Οι "αδιάφθοροι"του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται για νέα παράσταση

Σε πολλές εφημερίδες της Κυριακής, υπάρχουν δημοσιεύματα για επικειμένη επιχείρηση «καθαρά χέρια» που θα στηθεί από την κυβέρνηση του μνημονίου. Ενδεικτικώς αναφέρω την Real news: "Δημεύστε τις περιουσίες τους!". Το Μέγαρο Μαξίμου στοχεύει "στη δήμευση περιουσίας πρώην υπουργών, οι οποίοι δεν δικαιολογούν το "πόθεν έσχες" τους, την ίδια στιγμή που κορυφαία μέλη της κυβέρνησης λαμβάνουν και ανακοινώνουν σειρά μέτρων, ώστε να σταματήσει η ατιμωρησία". Στο Έθνος επίσης αναφέρεται ότι στις 20 Γενάρη «ακούγεται» ότι θα παρουσιαστεί το πόρισμα-φωτιά για τη Siemens, που θα «καίει» πολύ κόσμο και θα οδηγήσει την κοινή γνώμη ενδεχομένως στην εν γένει καταδίκη του πολιτικού συστήματος. Εγκυρότατες πληροφορίες τονίζουν ότι δεν αποκλείεται να αναζητηθούν ευθύνες και από πρώην (πράσινους) υπουργούς, ενώ την ίδια στιγμή γίνεται σύγκριση των φορολογικών δηλώσεών τους (σ.σ.: «πόθεν έσχες») με τα περιουσιακά στοιχεία των εν λόγω προσώπων.

Ο Γιώργος και ο Ερντογάν το ΗΠΑνε καθαρά

Μούδιασε η τουρκική πλευρά μόλις ο Παπανδρέου έθιξε τις παραβιάσεις … ας γελάσω! Χα χα χααααα

Δεν έχουν τον θεό τους αυτά τα «ελληνικά» μέσα ενημέρωσης. Βασιλικότεροι του Βασιλέως, θα μας κάνουν στον τέλος να πιστέψουμε ότι η Τουρκία τρέμει και μόνο στο άκουσμα της λέξης Παπανδρέου…! (να είναι καλά ο Χυτήρης…).

Τόσο πολύ άσχημη είναι οικονομική κατάσταση;

Τυχαίο; Σε λίγο θα ακούμε και θα διαβάζουμε (σε μπαράζ τηλεοπτικών εκπομπών και άρθρων) πόσο «πολύ» μας συμφέρει η συνεκμετάλλευση με την Τουρκία των πλουτοπαραγωγικών κοιτασμάτων στο Αιγαίο. Αυτό είναι τέχνη…!

Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη

Θαύμα στην Αμερική του πατρός Εφραίμ Φιλοθεΐτη

Του Αρχιμ. π. Μελετίου Βαδραχάνη

Το 1960 ο π. Ιωάννης Ρωμανίδης (1927-2001), μεγάλος ελληνοαμερικανός θεολόγος και μετέπειτα καθηγητής της δογματικής στη θεολογική σχολή του Α.Π.Θ. σε επιστολή του προς τον λόγιο αγιορείτη μοναχό Θεόκλητο Διονυσιάτη έκανε έκκληση το Άγιο Όρος να στείλει μοναχούς και να ιδρυθεί ένα τουλάχιστον ή περισσότερα-αν ήταν δυνατόν-μοναστήρια στην Αμερική. Ο π. Ιωάννης έλεγε ότι χωρίς μοναχισμό και προβολή του ασκητικού πνεύματος της Ορθοδοξίας, η Ορθοδοξία στην Αμερική θα εκλείψει ή θα μεταβληθεί σε κάτι άλλο. Θα καταντήσει σαν τον παπισμό και σαν τον προτεσταντισμό, που έχουν καταργήσει κάθε νηστεία και ασχολούνται με οτιδήποτε άλλο εκτός από την άσκηση και τη νήψη (πρβλ μοναχού Νικοδήμου Μπιλάλη, Όσιος Αθανάσιος Αθωνίτης, τόμος 1ος Άγιον Όρος Αθήναι 1975 σελ. 274-275). Αυτό που ζητούσε ο π. Ιωάννης το 1960, και δυστυχώς το Άγιον Όρος δεν μπόρεσε να το ικανοποιήσει, το πραγματοποίησε ο Θεός δεκατέσσερα χρόνια μετά, ήσυχα και χωρίς τυμπανοκρουσίες και χωρίς να το αντιληφθεί κανείς.

Δεν φυσάει στην Αγγλία (και κάνει κρύο)

Διαβάζω:
μον ντιε!

Τα βρετανικά αιολικά πάρκα ΔΕΝ MΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΡΕΥΜΑ το μήνα Δεκέμβριο ούτε τον Ιανουάριο! διότι δεν φύσηξε ούτε στάλα.

Σε ολόκληρη τη Βρετανία οι θερμοκρασίες ήταν πολυ κάτω από το μηδέν, αλλά οι φτερωτες των 3.000 Α/Γ παρέμεναν ΑΚΟΥΝΗΤΕΣ.

Λειτούργησαν μόνο με το 1/100 της δυναμικότητάς τους παράγοντας ρεύμα για 30.000 νοικοκυριά μόνο. (όταν φυσούσε, προσθέτω)