Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Οδηγός επιτυχίας 2015

Καθότι οι Ελληνες είμαστε καταφερτζήδες, δεν θα παίξουμε νταούλια και ζουρνάδες, αλλά πιάνο, και η νέα χρονιά θα χορέψει για εμάς όπως η ασύγκριτη Μπριζίτ Μπαρντό στη φωτογραφία!

Το 2014 την κοπάνησε, διότι δεν άντεξε άλλο το σασπένς. Το νέο έτος είναι εδώ. Ξυρισμένο, γυαλισμένο και κομβιωμένο, αναμένει τις οδηγίες μας.

Μη σας ξενίσει η διαπίστωση: Ακόμα και στην Ελλάδα είναι εφικτό να πετύχεις κατιτίς (έως πολλά), σε πείσμα των αλλόκοτων ανθρώπων που πολιτεύονται λέγοντας ότι προσπαθούν να σε σώσουν. Ειδικά το 2015 μπαίνει με τους καλύτερους δυνατούς οιωνούς και προϋποθέσεις. Δεν έχουμε κυβέρνηση και δεν προβλέπεται να αποκτήσουμε έως τα τέλη Ιανουαρίου. Με το «καλημέρα», δηλαδή, ένα σπάνιο δώρο από τον Κύριο!

Λεφτά υπάρχουν!!!

Πάνω από 120 δισεκατομμύρια ευρώ ζητούν να πληρώσουμε στους δανειστές μέχρι το 2022!

Έχω βαρεθεί ν' ακούω να ρωτάνε ο Σαμαράς κι ο Βενιζέλος, με ύφος χιλίων καρδιναλίων και κουνώντας το δάχτυλο, "πού θα βρει ο Σύριζα τα λεφτά". "Λεφτά υπάρχουν!", όπως έλεγε και κάποιος που "τον χάσαμε νωρίς".

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το χρέος ήταν στο τέλος του 2013 στο 175,1% του ΑΕΠ (ή 318,7 δισεκατομμύρια ευρώ) και το ΑΕΠ ήταν στα 182,05 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η συζήτηση για το αν το χρέος είναι βιώσιμο ή όχι δεν είναι σημερινή, ήταν πολύ έντονη το 2012. Με πολλές λεκτικές ακροβασίες, προκειμένου να συνεχίσει το ΔΝΤ να συμμετέχει στο δανειακό πρόγραμμα, το χρέος βαφτίστηκε "μέσες-άκρες" βιώσιμο και στις 27 Νοεμβρίου 2012 το Eurogroup αποφάσισε κάποιες μειώσεις επιτοκίων στα δάνεια της Ελλάδας. Περισσότερη σημασία έχει ωστόσο να δούμε αυτά που περιλαμβάνει το σχετικό κείμενο, (στη φωτο βλέπετε παράθεση παραγράφων), για τη διασφάλιση της αποπληρωμής των δανειστών. Δεν χρειάζεται να δούμε πολλά, δυο μόνο σημεία είναι αρκετά: